Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL a sesizat CCR cu privire la neconstitutionalitatea reducerii salariilor bugetarilor cu 25%

PNL a sesizat CCR cu privire la neconstitutionalitatea reducerii salariilor bugetarilor cu 25%

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Partidul National Liberal (PNL) a sesizat Curtea Constitutionala (CCR) cu privire la neconstitutionalitatea legii privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, a declarat vineri, pentru Agerpres, senatorul liberal Ioan Ghise.


Potrivit acestuia, sesizarea a fost depusa miercuri cu numarul de inregistrare 2966, ea fiind semnata de 21 de senatori liberali si 19 senatori PSD. Sesizarea invoca faptul ca reducerea salariilor bugetarilor, asa cum este stipulata in legea respectiva, incalca articolul 41 alineatul 5 din Constitutie care garanteaza caracterul obligatoriu al conventiilor colective de munca.

„Guvernul nu se poate imixtiona in conventia colectiva de munca dintre autoritati publice locale, care au autonomie locala, si angajati. Ei trebuiau sa faca rectificare bugetara si in baza rectificarii bugetare, fondurile fiind prea reduse, atunci autoritatile locale sa negocieze cu sindicatele si in baza negocierii sa se realizeze conventii care sunt garantate. in clipa de fata exista contracte colective de munca pe ramura, ori Guvernul, in aceasta relatie intre autoritati publice locale si salariati, este un tert. Si in Codul Civil contractul este legea partilor, ori nu te poti baga tu, ca Guvern, care nu esti parte in contract, intre doua parti care au contracte intre ele”, a explicat Ioan Ghise.

0 comentariu

calubalan 10-03-2010 - 09:14

Si cum poate face BNR asa ceva! calitatea constructiilor(a materialelor folosite sau NU) difera de la un constructor la altul, de la un oras la altul samd! Singurul lucru pe care il va realiza aceasta masura va fi crestere pretului pe metru patrat construti pe cat mai prost/ieftin posibil! Ce se intampla mai departe Dumnezeu cu mila…

Afara cu statul din economie!!! http://gandeste.org/politica/afara-cu-statul-din-economie/9602

geek-a-contra 10-03-2010 - 10:21

bnr poate stabili un pret „indicativ”, o valoare de referinta ptr o constructie standard de un anumit tip sau de un anumit nivel de echipare. daca s-au folosit sau nu materialele indicate, daca s-a lucratat la nivelul de calitate pe placul cumparatorului, etc, este incontrolabil prin lege. este obligatia cumparatorului sa ceara certificat de calitate si /sau sa negocieze pretul real.
la modul general o constructie de un anume tip si un anume grad de echipare costa cam la fel oriunde pe teritoriul tarii. diferentele de pret apar din plasament, accesibilitate, facilitati, acces la scoli, magazine si alte obiective de interes, etc, etc.

sa nu uitam factorul „vreau casa de fitze” ca sa arat cit sint io de fitzos….

Victor Radulescu 10-03-2010 - 15:29

Aveti dreptate, dar dvs. va referiti doar la constructiile noi. Pentru imobilele (constructiile) existente deja indicele ar trebui sa tina cont de costul de inlocuire si de deprecierea functionala a respectivelor imobile. Personal ma tem ca indicele va fi stabilit insa pe baza abordarii prin comparatie (adica o medie a statisticilor vanzarilor de pana acum, impartita pe zone / orase / cartiere)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult