Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pleşu îl atacă pe Băsescu în Evenimentul Zilei

Pleşu îl atacă pe Băsescu în Evenimentul Zilei

scris de Ziua Veche
3 afisari

Fostul ministru şi consilier prezidenţial Andrei Pleşu afirmă, într-un interviu acordat ziarului „Evenimentul Zilei”, că preşedintele Traian Băsescu, la fel ca şi predecesorii săi, este influenţat de servicii, dar, în plus, psihologic, „are un fel de duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă”, transmite Mediafax. Întrebat de ce crede că niciun preşedinte nu a reuşit să-şi impună punctul de vedere în faţa serviciilor, Andrei Pleşu răspunde: „A fost o slăbiciune a lor. Eu i-am văzut şi pe Iliescu, şi pe Constantinescu în postura de manipulaţi ai serviciilor”.
Întrebat dacă nu l-a văzut şi pe actualul şef al statului în această postură, Pleşu a răspuns:
„Traian Băsescu e alt gen. E influenţat de servicii, dar, în plus, psihologic vorbind, are un fel de duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă. E un fel de spirit de corp. Îi plac uniformele, îi place armata, îi place disciplina, îi place stilul ostăşesc”.

„Una din primele propuneri pe care i le-am făcut a fost să schimbe şeful de protocol de la Cotroceni. E o meserie grea. I-am propus să mă interesez de cineva de la Externe, despre care ştiam că e bun în domeniu, iar Băsescu mi-a zis: «Două pretenţii am: să fie prezentabil şi când aude imnul sau vede drapelul să ia poziţie de drepţi» El asta simte: că patria e drapelul, imnul, uniforma„, a spus Pleşu pentru Evenimentul Zilei.

 

0 comentariu

jan dinu 17-03-2010 - 16:31

Ca doar asha se mindreste
presedintele Israelului cu „oamenii
nostri” ..convertiti care au cumparat …tzari shi
popoare …
JD

??? 17-03-2010 - 17:56

cu de astea va prezentati in fata unei Doamne ?

Huhu 17-03-2010 - 18:02

Haaa???

Pribeagul 17-03-2010 - 18:39

daca „…in rest inca i se mai pare ca tot ce a facut de atunci incoace este prea mic fata de ceea ce simte ca ar mai putea face.”, de ce nu faceti ceea ce simtiti ca puteti face?

Sunt sigur ca si daca ati deveni primministru, sa nu zic presedinte, nu ati reusi sa faceti lucruri marete. Exemple avem destule, toti cei pe care-i alegem, oricit de mult ne dovedesc ca sunt bine intentionati, bine pregatiti si plini de avint, dupa ce sunt alesi, parca-si pierd toate calitatile in… gaura neagra a neputintei noastre.

Societatea civila, singura, ar avea posibilitatea sa restabileasca domnia bunului simt in relatiile interumane si interinstitutionale. Pentru aceasta este necesar ca ea sa se trezeasca din inconstienta datorata anestezicului administrat de latratorii adormitori erijati in stapinii ei.

Societatea civila, voinicul adormit, al carei promotoare inteleg ca sunteti, cind se va trezi?

Societatea civila… Chiar fara sa fiti primministru, presedinte al tarii, presedinte… al Acadeniei sau sef de… sunteti angrenata in cel mai important domeniu pentru tara, neam, umanitate. Nu credeti ca in acest domeniu vointa, energia, pregatirea si caliatile dvs pot fi cel mai bine puse in valoare si actiona nelimitat?

Cu pregatirea, calitatile si vointa dvs sunteti in stare sa faceti ca toti sau majoritatea nembrilor societatii noastre sa inteleaga ca este un dezastru pentru tara ca de zeci de ani cca 80% dintre romani sa aiba un salariu mediu de 200-300 de euro/luna, in timp ce restul iau de la buget cit vor, iar cind nu le ajunge se imprumuta, datoria tarii ajungind in prezent la cca 80 mld euro.

Considerati indreptatit acest salariu de 200-300 de euro/luna in comparatie cu salariul mediu din vest, avind in vedere ca romanii muncind dincolo, cistiga usor peste 1000 de euro/luna.

indra 17-03-2010 - 18:41

Doamna Pralong,
Sunt incantata sa aud de miscarea dvs. Am citit si materialul Romania – o cauza pierduta? Aveti dreptate, trebuie facut ceva. Dar cum sa-i facem pe guvernanti sa ne asculte? Lor nici ca le pasa ca tara asta se duce de ripa, ca oamenii nu mai sunt respectati, ca batranii sunt saraci si copiii nu mai invata nimic bun. Cum sa le aratam guvernantilor ca nu e bine? Oare romanii ar putea iesi pasnic in strada pentru un mars al tacerii? Purtand doar banderole sau pancarte pe care sa scrie doar atat „Ajunge!” Credeti ca se poate? Va multumesc si va respect.

Pribeagul 17-03-2010 - 18:58

In aceasta realitate, cum considerati intentia conducerii Complexului Energetic Craiova de a acorda prime de Paste de 900 de euro?

Se spune ca „La pomul laudat sa nu te duci cu sacul”, sper sa nu fie acesta cazul, si, avind spatiu, cu scuze si speranta, mai avansez o intrebare.

Este la mintea cocosului ca in urma activitatii „voinicesti,laborioase si bine intentionate”, de zeci de ani, a membrilor conducerii statului (legislativ, executiv, justitie) am ajuns la o brambureala (se simte deja izul Greciei) in care legile unitare ale salarizarii si pensiilor sunt strict necesare, si ar fi de inteles ca la elaborarea si implementarea lor rapida sa-si dea concursul toate fortele politice si institutiile statului. Cum apreciati lentoarea existenta in aplicarea lor? Cum apreciati atitudinea opozitiei si mijloacelor mass-media in aceasta problema?

jan dinu 17-03-2010 - 19:58

Numele shi prenumele inainte de casatorie
Religia inainte shi dupa casatorie
Multumesc
Jan Dinu

sanducu 17-03-2010 - 21:42

am venit de pe facebook pentru ca mi s-a parut interesanta tema dezbaterii, dar vad ca aici se vorbeste exact ca in Romania necivilizata. chiar nu va deranjeaza nimic, nu puteti face nimic decat sa vorbiti pe langa subiect?

cum sa-i dezbaram domna Pralong, pe oameni de a fi suficienti si rai? astia sunt romanii…

Saru’ mana

Huhu 18-03-2010 - 04:44

Unde traiti in Romania sau in strainatate?
Daca traiti in strainatate, in ce tara?

Pina acum am glumit, intrebarile astea-s serioase, multumesc.
Semnez cu stima, China man Huhu ciu.

alin alin 18-03-2010 - 10:37

are rost? mai are rost? Romania trebuie demolata si reconstruita din temelii de oameni noi. de unde? nici buldozere, nici oameni. e o jale! nu mai cred in nimeni. imi ajunge ce vad in jurul meu cand ies din casa. nu mai pot pleca din tara dar asa as face daca as fi mai tanar. sa plece toti. sa se conduca astia intre ei. sa se manance pana dispar. nu se mai poate!!!!!

Huhu 18-03-2010 - 19:31

????????

Niculaie 18-03-2010 - 20:13

se pare ca n-o duci prea bine in prezent din punct de vedere gastronomic intrebarile tale sunt deplorabile

Huhu 18-03-2010 - 20:45

Sincer ma lupt sa slabesc desi nu-s grasan, sunt doar olecuta grasut!!!!!

Doamneee, oameni buni e foarte usor sa te ingrasi, e cumplit de greu sa slabesti!!!!!

jan dinu 19-03-2010 - 01:19

Oboseala shi stresul te suprametabolizeaza !
Cauta un relax ,shi niste flori pentru
doamna Pralog ,spune-i ca este shi de la mine !..
JD

oblioo 19-03-2010 - 04:51

Este adevarat ca sunteti evreica ?
Va simtit haituiata, dumneavoastra sau sefii dumneavoastra, de catre insurgenta mondiala ?
De ce ati venit pe aceasta pagina, daca nu va tataie fundul ?

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult