Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL și PDL se reunesc sâmbătă în congres comun pentru fuziune

PNL și PDL se reunesc sâmbătă în congres comun pentru fuziune

scris de A.H.
46 afisari

Liberalii și democrat-liberalii se reunesc sâmbătă în congres comun pentru aprobarea statutului noii formațiuni rezultate în urma fuziunii și a noii alianțe electorale ”ACL PNL-PDL” care va susține candidatul la Președinție.

Marian Zlotea, secretar general adjunct al PDL

Marian Zlotea, secretar general adjunct al PDL

Înainte de congresul comun, liberalii se vor reuni în Delegația Permanentă și în Congres extraordinar, iar democrat-liberalii în Convenții Naționale extraordinare. PDL va aproba în forurile de conducere și fuziunea prin absorbție cu Forța Civică.

La congresul comun sunt așteptați 2.245 de delegați, potrivit secretarului general adjunct al PDL, Marian Zlotea.

Textul protocolului alianței electorale între PNL și PDL ce urmează să fie aprobat în cadrul congresului de fuziune a celor două partide programat pentru sâmbătă prevede că Alianța Creștin Liberală Partidul Național Liberal — Partidul Democrat Liberal are ca obiectiv participarea cu un candidat și un program electoral comun la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

Semnul electoral al alianței este reprezentat de semnele electorale ale celor două partide deasupra cărora se află acronimul ACL. Candidatul comun al alianței va fi desemnat în urma unor cercetări sociologice la propunerea forurilor de conducere ale celor două partide, respectiv de Delegația Permanentă a PNL și de Biroul Permanent Național al PDL, se menționează în document.

Conducerea alianței, precum și coordonarea campaniei electorale se asigură de către conducerea operativă desemnată în acest sens. Conducerea operativă va fi una paritară, constituită din șase membri ai PNL și șase ai PDL, respectiv liberalii Klaus Iohannis, Teodor Atanasiu, Sorin Frunzăverde, Ludovic Orban, Marian Petrache, Eduard Hellvig și democrat-liberalii Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă, George Scripcaru și Mircea Hava.

Președinții PNL și PDL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, au anunțat săptămâna aceasta numele alianței electorale.

În data de 5 august va fi anunțat candidatul unic al celor două partide la Președinție, când BPN al PDL și Delegația Permanentă a PNL vor valida propunerea ACL PNL-PDL, în baza rezultatelor sociologice. Reprezentanții celor două partide au convenit să demareze, în această săptămână, sondaje pentru desemnarea candidatului alianței la prezidențiale.

Liberalii l-au desemnat pe Klaus Iohannis candidat pentru cursa prezidențială, iar democrat-liberalii pe Cătălin Predoiu.

7 comentarii

Antibasistul 26-07-2014 - 00:15

Ce moaca de cioroi are asta din poza!

Antibasistul 26-07-2014 - 00:23

Seamana cu Jan cînd era copchil!

Ionel 26-07-2014 - 07:54

Se bat calicii pe ceaunul gol ca oricum nimeni nu-i voteaza.

UnUL 26-07-2014 - 08:25

Tu sigur nu: cretinii ca tine votează „partidul baronilor”, „ciuma roșie”, alias PSD-ul.

Ionel 26-07-2014 - 08:38

Am inteles! Tu esti cu Klaus-trofobia de romani.

UnUL 26-07-2014 - 09:20

Nici gând; i-aș prefera pe Cristi Diaconescu, pe Predoiu sau chiar pe Ungureanu, dar orice candidat de dreapta e cu mult mai bun decât catastrofa de Tonta mitomanul.

Ionel 26-07-2014 - 07:59

ACL-alianta crestin liberala. De unde atata crestinism in ei? Prin concesiunea de la Rosia Montana toate oasele mortilor din localitate vor ajunge in cianura pentru profitul firmelor straine. Si toata zona e plina de cimitire de mai bine de doua mii de ani care toate vor ajunge in cianura ca sa-i imbogateasca pe straini.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult