Piraţii lui Dragnea

scris de P.C.R.
13 afisari

Fragmente din coloana sonoră a filmului „Piraţii din Caraibe”, au marcat, duminică, la Congresul TSD, pauzele dintre discursurile liderilor, ceea ce l-a determinat pe preşedintele partidului Liviu Dragnea să îl întrebe pe şeful tinerilor social-democraţi cum de a făcut această alegere, tot Dragnea fiind cel care a găsit şi justificarea.

Coloana sonoră a filmului „Piraţii din Caraibe’ a putut fi auzit duminică la Congresul TSD de la Romexpo, între discursurile liderilor partidului.

La fel sa întâmplat şi în momentul în care la tribuna Congresului a fost invitat Liviu Dragnea, care şi-a început discursul întrebându-l pe liderul organizaţiei de tineret Gabriel Petrea: „Gabi, cum ai ales muzica asta?”.

 Cel care a dat răspunsul a fost tot Dragnea: „La cum ne hătuiesc aştia, chiar că parcă suntem piraţi”.

Premierul Mihai Tudose le-a transmis tinerilor prezenţi, duminică, la Congresul Tineretului Social Democrat pentru a-şi alege preşedintele, să nu îşi vândă visele şi să facă în aşa fel încât să fie ei înşişi mândri de ce au realizat. La rândul său, Liviu Dragnea i-a îndemnat pe membrii TSD să respecte valorile pe care se bazează PSD, precum progres, evoluţie şi solidaritate, şi să arate că pot face „societatea să se mişte” înainte de a ajunge într-o funcţie înaltă, pentru că doar în acest mod şi doar ei pot contribui la eradicarea unor boli istorice din politică: diletantismul şi impostura. Liderul PSD a povestit şi cum a decis să intre în politică.

Dragnea povesteşte cum a intrat în politică: Îmi plimbam fetiţa în cărucior, nu a fost chip să găsesc un centimetru pe trotuar pe care să poată merge lin. M-am întrebat ce pot face

Liderul PSD Liviu Dragnea a povestit, duminică, la Congresul Tineretului Social Democrat, cum a intrat în politică, la începtului anilor ’90. Dragnea şi-a amintit cum nu putea să îşi plimbe fetiţa în cărucior, însă acest lucru era dificil, fiindcă drumurile erau neasfaltate. „Atât de mult i se zguduia căpşorul, încât am luat-o în braţe şi atunci am spus că pentru mine este inadmisibil, ca tânăr, să nu mă implic”, a relatat Dragnea.

„Vreau să ne amintim cu toţii care a fost gândul care ne-a împins să ne implicăm în politică, să facem ceva, să trăim într-o ţară mai bună. Iar întrebarea pe care sper să v-o puneţi şi pe care eu mi-am pus-o mereu este cum pot schimba România?”, li s-a adresat Dragnea tinerilor social-democraţi la Congresul TSD organizat duminică la Romexpo.

Liderul PSD a povestit cum, la începutul anilor ’90, când era un „tânăr om de afaceri” cu doi copii, îşi plimba fetiţa prin centrul oraşului, însă drumurile erau neasfaltate.

„În 1994 aveam deja doi copii, fetiţa tocmai se născuse. Şi mergeam cu ea în carucior în centrul oraşului. Nu a fost chip să găsesc un centimetru pe trotuarele din centru ca să poată să meargă lin. Atât de mult i se zguduia căpşorul, încât am luat-o în braţe şi atunci am spus că pentru mine este inadmisibil, ca tânăr, să nu mă implic şi împreună cu alţi tineri să facem ceva în acel oraş, să facem ca părinţii să îşi poată plimba copiii în siguranţă în oraşul nostru. Am considerat că atunci ar fi fost o lipsă de reacţie din partea mea şi aş fi fost laş sau complice cu cei care nu făceau nimic. Când mă întreb ce pot face pentru România, automat mă gândesc la ce am făcut în activitatea mea politică şi administrativă din acel moment şi până acum. (…) Astăzi trotuarele de la care am plecat sunt asfaltate şi nu mai sunt probleme. În judeţul nostru sunt sute, aproape o mie de kilometri de drumuri judeţene asfaltate şi creează invidie în judeţele vecine. La vremea aia în Teleorman nu exista niciun drum judeţean asfaltat cap coadă. Multe dintre spitalele şi şcolile din judeţ, astăzi arată mult mai bine şi au condiţii mai bune”, a declarat Liviu Dragnea.

El a subliniat, însă, că „niciodată nu este suficient”, pentru că mereu va fi ceva de făcut. Dragnea a adăugat că schimbarea vine din lucruri mici, dar că sunt unii care spun că acestea nu au importanţă şi alţii care aşteaptă să facă ceva măreţ, însă în final nu fac nimic.

„Cine gândeşte  aşa nu are ce căuta în politică”, a spus liderul PSD.

De asemenea, Liviu Dragnea a spus că partidul se luptă cu mize grele, însă politica din România înseamnă şi încercarea unor „adversari nepolitici implicaţi ilegal în lupta pentru Guvern” de a sabota PSD.

„Dar partidul nu va da înapoi. Când vrei să smulgi societatea din stagnare trebuie să îţi asumi un anumit tip de acţiune şi să o duci la capăt indiferent de piedici şi de adversari. Un partid adevărat trebuie să lupte cu tărie pentru ideile sale”, a mai spus Dragnea, care consideră că mulţi nu vor o schimbare şi se simt ameninţaţi de schimbările pe care majoritatea PSD-ALDE au început să le facă în România.

”Sunt mulţi care au de pierdut în urma schimbărilor pe care le facem. Dar cei mai mulţi au de câştigat. Cei care au de pierdut vor încerca să îţi pună piedici, să îţi facă rău, să te sperie, doar-doar să renunţi, dar cel mai important este să nu uităm niciodată motivul pentru care am intrat în politica. Este important să nu renunţi. Orice cedare înseamnă să devii complice cu cei care se opun. Aţi văzut obstacolele care mi se ridică mereu în faţă. Dar vă spun sincer ca eu nu vreau să devin complice cu ceilalţi. Nu vreau să devin complice cu cei care vor să ţină România pe loc”, a subliniat liderul PSD.

Dragnea: Arătaţi că existaţi, arătaţi că aveţi ce spune, arătaţi că puteţi face asta înainte de a ajunge într-o funcţie

PSD este un partid de masă, dar nu suntem un partid doar pentru cei care au probleme. Suntem un partid care stă în contact direct cu cetăţenii şi care pune în permanenţă ca obiectiv principal al politicii lui cetăţeanul. Nu sistemul, nu sistemele, nu instituţiile, ci totul să fie făcut pentru ca românul să trăiască mai bine decât a trăit anul trecut. Este un partid al progresului, al evoluţiei, al prosperităţii şi al solidarităţii şi vreau să acţionaţi în numele acestor valori sociale, vreau să vă organizaţi în jurul acestor idei, să le dezbateţi în public şi să faceţi societatea să se mişte în jur”, a declarat Liviu Dragnea, duminică, la Congresul TSD organizat la Romexpo.

Liderul PSD i-a îndemnat pe tinerii social-democraţi să se bazeze pe aceste valori şi să arate ce pot face înainte de a ajunge într-o funcţie publică importantă, fiindcă doar în acest mod pot contribui la eradicarea unor „boli istorice”: diletantismul şi impostura.

„Arătaţi că existaţi, arătaţi că aveţi ce spune, arătaţi că puteţi face asta înainte de a ajunge într-o funcţie. Doar aşa voi veţi putea contribui la eradicarea sau dispariţia sau diminuarea a două boli istorice: diletantismul şi impostura. Nu veţi reuşi una ca asta peste noapte, dar aveţi deja un avantaj, vă puteţi mişca mai repede”, a subliniat Dragnea.

Tudose: Asta vă rog pe toţi. Nu să ne faceţi pe noi mândri de voi, ci să faceţi în aşa fel încât să nu vă vindeţi visele, să fiţi voi mândri de ce realizaţi

Tudose l-a dat drept exemplu pe Adrian Marius Rîndunică, secretar de stat în Ministerul Muncii, care şi-a dorit să facă parte din echipa ministerului.

„L-am îndrebat pe Adrian unde se vede. El a zis la muncă. Da, dar la ce minister, l-am întrebat. Păi la muncă. Bine, acolo chestiunea este un pic dificilă, ministru este doamna Lia Olguţa Vasilescu, despre care se poate spune orice, dar că nu este indulgentă. (…) Adrian nu a dezamăgit. Dar cel mai important nu este că ne-a făcut pe noi mândri de el, ci că el este mândru de ce a realizat”, a povestit Tudose.

Premierul a adresat şi un mesaj pentru tinerii social-democraţi: să nu îşi vândă visele

„Asta vă rog pe toţi. Nu să ne faceţi pe noi mândri de voi, ci să faceţi în aşa fel încât să nu vă vindeţi visele, să fiţi voi mândri de ce realizaţi”, li s-a adresat Tudose.

Peste 2.500 de tineri social – democraţi îşi vor alege duminică preşedintele pentru următorii doi ani, în cadrul unui Congres organizat la Romexpo, unde sunt aşteptaţi tineri de stânga din SUA, din statele UE şi din Republica Molodova. În prezent, liderul TSD este Gabriel Petrea, ministru al Dialogului Social. La alegeri, el va candida pentru un nou mandat.

Dintre liderii PSD, la Congres au fost prezenţi Liviu Dragnea şi Nicolae Bădălău, precum  şi ministrul Apărării Mihai Fifor.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult