Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Preda: Băsescu da, Ponta ba, pe lista Consiliului European

Preda: Băsescu da, Ponta ba, pe lista Consiliului European

scris de A.B.
6 afisari

Cristian Preda a precizat că în anunţul pentru Consiliul European din 23 mai, pe listă e Traian Băsescu, nu Victor Ponta.

preda

foto: dcnews.ro

Cristian Preda, europarlamentarul PDL, a precizat că în anunţul primit la grupul PPE referitor la Consiliul European din 23 mai Traian Băsescu figurează pe listă, el subliniind că în Consiliu sunt chemaţi cei care nu trebuie să dea un telefon atunci când decid. „Dacă noi credem că putem să facem ca şi cum în România ar fi avut loc alegeri şi s-ar fi schimbat structura puterii de la Bucureşti, riscăm să-l punem pe Victor Ponta într-o situaţie penibilă”, a menţionat Preda într-un interviu acordat Mediafax.

El spune că în Consiliul European sunt chemaţi cei care nu trebuie să dea un telefon atunci când decid. „Ponta trebuie să dea întotdeauna un telefon, adaugă Preda, completând că Ponta trebuie să îi ofere un argument tare preşedintelui Băsescu pentru ca acesta să îl ia la Consiliul European.“Am primit acum două zile, la grupul PPE, anunţul referitor la întâlnirea din 23 mai, unde Traian Băsescu figurează. Mie mi-ar fi greu să cred că Victor Ponta va putea să-i explice Angelei Merkel că, după ce a cumpărat deputaţii care îl părăsiseră în 2009 la alegerile prezidenţiale, ca să-l răstoarne pe Ungureanu, acuma l-a şters de pe lista Consiliului pe Traian Băsescu. Sincer, mi-e greu să cred că Victor Ponta intră în dineul informal din 23 mai”, a ţinut să orecizeze Cristian Preda.

11 comentarii

Salut 17-05-2012 - 18:59

„Cristian Preda, europarlamentarul PDL, …..subliniind că în Consiliu sunt chemaţi cei care nu trebuie să dea un telefon atunci când decid”

=================

Pai in cazul asta, au gresit total lista invitatilor. In afara de Basescu care, conform criteriului enuntat de membrul partidului DEMOCRAT (sic) 🙂 , isi merita locul pe lista, ailalti sunt toti niste intrusi. Cele mai bune nume care s-ar putea regasi pe lista asta sunt Lukasenko, Kim al III-lea, cativa africani, etc. Bineinteles, alaturi de Basescu.

vasile 17-05-2012 - 19:52

SPANCHIONE, CREZI CA SATANA BASESCU ESTE „NEMURITOR” ?????SA TE VAD CA NU AI SA MAI FACI PARTE DIN DINASTIA „LING” CE AI SA FACI , SPANCHIONE !!!! SLUGA LA STAPIN ESTI DAR NU MAI AI DE MULT CALITATI DE OM.

NELIDA 18-05-2012 - 04:22

Domnul Ponta , pierde si va pierde mereu pentruca nu isi arata MATURITATEA politica prin fapte menite sa-i de-a atentia cuvenita si increderea poporului ci el crede ca se ridica barfind presedintele cu orice prilej cautandu-i nod in papaura si nerespectandu-l. Acesta este un motiv ca eu personal nu o sa-l aleg .Daca nu respecta omul ales de popor nu o sa respecte nici poporul iar eu fac parte din poorul nerespectat de dansul..

Salut 18-05-2012 - 04:51

„Domnul Ponta , pierde si va pierde mereu…”

===============

Draga Nelida, intre subiect (in cazul de fata, „domnul Ponta”) si predicat ( „pierde” ) NU SE PUNE VIRGULA.

Poti sa impartasesti acest secret USL-ist si colegilor de la sediul PDL, de unde emiti. 😉

Hermes 18-05-2012 - 05:10

Preda esti absolut un idiot notoriu, tu si cei care v-ati schimbat portocaliul in verde. Inafara de presedintele Frantei, absolut toti participantii la summitul european sint prim ministrii in tarile lor. Cazul Frantei este de notorietate din cauza ca, in Franta, presedintele numeste presedintele si guvernul, asa ca, el se implica foarte mult in executiv. Dar Franta este unica si se intelege de ce presedintele Frantei participa la lucrarile consiliului european. In schim, celelalte tari isi trimit numai primii ministri ai lor, si e normal asa ceva. Comisiile care pun la punct acordul care se semneaza de catre toate tarile este generat de comisiile ministeriale formate din ministrii tarilor participante, si deci, guvernele tarilor europene sinit cele care lucreaza direct si iau decizii pentru tarile lor. Ce cauta un presedinte in acest context in treburile ministrilor? Acolo nu e loc pentru nici un presedinte ci numai pentru primul ministru. Aaa, ca asa s-a obisnuit Basescu al nostru, sa calce in picioare guvernele pe fcare le-a condus el, da, se intelege, dar in cazul lui Ponta, acesta l-a cumintit de tot pe marinar si l-a pus la colt. Ponta nu a renuntat deloc la participarea din 29 iunie la consiliu european, ci, a spus ca nu se va duce pe data de 13 iunie la lucrarile pregatitoare ca e ocupat cu alte treburi. Acolo se duce numai Basescu in cautare disperata de imagine, care, oricum ar fi, este egala cu zero barat. Pe 29 iunie Ponta se va duce la acele lucrari pt. a se intilni cu omologii lui directi. Basescu nu are ce cauta acolo. El e doar un presedinte care are alte atributii. Constitutia noastra arata clar ca la lucrarile consiliului european trebuie sa participe cel care este indrituit s-o faca conform regulamentele consiliului european. Deci, constitutia romaneasca lasa la latitudinea consiliui european cine trebuie sa participe la acele lucrari, ori, in regulamentul c. european se arata clar ca primii ministrii sunt cei care trebuie sa participe la acest consiliu. Ce cauta Basescu acolo? e clar, el nu este bagat de nimeni in seama si ceea ce conteaza pentru el cel mai mult, este ca timpul sa se scurga fara ca el sa mai apara in public. Sa stea acolo la Cotroceni desfacind caree de rebus si sa bea whisky. Atit mai vrea Romania de la el.

urbos 18-05-2012 - 06:14

Evident, ecuatia e fosrte simpla, se duce cel care IA DECIZIILE. Deci degeaba s-ar duce descreieratul de la Cotroceni daca ceea ce ar hotari, propune, accepta el acolo nu va fi in acord cu cel care trebuie sa si puna in practica cele discutate, adica GUVERNUL. Numai retardatii basisti pot intelege altceva din situatia asta.

NELIDA 18-05-2012 - 06:15

Salut are dreptate, considerati ca o persoana daca foloseste 25 de ani alta limba si alta scriere poate gresii. Imi cer scuze. In ce priveste Urbos, ar fi bine ca el sa-si ceara scuze intrucat vorbeste imatur. El nu are dreptul sa condamne si sa blameze oameni daca au pareri diferite.Din contradictii se naste progresul si nu din jigniri si presupuneri.Sa sti ca am dreptul sa votez si o sa-l folosesc votand pe cine merita si cine vorbeste frumos si respectos. Cuvintele nepotrivite nu ar trebui sa fie folosite intre oameni civilizati indiferent de pozitia pe care o detin.

urbos 18-05-2012 - 06:33

Tu, ca orice naparca baista, nu te deosebesti de sustinatorii lui Ceausescu. Cineva care sustine un dictator ticalos, un regim criminal cum a fost cel al lui Basescu (desi securistul inca mai este la Cotroceni si nu e inca gata de tot) nu merita nimic. Matale nu sustii opinii, tu sustii crima si jaful. Nu ai legatura cu civilizatia, iar vorbitul frumos nu-ti scade nivelul de ticalosie.

215. 18-05-2012 - 07:45

Santeti invitat la Sediu.

Ciu Huhu 18-05-2012 - 10:08

Mai rar asa mare prost ca Preda asta!

Ciu Huhu 18-05-2012 - 10:08

Prost si total lipsit de caracter!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult