Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Piedone nu mai poate candida la Primăria Sectorului 4

Piedone nu mai poate candida la Primăria Sectorului 4

scris de S. P.
25 afisari

Tribunalul Bucureşti a respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Decizia este definitivă.

piedoneInstanţa a admis apelul formulat de avocatul Gheorghe Piperea la decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Tribunalul Bucureşti „respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 Bucureşti. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei civile apelate”, se arată în hotărâre, care este definitivă.

Duminică, Judecătoria Sector 4 respinsese cele zece contestaţii, majoritatea ale victimelor din Colectiv, faţă de candidatura lui Cristian Popescu Piedone ca independent la alegerile locale din iunie, hotărând ca fostul edil să rămână în cursa pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4. Contestaţiile faţă de candidatura lui Piedone au fost depuse de Adrian Victor Dobre, Sorin Gabriel Lazăr, Mariana Oprea, Luminiţa Izabell Georgescu, Mario Cezar Marin, Cezar Victor Marin, Bogdan Nicu Domniţanu, Gabriel Alexandru Popescu, Gheorghe Piperea şi Nicolae Mircea Iosipescu Zambra.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 susţineau, în motivarea sentinţei, că nu poate fi cenzurată candidatura lui Piedone din motive de moralitate, ci doar dacă există condiţii obiective.

În absenţa unor motive legale care să-l împiedice să candideze, locuitorii din Sectorul 4 sunt singurii în măsură să sancţioneze sau să răsplătească parcursul profesional şi personal al acestuia, se arăta în motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 4.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, 13 aprilie, că şi-a depus candidatura ca independent pentru un nou mandat de edil al acestui sector după ce, iniţial, a susţinut că se retrage din viaţa publică în urma punerii sub acuzare.

În 4 noiembrie 2015, Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4, după ce mii de oameni i-au cerut în stradă să plece, în urma tragediei din Clubul Colectiv. Piedone a spus atunci că îşi asumă vina morală pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legală lasă justiţia să se pronunţe, menţionând, în finalul unui comunicat, că este „de profesie om”.

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 din 2008 şi până la demisia din noiembrie 2015. Atât în 2008, cât şi în 2012 a candidat ca membru PC. El a mai fost şi membru UNPR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult