Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pesedistul Pandele sustine initiativa lui Basescu de reformare a statului

Pesedistul Pandele sustine initiativa lui Basescu de reformare a statului

scris de Ziua Veche
45 Afisari

 

Initiativa presedintelui Traian Basescu de a reforma statul este sustinuta de primarul orasului Voluntari, Florentin Costel Pandele, informeaza Agerpres. Pandele a mai spus ca isi doreste ca initiativa Grupului independentilor, condus de deputatul Gabriel Oprea, sa se materializeze in crearea unei noi formatiuni politice care sa reprezinte ”noua stanga a politicii romanesti”.

 

”In opinia mea, PSD nu mai reprezinta adevarata stanga romaneasca. Apreciez ca Romania are nevoie mai mult ca oricand de un nou proiect politic, care sa reprezinte romanii care nu se organizeaza in clanuri, gasti sau haite. Este nevoie de o formatiune politica noua, care sa-si arate cu adevarat interesul fata de cetatean, de alegatorul de zi de zi. In acest context, mi-as dori ca initiativa Grupului independentilor, condus de deputatul Gabriel Oprea, sa se materializeze in crearea unei noi formatiuni politice, care sa reprezinte noua stanga a politicii romanesti. Mai mult decat atat, sustin ideea reformarii statului, idee promovata de presedintele Romaniei, Traian Basescu” – a declarat duminica, Costel Pandele.

In luna februarie, Pandele a fost suspendat din PSD, pentru un an, de organizatia locala, condusa de Marian Vanghelie. ”Cu regretul de a pierde un membru care a activat cinci ani in PSD, conducerea organizatiei Ilfov apreciaza ca reconstructia organizationala nu se poate realiza decat intr-un climat de normalitate, cu respectarea democratiei de partid. Iar revenirea la starea de normalitate trebuie sa tina seama, in mod obligatoriu, de dorinta covarsitoare a majoritatii membrilor de partid din organizatie, care au cerut excluderea acestuia inca din timpul ultimei campanii electorale” – isi sustinea conducerea PSD Ilfov decizia suspendarii lui Pandele. La Congresul partidului, primarul orasului Voluntari a fost sustinut de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care le-a cerut participantilor sa anuleze suspendarea din partid a lui Florentin Pandele, apreciind ca aceasta a fost nestatutara. Cu toate acestea, candidatura edilului de Voluntari la functia de vicepresedinte PSD pentru regiunea Bucuresti-Ilfov a fost respinsa de membrii Congresului PSD. Pandele declarase la Consiliul National al PSD ca va candida oriunde candideaza Marian Vanghelie. Florentin Costel Pandele este primar al orasului Voluntari din anul 2000. La ultimele alegeri a reusit sa obtina peste 91% din voturile alegatorilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult