Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL este de acord cu acordarea voucherelor sociale de 50 de euro

PNL este de acord cu acordarea voucherelor sociale de 50 de euro

scris de Misu Andrei
37 afisari

PSD „salută” faptul că PNL susține propunerea social-democraților de acordare a voucherelor de câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziția alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu venituri mici. Surse liberale declaraseră pentru Digi24.ro că dacă Guvernul vrea să introducă vouchere, suma trebuie să fie mai mare, de 100 euro.

„PSD salută faptul că partenerii liberali din Coaliția de guvernare susțin propunerea social-democrată privind acordarea de vouchere, a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziția alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu venituri mici.

În privința valorii finale a acestor vouchere, PSD consideră că aceasta trebuie stabilită în cadrul Coaliției de guvernare, pe baza datelor economice privind impactul bugetar, numărul estimat de beneficiari și sursele de finanțare disponibile.

O altă propunere a PSD de sprijinire a categoriilor vulnerabile este și acordarea unor vouchere a câte 30 de euro lunar, timp de 7 luni, celor peste 156.000 de elevi cu burse sociale, pentru achiziția de rechizite, haine și alimente.

Ambele propuneri fac parte dintr-un plan mai amplu de stabilizare și reziliență economică și socială pe care PSD îl va propune în scurt timp în cadrul Coaliției de guvernare.

Totodată, PSD consideră că este binevenită orice altă propunere din partea partenerilor de guvernare care se poate veni în sprijinul populației și al economiei naționale și care poate fi susținută de sursele de finanțare disponibile în acest moment”, arată un comunicat de presă al PSD.

PSD a propus două măsuri pentru sprijinirea familiilor cu venituri mici în pachetul de măsuri care urmează să fie prezentat de Guvern, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. Astfel, ar urma să fie acordate vouchere în valoare de 50 de euro (aproximativ 250 de lei) la fiecare două luni, până la finalul acestui an, pentru cumpărarea a șase alimente de bază:

  • pentru gospodăriile cu ambii părinți și cel puțin 2 copii dependenti si gospodării monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei (151.000 gospodarii);
  • persoanele care primesc Venit Minim Garantat (168.000 persoane);
  • persoane cu dizabilitati (800.000 persoane);
  • pensionarii cu un venit mai mic de 1500 lei (2.349.517 pensionari).

Pe de altă parte, PNL consideră că dacă Guvernul vrea să introducă vouchere, suma trebuie să fie mai mare, 100 euro, și să fie acordată până cel putin anul viitor in iunie, tocmai ca cetățenii să treacă iarna mai ușor. „Trebuie să ne gândim la preturi și la inflația care poate ajunge la 10%”, declară surse liberale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult