Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL isi spala imaginea pe litoralul bulgaresc

PNL isi spala imaginea pe litoralul bulgaresc

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Crin Antonescu crede, de cand s-a inscaunat sef la partid, ca mass-media trebuie sa ii ridice osanale. Si pentru asta incearca sa le castige jurnalistilor bunavointa. Asa ca la initiativa Ioanei Costescu, care de o vreme conduce, neoficial, Departamentul de Comunicare si Imagine, timp de patru zile, incepand cu 15 iulie, o parte a ziaristilor este invitata la un team-building in statiunea bulgareasca Nessebar.


Este un team building exclusivist, echipa de la PNL sector 1, platind toata distractia, hotaraste cine sa vina”, ne-a declarat un membru al Biroului Politic Central. Pana in acest moment se stie faptul ca, pe langa Antonescu, alaturi de jurnalisti va fi si purtatorul de cuvant al partidului deputatul Mihai Voicu. In aceste vremuri de criza, gestul liberalilor pare cel putin nepotrivit. Totusi, surse din PNL spun ca nu vor pierde la imagine, avand in vedere ca nu se folosesc bani publici.

 

Strategii, nu gluma

 

Insa liberalii mai fac si alte boroboate, recent angajand un sofer pe care la scurt timp l-au „avansat” inspector de resurse umane. Mai mult, secretarul general adjunct Ion Brad are grija si de psihicul angajatilor, atragandu-le atentia sa aiba grija sa nu cada pe scari. O alta miscare facuta de Ioana Costescu este mutarea tuturor fetelor din Departamentul de Comunicare in sediul din Kiseleff, pentru a le avea sub control”, ne-au declarat aceleasi surse. Pe de alta parte, europarlamentarul Adina Valean a decis ca trebuie sa fie mult mai aproape de sotul ei, Crin Antonescu, Victima Adinei este Brandusa Miron pe care a dat-o afara din biroul din Kiseleff.  

O alta strategie a Ioanei Costescu il vizeaza pe vicepresedintele Varujan Vosganian. Ea i-a interzis sa-si organizeze conferintele de presa. In calitatea sa de coordonator al comisiilor de specialitate, in fiecare saptamana Vosganian trebuia sa faca o intalnire cu mass media. Ultima data, Vosganian a sunat-o pe Oana Sima (care conduce oficial Departamentul de Comunicare si Imagine al PNL), care a sunat-o pe Ioana Costescu, care a facut ca trenul: „Ceee, pai nu a facut o conferinta si saptamana trecuta? Sa ma sune pe mine sa ceara voie sau pe Radu Stroe si eu il sun acum pe Stroe si ii spun sa nu ii dea voie si eu nu ii dau voie”. Asa ca, Oana i-a explicat Ioanei faptul ca „aceasta conferinta de presa fusese deja anuntata si nu putem sa ne facem de ras sa intoarcem lumea din drum”. In final, Ioana Costescu a avertizat asupra faptului ca urmatoarea saptamana nu ii va mai permite lui Vosganian sa organizeze o astfel de conferinta. In context, Vosganian impreuna cu asistenta sa parlamentara au intervenit pe la cunoscutii din presa ca acestia sa nu mediatizeze conferinta, deoarece nu exista aprobare.

Contactat telefonic Varujan Vosganian ne-a precizat ca nu a mai sustinut conferinta anuntata deoarece „era o chestie de lucru si nu mai erau alte concluzii, decat sa preluam actualizarile la platforma „Noua economie” pe care o sa o prezentam”. El ne-a anuntat ca nici saptamana viitoare nu va sustine conferinta pentru ca nu va fi in tara.

 

(Articol aparut in saptamanalul ziuaveche.ro nr.11)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult