Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL şi-a validat Guvernul Alternativ şi programul. Cine a împiedicat „Statul liberal” să devină realitate între 2004-2008? Vezi aici ce presupune.

PNL şi-a validat Guvernul Alternativ şi programul. Cine a împiedicat „Statul liberal” să devină realitate între 2004-2008? Vezi aici ce presupune.

scris de Ziua Veche
0 afisari

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, la finalul Delegaţiei Permanente, că liberalii au validat cu majoritate de voturi propunerea sa de cabinet alternativ, dar şi noul program politic al formaţiunii, „Statul liberal”.


Liderul PNL a precizat că guvernul alternativ pe care l-a alcătuit a fost validat, întrunind 90 de voturi favorabile, 38 de voturi „împotrivăşi şase abţineri, informează Mediafax.

El a subliniat că este pentru prima dată când un partid are un astfel de guvern oficial, menţionând că formula pe care a propus-o a generat şi reacţii pozitive şi reacţii adverse.

Pe de altă parte, Antonescu a precizat că în forul liberal a avut loc o dezbatere de calitate pe subiectele principale ale Delegaţiei Permanente: programul liberal şi cabinetul alternativ, precizând că noul program al PNL, „Statul liberal”, a fost votat cu unanimitate de voturi.

„Prin programul său pentru România, Partidul Na’ional Liberal asumă opţiunea fermă pentru statul liberal. Amploarea recesiunii economice din România, care nu poate fi explicată doar prin consecinţele crizei mondiale, precum şi criza instituţională fără precedent în care se aflå statul român, arată că societatea românească se află la un moment de răscruce. Ne aflăm, astăzi, în faţa unei alegeri fundamentale: fie menţinem statul asistenţial şi clientelar, fie reconstruim statul din temelii, pe principiile „statului liberal”.

Cauzele răului din societatea românească de astăzi le găsim în prizonieratul în care au fost ţinuţi românii timp de 20 de ani, de către statul asistenţial şi clientelar, proiectat, construit şi perfecţionat de structurile politico-financiare moştenitoare directe ale aparatului de partid şi de stat din perioada comunistă. Expresia electorală deplină a acestor structuri o găsim în cele două formaţiuni politice care au ca trunchi comun Frontul Salvării Na†ionale – Partidul Social-Democrat şi Partidul Democrat” (fragment din “Statutul liberal”).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult