Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL i-au propus pe Marcel Boloș ca ministru al Investițițiilor Europene și pe Sebastian Burduja – ministru al Cercetării

PNL i-au propus pe Marcel Boloș ca ministru al Investițițiilor Europene și pe Sebastian Burduja – ministru al Cercetării

scris de Misu Andrei
40 afisari

Liderii PNL au decis joi, în unanimitate, să-i propună pe Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și pe deputatul Sebastian Burduja pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis azi nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării”, arată un comunicat de presă al PNL.

Boloș deține momentan și portofoliul Cercetării.

Sebastian Burduja este consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă.

Marcel Boloș a mai deținut funcția de ministru al Fondurilor Europene în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020. Acesta a fost numit interimar al actualului portofoliu care gestionează PNRR și fondurile europene, după ce Dan Vîlceanu, bun prieten al lui Florin Cîțu, și-a dat demisia ca urmare a înlocuirii lui Cîțu de la fruntea partidului.

În ședință s-a decis și ca Liga Aleșilor Locali PNL să aibă loc pe 26 mai, iar Consiliul Național, pe 27 mai.

Membrii Biroului Executiv au fost informați că PNL va desemna o delegație care va participa la Congresul Partidului Popular European(PPE) ce se va desfășura în perioada 31 mai – 1 iunie în Rotterdam.

De asemenea, BEx al PNL a fost informat asupra organizării a două evenimente majore cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, la vila Florica din județul Argeș, precum și la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, nr.1, arată sursa citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult