Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Peres: Basescu este unul dintre cei mai responsabili lideri ai timpurilor noastre

Peres: Basescu este unul dintre cei mai responsabili lideri ai timpurilor noastre

scris de Ziua Veche
58 Afisari

.„Presedintele Traian Basescu poate fi considerat unul dintre cei mai responsabili lideri ai timpurilor noastre. Atunci cand el spune «da», este «da». Atunci cand spune «nu», este «nu». Iar acum a luat o pozitie foarte responsabila fata de Iran, o pozitie pozitiva in incurajarea pacii intre noi si palestinieni. (…) Si am fost profund miscat cand, la moartea pilotilor nostri, presedintele a pus deoparte multele lucruri importante ce le avea pe agenda sa si s-a ocupat personal de aceasta problema, astfel incat acestia sa fie adusi acasa cat mai curand”, a spus Shimon Peres, presedintele israelian, dupa intrevederea avuta, joi la Bucuresti, cu presedintele Romaniei.

Peres a spus ca este constient ca aceasta nu a fost o datorie a sefului statului, ci „expresia inaltei umanitati a presedintelui Traian Basescu”.

„Nu vom uita niciodata ca, in cele mai negre perioade ale istoriei, vremuri ale nazismului, Romania a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei, care au venit in Israel si au ajutat la construirea acestui stat, dar si-au pastrat si identitatea si cultura si dragostea pentru Romania”, a spus Shimon Peres, care a adaugat ca doreste sa multumeasca pentru aceasta poporului roman.

Referindu-se apoi la Romania, el a spus ca este constient de problemele economice cu care se confrunta aceasta tara si a folosit o metafora a scriitorului Vladimir Nabokov.

„Faimosul autor Nabokov era colectionar de fluturi si a fost odata intrebat cand se transforma larva in fluture. Raspunsul lui a fost: atunci cand simte o durere in umeri, pentru ca incep sa ii apara aripile. Pot sa fac aceasta analogie. Cred ca ceea ce se intampla in Romania este ca, de fapt, apar aripile pentru a zbura. Iar asta este dureros, dar si promitator, in acelasi timp. Traim intr-o vreme in care trebuie sa zburam, iar Romania poate avea niste aripi marete”, a spus Shimon Peres.

0 comentariu

sorge 12-03-2010 - 19:11

cea ce faci dumneata .Cineva trebuia s o faca .
Nebunia este alta :toate tarile se poarta la fel .
Am sa povestesc de trei cazuri care le cunosc personal.
1.Pilot american in Vietnam ;armean plecat din Romania prin anii 40 .Dupa 90 s a intors in tara ,deja batrin ,sa incerce sa redobindeasca o parte din bunurile lasate la plecare de parintii lui .Traieste din mila unui cuplu mai tinar ,care ca si el spera ca din recuperari sa le revina si lor ceva .
2.Fost legionar roman ,s a intors in tara si deabia isi tiraste zilele ,avind o boala contactata din zonele de lupta .
Nu are nici un venit .
3.Fost subofiter basarabean isi vindea medaliile ,acum vreo 10 ani in tirgul de purici din Pantelimon .
Armata nu a fost apreciata de civili niciodata ,in timp de pace si in special de bicisnicii nostri politicieni .

Gadyna Costel 14-03-2010 - 06:24

de pe : Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ?, citim 1.)> Sa-ti fie rusine tovarase GADINA CONSTANTIN daca gandesti asa. In primul rand tu mare revolutionar nu esti ,in schimb esti un poponar notoriu care te-a parasit si nevasta-ta Mihaela care te-a prins cand facea-i sex anal cu un tovaras de al tau fost vicepresedinte care intre timp a murit. Dupa ce ca nu iti satisfacea-i fosta nevasta acum ai tupeu de poponar jegos ce esti sa propui sa scoti din lege categoria de ‘Luptatori Remarcati prin Fapte Deosebite’ . Pai daca nu erau acestia sa ramana in strada ,unul ca tine care a fost arestat putrezea in puscarie la Jilava in cel mai fericit caz sau va lichida pe toti daca REGIMUL NU SE SCHIMBA . Daca pun mana pe tine iti rup gatul ca la porumbei ca si asa abia cantaresti 50 kg. cu tot cu televizor in brate. POPO ai dat de dracu ,de acum incolo daca mai scoti capul din vizuina ta de profitor ce ai fost o sa vezi tu… Tu vorbesti de cei care au profitat de pe urma revolutiei? tu care SPATIUL COMERCIAL AL ASOCIATIEI l-ai transformat in PIZZA-IALIA ? TU CARE AI PROMOVAT OAMENI NUMAI PE BANI? Sa iti fie rusine tovarase GADINA C-TIN.;2.)>Cred ca ma confunzi ,ce faci imi dai intalnire la POPOGADINA ? parca pana acum strigai impotriva lui GOGOGURUPEARJA ca are SRL ! Dar POPOGADINA cu Asociatia lui Familiara cu sora-sa marea revolutionara care in timpul evenimentelor era pe la TECUCI ,despre asta ce ai de spus ? ma indoiesc ca nu stiai avand in vedere ca il cunosti pe POPOCOMIOSARUL GADINA Procurator de certificate gen sora-sa GADINA ELENA;3.)>AS.JILAVA SI-A FACUT PIZZERIE. Si la introdus pe nepotul sau in SSPR Gadina Mihai pentru a-si trece dosarele cu spagi . POPOCOMISARUL GADINA este un apropiat al regimului Iliescu implicit al lui Emil Cutean . P.S. nu ma intalnesc cu poponari ,daca va fi nevoie o sa-i rup capul .

Rodu Aurelian 14-03-2010 - 10:40

Noaptea e un sfetnic bun
Daca nu intreci masura
Ii poti scrie lui Petrescu
Cu gandirea lui Buzura.
Fara a folosi tribuna
La discursuri tainice
Incerc sa invat romana..
Academic Domnule?

Dorel Pietrareanu 14-03-2010 - 14:29

Domnule Ion Petrescu,
Sincer, apreciez demersul dumneavoastra referitor la participarea militarilor romani la misiunile in sprijinul pacii. Si eu am participat la Misiunea UNIKOM din Irak si Kuweit. In spiritul celor subliniate de dumnevoastra , imi permit sa va transmit un fff mic fragment din cartea mea „Amurgul coloneilor”: „Să ne înţelegem: nu am nimic împotriva procesului de reformă în domeniul militar. Măsurile (chiar dacă sunt dure, sunt necesare), dar trebuie să nu se umble cu standarde diferite. Reforma trebuie să fie egală pentru toţi militarii, de toate gradele. Altfel ajungem la vorba „iar se-amână revoluţia (reforma) din cauza ploii”, cum spunea poetul Mircea Dinescu. Iar societatea civilă şi, mai ales demnitarii din sfera politicului, s-ar cuveni să nu uite că Armata a fost „locomotiva integrării in NATO”! Experienţa acumulată de militarii români în teatrele de operaţii afgane sau irakiene, ori în Balcani, este considerată „nepreţuită” de către specialiştii militari români şi străini. Dincolo de orice problemă, un lucru este cert şi important, care cred şi sper să conteze cu adevărat pentru toţi românii: “Armata a pus România pe harta lumii”! Şi, probabil, că şi unii dintre coloneii de azi, aflaţi în amurgul carierei, au contribuit la aceasta, în vreun fel sau altul.”
Cu mult respect, col.rz.Dorel Pietrareanu

rata 18-03-2010 - 13:04

de pe : Portalul Revolutiei | Discutii generale | Totul despre Revolutie si Revolutionari | NOI CU CINE VOTAM ?, citim 1.)> Sa-ti fie rusine tovarase GADINA CONSTANTIN daca gandesti asa. In primul rand tu mare revolutionar nu esti ,in schimb esti un poponar notoriu care te-a parasit si nevasta-ta Mihaela care te-a prins cand facea-i …. anal cu un tovaras de al tau fost vicepresedinte care intre timp a murit. Dupa ce ca nu iti satisfacea-i fosta nevasta acum ai tupeu de poponar jegos ce esti sa propui sa scoti din lege categoria de ‘Luptatori Remarcati prin Fapte Deosebite’ . Pai daca nu erau acestia sa ramana in strada ,unul ca tine care a fost arestat putrezea in puscarie la Jilava in cel mai fericit caz sau va lichida pe toti daca REGIMUL NU SE SCHIMBA . Daca pun mana pe tine iti rup gatul ca la porumbei ca si asa abia cantaresti 50 kg. cu tot cu televizor in brate. POPO ai dat de dracu ,de acum incolo daca mai scoti capul din vizuina ta de profitor ce ai fost o sa vezi tu… Tu vorbesti de cei care au profitat de pe urma revolutiei? tu care SPATIUL COMERCIAL AL ASOCIATIEI l-ai transformat in PIZZA-IALIA ? TU CARE AI PROMOVAT OAMENI NUMAI PE BANI? Sa iti fie rusine tovarase GADINA C-TIN.;2.)>Cred ca ma confunzi ,ce faci imi dai intalnire la POPOGADINA ? parca pana acum strigai impotriva lui GOGOGURUPEARJA ca are SRL ! Dar POPOGADINA cu Asociatia lui Familiara cu sora-sa marea revolutionara care in timpul evenimentelor era pe la TECUCI ,despre asta ce ai de spus ? ma indoiesc ca nu stiai avand in vedere ca il cunosti pe POPOCOMIOSARUL GADINA Procurator de certificate gen sora-sa GADINA ELENA;3.)>AS.JILAVA SI-A FACUT PIZZERIE. Si la introdus pe nepotul sau in SSPR Gadina Mihai pentru a-si trece dosarele cu spagi . POPOCOMISARUL GADINA este un apropiat al regimului Iliescu implicit al lui Emil Cutean . P.S. nu ma intalnesc cu poponari ,daca va fi nevoie o sa-i rup capul .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS