Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Petre Roman și alți 31 parlamentari, incompatibili sau acuzaţi de fals în declarații. Situația pe partide

Petre Roman și alți 31 parlamentari, incompatibili sau acuzaţi de fals în declarații. Situația pe partide

scris de C.S.
6 afisari

Petre Roman și alți 31 parlamentari au fost declarați incompatibili sau sunt acuzaţi de fals în declarații. ANI a constatat că aceștia au încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, deţinând şi alte funcţii.

Petre Roman, declarat incompatibil de ANI.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că sunt în incompatibilitate deputaţii Petre Roman, Florin Ciurariu, Cornel George Comşa, Constantin Cosmin Enea, Ioan Mihăilă, Ioan Moldovan, Szolt Molnar, Marian Cătălin Rădulescu, Ioan Sorin Roman, Ion Şcheau, Miron Alexandru Smărăndache, Dorel Covaci, Ştefan Petru Dalca, Ion Diniţă, Anton Doboş, Traian Dobrinescu, Ion Ochi, Adrian Nechita Oros, Ioan Tămăian, Ioan Viorel Teodorescu, Petru Ştefan Thuma Hubert şi Cătălin Daniel Zamfir.

În incompatibilitate au fost şi senatorii Sorin Ilieşiu, Petru Ehegartner, Sebastian Grapă, Liviu Titus Paşca, Matei Suciu, Ştefan Liviu Tomoioagă, Ionuţ Zisu, Laszlo Attila Klarik, Dumitru Marcel Bujor şi Mihai Niţă.

Potrivit ANI, cei 22 deputaşi şi 10 senatori au avut sau au, simultan, calitatea de parlamentar şi pe cea de administrator, cenzor, asociat sau membru în consiliul de administraţie la firme ori de titlular persoană fizică autorizată.

În cazul senatorului Matei Suciu şi al deputaţilor Ion Ochi, Anton Doboş şi Dorel Covaci a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, petnru posibile falsuri în declaraţiile de interese, prin nemenţionarea calităţilor şi funcţiilor deţinute la firme.

Conform prevederilor Legii 161/2003, calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu funcţiile de „administrator”, „membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale”, „calitatea de comerciant persoană fizică”, sau cu „funcţia de reprezentant al statului în adunările generale ale societăţilor comerciale”.

Situaţia pe partide a celor acuzaţi de ANI este următoarea:

PNL – 15

– deputaţi: Florin Ciurariu, Anton Doboş, Traian Dobrinescu, Constantin Enea, Adrian Oros, Petre Roman, Ioan Tămâian, Ioan Viorel Teodorescu, Petru Thuma Hubert, Daniel Zamfir

– senatori: Petru Ehegartner, Sebastian Grapă, Liviu Titus Paşca (viceliderul grupului senatorial liberal), Ştefan Tomoiagă, Ionuţ Zisu

PSD – 7

– deputaţi: Dorel Covaci, Ion Ochi, Marian Rădulescu, Ioan Roman, Ion Şcheau, Miron Smărăndache

– senator Matei Suciu

PC – 3

– deputaţi: Ion Diniţă, Ioan Moldovan

– senator Mihai Niţă

PPDD – 2

– deputaţi: Cornel Comșa, Ştefan Dalca

UDMR – 2

– deputaţi: Zsolt Molnar

– senator Laszlo Klarik

PDL – 1

– deputat Ioan Mihăilă

UNPR – 1

– deputat Marcel Bujor

neafiliaţi – 1

– senator Sorin Ilieşiu

30 comentarii

Pribeagul 12-03-2014 - 22:41

Daca arunci un ou intre alesii nostri, in orice parte din multimea alesilor aflati in sedinta festiva, sigur continutul sau va fi gasit pe o multime de penali sau cu origini penale, gen matusa Tamara, parinti, frati, nepoti veri, verisoare, fini si finute.

Egzista o explicatie. Cine ajunge in Parlament, un amarit cinstit ori un barosan penal?

Aveti mila de tinara noastra clasa politica! In ea ne-am pus sperantele noastre. 🙂

Pungescu Gazian 12-03-2014 - 23:54

Foarte putin nu sunt penali-penabili, poate nifciunul!
Eu cred ca niciunul.
HUO PARLAMENTUL ROMANIEI !!!

ancuta 12-03-2014 - 23:58

Gazianule, si-a schimbat numele: POOLAMENT!

digital 13-03-2014 - 00:02

păi și tu ești…SCOOLAMENTISTĂ, ce dreq!

ancuta 13-03-2014 - 00:10

Claudette, tu esti, deci vinovata!
Cand mi-ai lins-o, m-ai sculamentat!

Pungescu Gazian 13-03-2014 - 00:06

nu se zice „parlament” ci PADUCHELNITA, dar se accepta si CACASTOARE deoarece acolo sunt numai dejectii, si anume:

-penali
-inca necondamnati, dar penali
-incompatibili
-si restul, care ii sprijina cu vot si lege pe cei deja spusi mai sus.

PARLAMENTUL ROMANIEI E O CACASTOARE !!!

HUO PARLAMENTUL !!!

ancuta 13-03-2014 - 00:11

70%

UnUL 12-03-2014 - 23:55

EVZ, Wednesday, 12 March 2014.
EDITORIALUL EVZ. Parlamentul reprezintă un grup infracţional organizat, nu poporul român
Autor: Mircea Marian

Cred că a sosit momentul ca puţinii oameni cinstiţi care mai sunt în Parlament să-şi pună problema dacă mai are vreun sens să fie asociaţi cu nişte infractori şi complicii lor sau ar trebui să-şi dea demisia.
Modul neruşinat în care s-a votat în cazul Chiţoiu – 248 de deputaţi împotriva DNA-ului, doar 108 „pentru” – arată că nu mai există nici o speranţă pentru ca această instituţie, în componenţa actuală, să fie altceva decât „Parlamentul infractorilor”. Protecţia oferită lui Chiţoiu îi face complici la faptele sale pe toţi cei 248 de deputaţi care au respins cererea de începere a urmăririi penale. Votul a fost secret, dar este clar că vorbim de noua coaliţie majoritară PSD-UNPR- PC-UDMR.
Deja s-au petrecut prea multe lucruri rele în acest Legislativ. Aproape toate solicitările venite din partea DNA – fie de începere a urmăririi penale, fie de încuviinţare a arestării – au fost respinse. Printre cei protejaţi, nume celebre: Varujan Vosganian, Vlad Cozma şi Daniel Chiţoiu. Acesta din urmă a fost protejat, după opinia mea, pentru că firele duceau până la primul-ministru, Ponta fiind cel care a semnat controversata ordonanţă de urgenţă prin care se rezolvau de fapt răfuielile dintre clanurile din PNL. Mai avem în Parlament un deputat şi un senator (ambii de la UDMR) care au fost declaraţi incompatibili de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar care refuză să-şi părăsească fotoliile. Este ignorată inclusiv o decizie a Curţii Constituţionale, care a cerut Senatului să-l exmatriculeze pe senatorul UDMR Akos Mora. Cinci luni de la decizia CCR şi nu s-a întâmplat nimic. Mai punem aici „marţea neagră”, modificările la Constituţie şi legea amnistiei, păstrată la cămară, deocamdată, şi avem imaginea unei instituţii care acţionează constant, programatic, împotriva statului de drept.
Lucrurile acesteau au ajuns să pară banale. Câteva publicaţii fac scandal, dar PSD dispune de o forţă de propagandă imensă. Seara, miniştrii lui Ponta se aliniază la televiziunile de casă, promit creşterea pensiilor şi îngroapă orice discuţie despre Justiţie. Presa a ajuns să înghită fără să clipească declaraţiile lui Victor Ponta care, ieri, după ce colegii săi de partid l-au protejat pe Chiţoiu, a spus că nu ştie nimic. Vă invit să vă gândiţi cum ar fi fost dacă un deputat PDL era protejat, în legislatura 2008-2012, iar Boc ar fi răspuns, senin, că el nu are nimic de comentat.
De aceea cred că s-a depăşit un prag, o limită a acceptabilului, şi este nevoie de gesturi radicale. Opoziţia şi aşa este destul de compromisă. PNL are un lung cazier, după ce, din mai 2012 până în martie 2013, a fost parte activă a asaltului împotriva statului de drept. PDL are un bilanţ ezitant: liderii de grup s-au raliat unei iniţiative anti-ANI, unul din parlamentarii incompatibili care refuză să plece este membru al acestui partid. PDL avea opţiunea de a-l forţa să demisioneze, sub ameninţarea retragerii sprijinului politic, dar nu a făcut nimic. PP-DD s-a vândut, la bucată.
Suntem, din acest motiv, într-o situaţie atipică pentru un regim democratic: Parlamentul nu mai reprezintă voinţa poporului, ci a unui grup de infractori. Parlamentul nu mai este o instituţie fundamentală a democraţiei, ci subminează acest proces. Oricât ar fi de riscant, trebuie găsite soluţii democratice în afara Legislativului. În stradă, pe reţelele de socializare, nu ştiu, este o situaţie probabil fără precedent în lumea democratică. Oamenii onorabili trebuie să plece din mijlocul acestui grup infracţional organizat. Parlamentul, cu Zgonea, Nicolicea, Chiuariu şi alţii ca ei trebuie abandonat şi izolat. Să fie evident pentru români, dar şi pentru cei din afara ţării, că Palatul Parlamentului este doar o groapă de gunoi unde sunt spălaţi infractorii frăţiei Ponta, Voiculescu, Kelemen Hunor.

digital 12-03-2014 - 23:57

Autor: Mircea MarEan!
dreq de bou!

UnUL 13-03-2014 - 00:00

Îmi pare bine că recunoști și te autodefinești corect.

digital 13-03-2014 - 00:31

iar ești clujan!
hahaha!

UnUL 13-03-2014 - 00:47

Eu sunt clujean tot timpul, așa cum tu ești tâmpit, beat cui, mârlan și moroșan tot timpul.

salut 13-03-2014 - 00:50

In plus, ai si gena de sluj. Aferim.

digital 13-03-2014 - 00:52

UnUL
13-03-2014 at 00:47

hahaha!
e de bine să fii clujan sau e de rău?!
…tot timpul!?!

UnUL 13-03-2014 - 00:58

„Sluj” și Cluj” nu fac parte din aceeași sferă semantică.
Și, Degețel, eu sunt foarte mulțumit că sunt clujean.
P.S. Văd că voi umblați în tandem ca milițienii dintre care unul știa să scrie iar celălalt să citească
Voi nu prea știți nici una nici alta.

ancuta 13-03-2014 - 00:00

@UL
70%
Boboru’ roman beat muci!
Draiasga Demogracia!
Draiazka bombonica, zingura vemeie vututa o zingura dada in veatza!

UnUL 13-03-2014 - 00:02

UN ADAOS LA PRIMUL ARTICOL:

EVZ, Wednesday, 12 March 2014.
Parlamentul ne-a făcut din nou de râsul lumii. Ce nu vor politicienii să descopere DNA?
Autor: Violeta Fotache

Legislativul ţării instalat în fotoliile confortabile din Palatul Parlamentului după alegerile din 2012 are toate şansele să devină cel mai cunoscut între Parlamentele statelor din lumea civilizată. Şi nu în sensul bun al cuvântului.
După marţea neagră din decembrie anul trecut, în care au încercat să se cocoaţe deasupra tuturor, votând pentru superimunitatea lor, fapt care le-a adus şi un premiu pentru corupţie, parlamentarii români au dovedit ieri , când s-au făcut scut în jurul lui Daniel Chiţoiu, că domnia legii este pentru ei doar o poveste de adormit naţiunea şi europenii.
Tentativa din decembrie a eşuat în a asigura, în drept, imunitatea parlamentarilor, dar în fapt, aceştia ridică ziduri impenetrabile în faţa încercării Justiţiei de a afla adevărul, cu fiecare hotărâre de genul celei care l-a scăpat pe Daniel Chiţoiu de urmărirea penală în scandaloasa afacere privind înfiinţarea unei instituţii pentru angajarea rudelor, finilor şi prietenilor pe bani grei, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Cazul ASF este primul în care Justiţia reuşeşte să ajungă atât de aproape de a dovedi „gulerele albe” care au reuşit să penetreze GUVERNUL ROMÂNIEI. Procurorii români au mai avut o încercare, dacă vă amintiţi cazul Rompetrol – Dinu Patriciu, când şi atunci au fost suspiciuni cu privire la elaborarea actului normativ, dar ancheta pe acest filon a eşuat.
În orice altă ţară din Uniunea Europeană, la ale cărei standarde râvnim de atâta amar de vreme, cazul ASF ar fi zguduit din temelii întreaga societate. Orice politician responsabil, orice demnitar al statului, pus în situaţia de a afla cu probe şi până la capăt adevărul despre cum ajung anumite cercuri de interese să obţină emiterea şi adoptarea unui act normativ întru servirea intereselor personale şi de grup, nu ar fi pus stavilă anchetei. Ba, dimpotrivă, ar fi cerut Justiţiei să facă lumină, să elimine suspiciunile cu privire la adresa Guvernului. Din păcate, pentru noi, românii de rând, parlamentarii cărora le-am dat votul ca nişte nătărăi ce suntem, au demonstrat ieri că se cred mai degrabă într-o ţară din lumea a treia, a patra, unde corupţia face legea.
Votul lor împotriva începerii urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu a fost zdrobitor. 248 de parlamentari şi-au dat arama pe faţă, de argaţi ai CORUPŢIEI. Nu au luat în seamă rapoartele trecute ale Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi, prin votul dat, au demonstrat că nu le pasă nici de cele care vor veni şi care clar vor consemna lipsa voinţei politice de a continua lupta anticorupţie.
Prin votul lor, parlamentarii au pus Justiţia cu „botul pe labe”, încălcându-i independenţa. Ceea ce ar trebui să fie pur formal – fiind vorba despre fapte care nu au legătură cu declaraţiile politice (doar pe acestea le acoperă umbrela imunităţii, conform Constituţiei) – s-a transformat de fapt într-o substituire a Justiţiei, prin analizarea probelor – lucru pe care numai o instanţă de judecată este îndrituită să îl facă. Statul de drept a fost din nou, a câta oară?!, batjocorit. Fix în aceeaşi zi în care comisarul european pe justiţie, Viviane Reding, atenţiona într-o conferinţă de presă la Bruxelles că România riscă sancţiuni pentru ameninţări la adresa statului de drept.
Votul dat ieri arată mai degrabă frica politicienilor în a se afla adevărul. Ei au tăiat avântul Justiţiei, imposibilitatea urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu punând anchetatorii în situaţia de a nu dovedi cu probe toate persoanele implicate în tragerea pe sfoară a românilor prin Ordonanţă de Guvern. De ce nu a fost curios Parlamentul să lămurească marea suspiciune care planează asupra Executivului Ponta , atingând inclusiv imaginea primului-ministru? Ce anume le-a fost teamă că va descoperi Justiţia şi, prin aceasta, vom afla şi noi, toţi românii?

urbos 13-03-2014 - 00:04

Iesi ma in mortii ma-tii cu fecalele basiste d-aici!

UnUL 13-03-2014 - 00:34

MAI FECALĂ CA TINE „NU SE EZISTĂ”.

salut 13-03-2014 - 00:03

Alta „servita”. Atat poate telectualul de Sluj. Pune lipici, lipeste.

UnUL 13-03-2014 - 00:36

IAR TU SCRII FRAZE „INTELIGENTE„ DE 10 CUVINTE DIN CARE 5 ÎNURĂTURI.

Pungescu Gazian 12-03-2014 - 23:59

REFERENDUM PENTRU INCHIDEREA PARLAMENTULUI SI SENATULUI.

2-3 ani sa faca legi tehnicieni desemnati, si mai vedem dupa aceea!
Oricum , de gaozari atat de hoti nu mai este nevoie!

ancuta 13-03-2014 - 00:01

Dau si io o canistra!
Am diesel. Merge?

Pungescu Gazian 13-03-2014 - 00:08

CEI MAI RAI PARLAMENTARI SUNT DE LA URMATOARELE PARTIDE: toate!

urbos 13-03-2014 - 00:10

Cum se face ca de la Kior nu gasesti pe nimeni in lista de „incompatibili”? Oare cum se face? Hahaha!
De remarcat si ca de departe, cei mai multi sint de la PNL (dublu cat PSD (!!).

PS Daca PNL nu scapa rapid de gunoiul Antonescu, dispare! Ca asta se pare ca a semnat pact cu Basina numai pentru el, cu ca Ponta, pentru tot partidu.

ancuta 13-03-2014 - 00:18

musette:
PS: „Cum se face ca de la Kior nu gasesti pe nimeni in lista de “incompatibili”? Oare cum se face?”
dastepti, pizdo, dastepti!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

ancuta 13-03-2014 - 00:18

‘va-n cur pe unde beti!

digital 13-03-2014 - 00:29

dăștepți de muyști!

ancuta 13-03-2014 - 00:32

Asta e pizdet!
Nimeni nu-i perfect!
‘te-n cur pe unde sugi puroiul hemoroiDANVIOREL!

digital 13-03-2014 - 00:38

păi cum făi, și imperfectă și muystă, păi așa modernizați voi statul și instituțiile?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult