Acasa Actualitate-InternaPolitica interna „Piratii” fac concurenta PP-ului lui Dan Diaconescu

„Piratii” fac concurenta PP-ului lui Dan Diaconescu

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Partidul Piratilor (PP) din Romania si-a postat pe site platforma program. El poate deveni un concurent serios pentru Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu, fie si doar pentru ca cele doua formatiuni au aceleasi initiale, care pot deruta electoratul. Partide ale piratilor (cibernetici) exista in mai multe tari, cum ar fi Suedia, Marea Britanie, Danemarca sau Germania.


Platforma program a Partidului Piratilor din Romania cuprinde 3 obiective:

 

• Reforma legislatiei privind dreptul de autor, drepturile conexe si brevetele prin echilibrarea recompensei creatorului cu dreptul general de acces la cultura si informatie. Cerem modificarea legislatiei brevetelor pentru a echilibra dreptul posesorului de brevet cu progresul societatii, in special in ceea ce priveste progresul medicinei. Cerem reforma unui sistem invechit si inlocuirea sa cu unul capabil sa raspunda cerintelor erei informationale.

• Respectarea drepturilor si libertatilor individuale, inlaturarea oricarei forme de cenzura a liberei exprimari si a monitorizarii comunicatiilor si vietii private de catre stat. Cerem modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice in sensul eliminarii monitorizarii fara mandat a comunicatiilor unei persoane si restabilirii drepturilor omului care sunt in prezent incalcate. Cerem inlaturarea oricarui tip de cenzura si monitorizare a comunicatiilor si instituirea unor masuri reale de protectie a liberei exprimari, intimitatii si vietii private.

• Eficientizarea sistemul administrativ si transparenta in procesul de administrarea fondurilor publice. Cerem obligarea institutiilor publice la inlocuirea imediata a tuturor suitelor software noncritice din administratia publica cu suite echivalente gratuite, ducand astfel la scaderea spre zero a costurilor cu licentele proprietare si acordarea de sanse egale tuturor sistemelor de operare si altor programe folosite in administratie. Cerem folosirea sistemelor informatice in scopul administrarii de la distanta a impozitelor, taxelor si altor interactiuni dintre stat si cetatean, informarea publicului asupra tuturor aspectelor care tin de gestionarea fondurilor obtinute din impozitele platite. Cerem realizarea unui sistem de consultare electronic real si functional pentru a oferi societatii civile acces la fundamentarea deciziilor executivului si legislativului.

0 comentariu

ValVerde 22-03-2010 - 02:15

Hihihihi !!!
Jane, am sa fiu retinut si am sa-ti spun ca te consider naiv.
Dovedeste-mi cele spuse de tine si ma poti numi tu pe mine naiv.

Dar ia spune-mi, cine e al Dracu’ in ecuatia asta?
Sa fie popii ortodocsi care stiu formula magica si in loc sa o dezvaluie tuturor, ca sa termine cu bolile contagioase, o tin numai pentru lingurita lor si pentru NASA?
Sa fie NASA mina in mina cu popii ca sa pastreze secretul pentru ei…asa…de-ai dracu’ sau
sa fie dumnezeu insusi care joaca va-ti ascunselea cu noi si lasa copiii sa moara de epidemii prin gradinite, dar ii protejeaza in biserica lui??
Zi tu daca dumnezeul asta e un exemplu bun de urmat…e egoist, e gelos, e razbunator, e neindurator, e napraznic….
dar ne iubeste !!!! (vorbesc de Tatal, ca fiul e mai dat pe brazda, desi amindoi sint unul)

jan dinu 22-03-2010 - 03:27

Pe tot pamintul sunt aceste
‘fenomene neexplicate „…ce
pastreaza credintele intacte -neschimbate !
Nu speculez „posibilitatile extraterestre”
sunt doar un UMANoid cu limite pamintene !..-:)
JD –

1 3 4 5

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS