Piramida lui Băsescu

scris de Marin Neacșu
4 afisari

 Am urmărit discursul domnului Băsescu  la bilanţul MAI şi mă întreb când se opreşte omul ăsta . Nu îi ajunge ? Nu se lasă până nu distruge tot ? A distrus transporturile României . A distrus armata, a vândut armamentul, a terminat economia militară  a României, a schimbat comandanţii în armată, numind în fruntea ei oameni „ reevaluati”  şefi ai mafiei cât au slujit alte partide, deveniţi oameni cinstiţi de când  îl slujesc pe el, sau rude ale sale sau familiei soţiei, fără a întruni condiţiile necesare numirii pe funcţiile respective, dând peste cap orice principii sau reguli stabilite şi statuate în regulamentele militare. 

Bilant MAI

Bilant MAI

 Acuma domnul Traian Băsescu vrea să distrugă total şi acest minister. De ce ? Sunt prea mulţi în cadrul acestui minister care nu „corespund” cerinţelor domnului preşedinte. Pe de o parte cei care i-au cerut „ să iasă afară”, pe de altă parte cei care nu sunt încă înregimentaţi politic şi îşi văd pur şi simplu de treabă fără a răspunde la sforile trase şi butoanele apăsate  de la  pupitrele puterii şi pe de altă parte cei care răspund la alte sfori şi la alte butoane decât ale clanului Băsescu-Mondial. Îndrăzneşte domnul Băsescu să vină pe post să spună că  nu i-a slujit cu nimic domnului Bercea  cumetria cu fratele dânsului, fără a pomeni însă că nici rău nu i-a făcut. Ştie bine  că nici nu va fi nevoie să dea măcar un telefon, şi nimeni nu va îndrăzni să se atingă de un fir de păr de capul mondialului. Chiar dacă va sta puţin în cercetări, nu va fi condamnat nici el şi nici unul din membrii familiei sale  în nici unul din cele 120 de dosare penale  pe care le au deschise. Cât e Băsescu la putere, aceşti oameni vor fi reevaluaţi şi nu li se va găsi nimic incriminatoriu. Se indoieşte cineva ?

  Spune domnul Băsescu: „inainte de a cere ceva, întrebaţi-vă ce oferiţi voi MAI”. Domnul preşedinte uită că oamenii când se anjajează  semnează un contract, contract care trebuie să conţină drepturi şi obligaţii. Ceea ce cere domnul Băsescu acuma, este să se elimine drepturile pentru angajaţi şi să rămână numai obligaţiile. Interesant  mod de a vedea lucrurile. Şi cu drepturile angajaţilor cum facem domnule preşedinte, le eliminăm pentru că statul nu e în stare să le respecte ? Ceea ce susţine domnul preşedinte nu face altceva decât să confirme faptul că statul român este incapabil să îşi mai respecte  datoriile şi obligaţiile faţă de cetăţenii săi şi sub o formă sau altă încearcă să le suprime fie prin legi anticonstituţionale care le diminuează veniturile şi drepturile, fie prin încercări de genul acesta prin care să îi facă să înţeleagă că e momentul să nu îşi mai ceară drepturile . 

   Angajaţii, în opinia domnului Traian Băsescu,  trebuie să accepte obligaţiile fără să îşi mai ceară drepturile de la statul anjgajator „ trebuie să încetăm cu acest gen de târguială” spunea domnul preşedinte, sau cu alte cuvinte, atrage atenţia sindicatelor şi angajaţilor că e momentul să renunţe la negocierea salariilor. Se mai întreabă cineva acuma  de unde a plecat noul cod al muncii ?   Şi în acest sens apelul către sindicate este clar. Încearcă să le suprime, sau să le facă să tacă, atrăgându-le atenţia „Vreau să nu uitaţi că MAI este o instituţie piramidală”. Insinuează că sindicatele s-ar amesteca în politica de cadre a  Ministerului, dar de fapt supărarea vine din faptul că din cauza sindicatelor şi sindicaliştilor, şefii din Minister nu îşi pot face de cap cum vor ei şi nu îşi pot promova slugile incompetente. 


Garda de onoare la MAI

Garda de onoare la MAI

 Şi mai spune domnul Băsescu printre altele : „vreau să pulverizaţi grupurile de crimă organizată la nivel judeţean ( şi naţional dacă există)”. Un alt mod interesant de a îşi impune punctul de vedere. Cu alte cuvinte, domnul preşedinte se plânge de faptul că nu poate conduce corupţia de la nivelul judeţelor. La nivel central, nu e nici o problemă (asta vrea să însemne sintagmă  „si la nivel central, dacă există”) dar la nivel judeţean trebuiesc făcute schimbări şi trebuiesc aduşi oameni noi, dispuşi să execute ordinele de sus fără şovăire. Iar şpaga de la judeţe trebuie să ajungă sus. De fapt această curăţire şi încercare de control  la nivel de judeţ a iniţiat domnul Băsescu şi în cadrul PDL când s-a întâlnit cu şefii judeţeni acuma câteva zile la Vila Lac 1. Acuma încearcă să facă acelaşi lucru şi la nivel MAI. Domnul Băsescu încearcă să-şi subrdoneze tot ce se poate subordona, la toate nivelele. Un alt mesaj care rezultă de aici, este acela ca să  se lase discuţiile privitor la corupţia la nivel înalt, pentru că acolo este dânsul. 

  Referitor la corupţie  mai spune domnul preşedinte „Ştiu ceea ce ştiţi şi dumnevoastră, sigur nu am probe….” Rămân pur şi simplu perplex. Să vii în fruntea ministerului, să aduci acuze de acest gen, ştiind că toată ţara ascultă şi nu numai ţara şi să spui că „sigur, nu am probe.” Este o dovadă nu numai de inconştientă ci şi de prostie politică. Nu poţi face astfel de aprecieri fără a avea dovezi, nu poţi învinui de corupţie un minister spunând apoi că nu ai probe dar totuşi să aduci acuze. Dacă preşedintele face acest gen de aprecieri fără a avea probe, de ce ne mai mirăm că procurorii aresteza fără probe şi abia pe timpul cât ţin oamenii în arest preventiv se ocupă de adunarea de probe şi completarea dosarului de urmărire penală ? Este limpede şi clar ca lumina zilei, de unde vine acest mod de a  lucra al procurorilor al parchetelor şi chiar al judecătorilor. Toată lumea aplică indicaţiile şi modul de lucru al preşedintelui. 

   Domnul preşedinte cere o reevaluare a tuturor şefilor din MAI. Cine îi reevaluează ? Păi e clar: domnul Basescu   numeşte miniştrii după chipul şi asemănarea sa, le dă  indicaţii referitor la ceea ce doreşte. Aceştia la rândul lor îşi reevaluează subordonaţii după chipul şi asemănarea şefului şi  aşa mai  departe până   la nivel judeţean . Ce vom avea la sfârşitul  acestui proces ?   Un MAI  plin de mici Băsei care vor gândi, vor judeca, vor acţiona conform teoriilor şi  principiilor enunţate de domnul preşedinte la bilanţ. Nu   pregătirea, studiile, contează, doar principiile şi subordonarea. Trebuie să fie în frunte  oameni care SĂ  NU UITE  CĂ M.A.I. ESTE UN SISTEM PIRAMIDAL IAR  IN VÂRFUL   PIRAMIDEI  ESTE DOMNUL BĂSESCU . 

 Şi   totuşi un lucru adevărat  şi corect l-a spus domnul Băsescu . A încheiat printr-o cerere surpriză  :” eu am să închei acum, nu vreau să aplaude nimeni,  nu aveţi de ce” 

  Curat  murdar coane Băsescule,  că mare adevăr grăit-ai! Ce era   de aplaudat  în acuzele fără probe şi indicaţiile antidemocratice  expuse ? 

8 comentarii

Aolica 24-02-2011 - 13:52

Dar sa vedem ce mai behaie si Huhu, poate spune ceva nou taratura, desi la IQ-ul lui fie si numai cut&paste este deja un efort uluitor

Morkova Vesela 24-02-2011 - 14:00

Huhu nu se pune, ce zice e nul si nimeni nu citeste.

Huhu Ciu 24-02-2011 - 17:48

PDL este cancerul Romaniei!

Spiridon 24-02-2011 - 14:25

Appel special pt Huhu Ciu. Magarule, trec acum peste dobitociile pe care le scrijelesti pe forum. Sa dai imediat o declaratie ca nu intentionezi sa te sinucizi cu galben de plumb.

Huhu Ciu 24-02-2011 - 17:49

PDL eate cancerul Romaniei, la fel voi retardatilor portocalii!!!

Huhu Ciu 24-02-2011 - 17:50

PDL este cancerul Romaniei !!!

Viorica Ianc 24-02-2011 - 15:43

Foarte fain frumos scris articolul ast`.

Toate sunt distruse. In piramida.
Intreb numa`!!! – Cum ramane cu Rosia Montana !
Ca si Basescu-i de acord !
Nu am putere sa dau cu paru !

Dupa mine, io cred ca asta este Varful Piramidei. Departe de Pitagora, ala
era constructiv.

neacsum 24-02-2011 - 16:09

Pai daca a venit spaga si de acolo, s-a aprobat. Nu conteaza de la cine , spaga sa fie. Acuma , daca altul a luat spaga , si nu a cotizat , mai facem si noi un pic de scandal, ca sa nu zica lumea ca nu suntem patrioti, dar nu avem ce face , pentru ca spaga e spaga deci s-a lucrat cinstit, romaneste.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult