Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pesedista Olguta se ia la tranta cu sudalmele de pe internet

Pesedista Olguta se ia la tranta cu sudalmele de pe internet

scris de Ziua Veche
16 Afisari

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu isi doreste ca cetateanul suparat sa nu mai scrie injuraturi si obscenitati aiurea pe internet, ea promitand un proiect de lege in acest sens. Desi, textul initiativei nu a fost prezentat, pesedista promite ca intr-o luna proiectul va fi supus dezbaterii publice, dupa care va urma procedura adoptarii, urmand sa intre in vigoare cel tarziu la inceputul anului viitor. Senatorul PSD, fost PRM, sustine ca foarte multi parlamentari ii sustin proiectul, intre care presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase (PDL) si deputatul Alina Gorghiu (PNL). Vasilescu precizeaza ca initiativa sa se va baza pe legislatia internationala, fara sa explice la ce se refera.




Care lege internationala a internetului?

In esenta, Lia Olguta Vasilescu propune infiintarea unei structuri care sa monitorizeze continutul de pe internet si care sa impuna moderarea injuraturilor, amenintarilor si obscenitatilor care apar pe forumuri si la rubricile de comentarii de pe siteurile agentiilor de stiri, ale televiziunilor, ale publcatiilor online, dar si ale blogurilor. “In niciun caz nu dorim sa introducem cenzura. Pur si simplu vom aplica si legislatia internationala, iar la ora actuala se traduce legislatia internationala in domeniu. Cine vrea sa intre pe siteuri sa critice este liber s-o faca, numai ca nu va mai putea sa injure”, avertizeaza senatorul PSD, citat de Mediafax. “Toate prerogativele vor fi preluate de administratorii de siteuri, in primul rand, dupa care vor intra providerii de internet”, adauga pesedista, mentionand ca “detinatorii de siteuri vor fi obligati, sub amenintarea unor sanctiuni foarte drastice, sa modereze mizeriile” .

Parchetul si DNA se sesizeaza de pe forumuri

Internetul este necesar sa existe o anumita reglementare. Problema nu e experienta mea. Experienta mea e una a tuturor femeilor din politica. Am primit amenintari la adresa copilului meu si nu sunt singura. Tin foarte mult la protejarea copiilor. Am fost foarte surprinsa sa aflu ca pe siteul celei mai importante agentii de stiri sunt obscenitati. Chiar a venit nepoata mea recent la mine si m-a intrebat ce inseamna nu stiu ce obscenitate pe care o citise in subsolul unei stiri despre mine. Trebuie sa ne gandim in primul rand la protejarea copiilor. Ideea unei legi a pornit si de la discutii cu mai multi jurnalisti, care mi-au cerut un asemenea proiect”, a explicat Lia Olguta Vasilescu pentru Realitatea.net. Ea a tinut sa adauge: “Si mai e ceva, institutiile statului au inceput sa se sesizeze de pe forumuri. Stiu cazuri de oameni publici care au fost chemati la Parchet, la DNA, dupa ce procurorii citisera pe forumuri niste minciuni. Dar pata ramane: ai fost chemat la DNA”.

 


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult