Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL: PSD trebuie să aleagă între noi și PC. Se rupe USL?

PNL: PSD trebuie să aleagă între noi și PC. Se rupe USL?

scris de C.S.
4 afisari

PNL nu acceptă să fie pus pe picior de egalitate cu PC, prim-vicepreşedintele partidului, Klaus Iohannis, afirmând că „PSD trebuie să aleagă între noi şi ei”. În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că, dacă PNL vrea să rupă USL, să o facă mai repede, întrucât noua alianţă electorală USD, formată din PSD, UNPR şi PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic.

PNL amenință cu ruperea USL.

„Este o ecuaţie simplă, clară, în care nu cerem nimic de la alţii”, a declarat Klaus Iohannis, referindu-se la stadiul negocierilor din USL. El a mai spus este exclus ca PC să aibă un vicepremier și că, după ce s-a format USD, PSD a venit la negocieri cu „pretenţii care nu sunt chiar în regulă”.

„PSD trebuie să aleagă între noi şi ei. Nu acceptăm ca PNL şi PC să fie pe picior de egalitate”, a avertizat Iohannis.

Pretenţiile liberalilor au fost strict legate de oameni din PNL şi, pentru a da semne că sunt de bună credinţă şi deschişi, la negocieri liberalii au acceptat chiar ca trei dintre miniştrii delegaţi ai PSD să devină miniştri plini, în condiţiile în care doar un ministru al PNL se afla în aceeaşi situaţie.

„Nu am încercat cu nimic să intrăm în spaţiul PSD”, a afirmat Iohanis care a subliniat că nu a fost stabilită „nicio dată, niciun loc” pentru continuarea negocierilor, dar apreciază că este posibil ca acestea să fie reluate luni.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia noua alianţă electorală USD, formată din PSD, UNPR şi PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fără PNL, Klaus Iohannis a spus: „Aritmetic se poate. Practic, greu la deal cu boii mici„.

Iohannis a negat, de asemenea, că PNL ia în calcul ieşirea de la guvernare, spunând că acest lucru nu a fost discutat nici la negocierile din USL şi nici în partid.

În replică, preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, că discuţiile PSD-PNL nu reprezintă negocieri pe funcţii, întrucât „în Guvern nu suntem la talcioc”, el arătând că premierul a propus o formulă guvernamentală care include un vicepremier în plus şi nu preluarea unei funcţii de la alt partid.

Dragnea a mai spus că PNL va trebui să propună miniştri pe actuala structură a Guvernului dacă refuză să accepte propunerea avansată de premier privind cele patru posturi de vicepremieri. El a precizat că acel post de vicepremier propus de Victor Ponta nu reprezintă un post al PSD sau un moft al PSD, formula guvernamentală avansată fiind una logică.

Dragnea a fost întrebat, joi, dacă în acest moment noua alianţă electorală USD ar putea asigura guvernarea şi ar putea da noii miniştri, excluzând PNL.

„Nu vrem să excludem PNL, dar la întrebarea aceasta, dacă vă răspund strict aritmetic, răspunsul este «Da»”, a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai declarat că, dacă PNL îşi doreşte să rupă USL, atunci să o facă mai repede, el arătând că Guvernul trebuie să înceapă să refuncţioneze.

55 comentarii

UnUL 13-02-2014 - 14:08

Mi se rupe dacă se rupe.

pathfinder 13-02-2014 - 14:12

Sa vezi cum devine curbos basist….

urbos 13-02-2014 - 14:16

Imediat taratura muista, imediat.
S-ar putea sa vedem insa muistii basisti lingand cacatii lui Antonescu, la indemnul Kiorului evident, nu asa degeaba, ce dreacu.

digital 13-02-2014 - 14:19

să vezi ce siliconate sunt buzele băsiștilor!
eu știu că s-au cam dat la mine dar le-am dat-o peste bot, imediat !
dar să vezi ce și le țuguiau, imbecilii dreq!

pathfinder 13-02-2014 - 14:25

Vezi ca urbos a fost basist.
Si va fi din nou!

mircea 13-02-2014 - 14:36

Meri si mai dai limbi in cur lu basinosu,si sa vezi ca dupa un asa tratament se caleste si nu se mai rupe.

pathfinder 13-02-2014 - 14:49

You know better!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 13-02-2014 - 14:26

S-a aflat deja, de pe „surse”, ca toti psd-istii lideri de filiale au primit „prin SMS” ordin de a se prezenta luni la Bucuresti pentru a se lua o hotarire privind reorganizarea guvernului, scoaterea pnl-ului de la guvernare, ruperea usl-ului si strategia pentru viitorul usd-ului condus de Voiculescu. Macar o sa stim o treaba, pnl-ul se va desparte de ciuma rosie, Crin va fi amendat de propriul partid si se vor intelege cu pdl-ul in formarea unei opozitii credibile. Deja in teritoriu pnl-ul si pdl-ul s-au unit, de ce n-ar face-o si conducatorii acestor doua partide, mai ales ca Basescu nu mai este legat de pdl, si nici Udrea, cele doua „probleme” care stateau in calea reluarii intelegerilor dintre pnl si pdl. La televiziuni, pnl-istii nu-i mai scuipa pe pdl-isti, ei fiind mult mai rezervati in a critica guvernele Boc si chiar pe Basescu, asa incit, semnalele sunt clare pentru o alianta strategica impotriva cancerului rosu. Pacat ca nu il vom avea pe Iohannis la sri. Jocurile sunt ca si facute, Oprea sau Nica sunt cei vizati pentru acest minister. Usl-ul s-a dovedit un alt fîs national, o baliga mizerabila din care nimeni nu a inteles nimic. Basescu urca in sondaje, si, pentru romani a ramas aproape unica speranta.

Alaltaieri, postul B1 tv l-a avut invitat la emisiunea lui Turcescu pe T. Basescu. Compania de monitorizare a ratingurilor televiziunilor, Kantar Media, o companie aservita, umilita si la picioarele lui Voiculescu, a catadicsit sa treaca in rindul antenei 3, la ora cind pe B1 era Turcescu si Basescu un rating AIURITOR, in timp ce B1 se dezbateau problemele reale ale tarii, dincolo, pe A3 se dansa tango d’amore plicticos si balos neinteresind pe nimeni. In primul sfert de ora, insa, ratingul arata un 3,09 pentru A3, fata de 1,89 pentru B1. Dupa alte 15 minute, cind Basescu a inceput sa treaca la atac, A3 scade la 3,08, B1 urca la 4,01, ca peste alte 15 minute, cind Basescu stergea pe jos cu usl-ul si cu Ponta, Antena sa urce la 4,02, iar B1 sa coboare la 3,89, cind pe A3 pur si simplu se difuzau somnifere. Cit de idiot, cit de netrebnic, cit de spurcat, cit de sobrist sau huhuist trebuie sa fii ca sa poti sa inghiti aceasta mizerie, aceasta MEGA-minciuna NATIONALA ? Aceste dedesubturi ale ordinariei ratingurilor tv nu intereseaza pe nimeni din prostii care se uita la A3, insa, aici avem de-a face cu bani, cu multi, multi, multi bani pe care borfasul si turnatorul Voiculescu ii FURA pur si simplu si nimeni din aceasta tara nu se sezizeaza. In ce tara traim ? Unde s-a mai pomenit ca o tara din UE si care face parte (si) din NATO, sa fie supusa unui astfel de linsaj mediatic? De ce ? Ca antena 3 sa produca bani pentru INEXISTENTUL partid al borfasului si tutnatorului Voiculescu ? Intr-o tara normala, acest personaj era din anul 1990 in puscarie PE VIATA si toata averea confiscata ! La noi e invers, dementul asta de turnator si ciorditor a devenit primul ministru din umbra al Romaniei, omul in fata caruia lui Ponta ii cad plombele si chilotii jos. Mai e vreun roman, normal la cap care sa mai spere in ceva bun, in aceste conditii ? Doamne Fereste !

digital 13-02-2014 - 14:37

Intr-o tara normala, acest kior era din anul 1990 in puscarie PE VIATA si toata averea confiscata ! La noi e invers, dementul asta de turnator si ciorditor a devenit președinte al Romaniei, omul in fata caruia lui nutzii ii cad plombele si chilotii jos. Mai e vreun roman, normal la cap care sa mai spere in ceva bun, in aceste conditii ? Doamne Fereste !

hahaha!
mai du-te dreq de hoașcă-rumegătoare, ți-au căzut și coarnele de proastă ce ești, făi handykapato !

pathfinder 13-02-2014 - 14:43

Tu nu esti normal la cap.
Asa ca…

UnUL 13-02-2014 - 19:05

Într-o țară normală, degețel, nebunii furioși ca tine erau de mult la balamuc în cămașă de forță

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 19:19

Fiecare , la LOCUL LUI .
+Argatii !

Traian Băsescu și Emil Boc , nu sunt penaliști,……..sunt penali !

http://4.bp.blogspot.com/-Smtt_KEAa18/UutXlPX7SAI/AAAAAAAARCA/RzsDyQN7Pik/s1600/Sub+luminile+rampei.jpg

UnUL 13-02-2014 - 19:27

Unde dai și unde crapă. Sau : răspunse surdul. ☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 19:32

JURA-te , ca ; T e Lepezi de S A T A N A !

UnUL 13-02-2014 - 20:11

Mă leapăd de USL !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 22:46

Bovis Napocalis !
E incurajator , te lepezi de un diavol mic,la care dealtminteri ai fost racordat !
Next Steep ;Scapa de S A T A N A , zis si
EL DIABOLO MAXIMUS bhasecu !
Poate ai o …sansa !
Te debasific, I O !

jan dinu 13-02-2014 - 20:01

——– X ———-
Acum tot ce-mi doresc
La maicutze sa poftesc
In Schitul Petru Voda
Stind discret schimbid o „vorba”..!
JD-USA-CALIFornia

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 13-02-2014 - 20:02

La eRteve mare revolutie. Ăla Micu, de la PC, pus de Ponta, ii da la gioale lui Crin, facind „dezvaluiri incendiare”. Spune Ala Micu despre „pactul de coabitare” ca, degeaba s-a dezvinovatit Crin cum ca el „DOAR” a participat la semnarea acestui pact, caci el – cica – n-ar fi stiut ABSOLUT nimic despre acest pact, ci, el doar a fost „invitat” la palatul Cotroceni sa … „asiste” la semnarea lui. Ala Micu dezvalui in direct ca, de fapt, cu o zi inainte de semnarea pactului, Ponta l-a chemat „la sediu” sa aibe o discutie despre „strategia” pe care o are de indeplinit usl-ul dupa cistigarea alegerilor. Intrind in camera unde se tineau discutiile, Crin avea un document in fata lui si-l citea cu creionul inmina facind cind si cind niste insemnari pe el. Cind a intrat Ala Micu de la pc, Crin s-a grabit sa ia „docomentu” si sa-l ascunda, numai ca, mai tirziu, Ponta avea sa-i spuna lu’ … Ala Micu ca documentul pe care-l citea Crin era …. CHIAR … pactul in persoana ! In atari conditii, si un dobitoc precum huhu poate sa-si dea sema ca usl-ul se ve desfiinta in citeva ore de-acum inainte. Cam miine pe la ora 3 dupa-amiaza, pactul usl-ului va fi calcat in picioare, iar pnl-istii si psd-istii se vor ineca in flegmele pe care si le vor arunca unii altora.

urbos 13-02-2014 - 20:06

Ba muistule nu era nici un secret cum a participat Antonescu la semnarea pactului cu lepra careia ii sugi cacatul. Auzi la onanist, mari dezvaluiri.
Acuma ii lingi cacatii si lu Voiculescu, a? Hahahaha!

digital 13-02-2014 - 20:08

cam pe la zece, așa azi, p.m. o să-mi sugi…llla !
e ok?!

UnUL 13-02-2014 - 20:13

Obsedații de lins și supt – „sporturi” pe care le practică cât (cacofonie deliberată!) e ziua de lungă.

digital 13-02-2014 - 20:16

d-eliberată e mătta !

UnUL 13-02-2014 - 20:42

„d-eliberată în ce limbă e, Degețel O fi în dialectul moroșan?

Mircea 13-02-2014 - 20:18

Acuma eu zic sa le lasam si lor cite o placere. O gonflabila e scumpa rau iar de mers prin strainatate (Thailanda e acum si in revolta) nu le permite punga.

digital 13-02-2014 - 20:21

așa e, dacă tu vrei să mi-o sugy, nu am nimic împotrivă !

urbos 13-02-2014 - 20:25

Eu pe „Mircea” doar o sa ma cac. De sus, sa nu ma spurc.

Mircea 13-02-2014 - 20:26

Banuiam eu ca nu-ti plac femeile si astepti placeri de la barbati.
Asa e la antibasisti ? Bravo voua DAR NU UITATI DE PREZERVATIV.

Mircea 13-02-2014 - 20:27

urbos
Buna precizarea ta. Tu o faci de jos in sus asa-i ?

digital 13-02-2014 - 20:30

Mircea
13-02-2014 at 20:26

hahaha!
dacă tu ești bărbat, eu sunt Claudia Schiffer !
piei dreq de retardată împuțită !

urbos 13-02-2014 - 20:31

Domn’le, dar tu esti chiar perspicaC ma, chiar perspicaC ma fiu de catea, incredibil! Infantil dar pespicaC.
Hai sa-ti dau o bomboana, deschide botu.

Mircea 13-02-2014 - 20:32

digital
Claudia draga, ce virsta ai ?

Mircea 13-02-2014 - 20:34

urbos
Nu iau bomboane de la toti tiganii. Vodka nu ai ?

digital 13-02-2014 - 21:06

bomboane nu iei, daa sugy ..llla?!

neacsum 13-02-2014 - 22:16

Punem pariu ca nu se desfiinteaza? Nu are nici unul sange sa mearga pe cont propriu. Nici Ponta, nici Antonescu.DACA SE VA RUPE SE VA RUPE DUPA EUROPENE, CAND PONTA VA VEDEA CUM STA LA ALEGERI FARA PNL Pana atunci vorbim de tatonari si experimente.

UnUL 13-02-2014 - 23:05

Înclin să vă dau dreptate, domnule Neacșu.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 13-02-2014 - 23:52

D-le Neacsu, in politica romaneasca pronosticurile sunt inutile. Nimeni, absolut nimeni nu poate sa prevada viitorul (cit de cit) de curind. Ce ne face, insa, sa ne avintam sa dam pronosticuri este faptul acesta ca de la virf la baza toti usl-istii zbiara unii impotriva altora pe unde apucca, dar mai ales la teve-uri. Or, perioada cu „chematul la ordine” a membrilor de partid psd-isti si pnl-isti care urlau impotriva usl-ului s-a sfirsit, si acum, membri precum Orban sau Hrebe, mari dusmani ai usl-ului, vorbesc si mai „apasat” si au devenit, ca prin vis, purtatorii de cuvint cei mai acerbi impotriva usl-ului. Alegerile din mai nu sunt un cap de pod foarte important pentru psd, ei stiind ca, o data ce „au dat” pensiile inapoi (ceea ce reprezinta o megaminciuna), sau au pasuit pe datornicii cu rate la banci, ei vor obtine cel putin un 80% din sufragii. Pai nu ? Acuma, depinde ce i se va ordona lui Ghita de la centru ca sa dea voie pe software-ul lui sa apara ca rezultat la vot. Atita timp cit Ghita e la butoane ne luam gindul de la alegeri libere. Psd-ul va fi de-a pururi cistigator atita timp cit rezultatele voturilor vor fi procesate de ploiesteanul Ghita. Eu cred ca usl-ul se va sparge tocmai pentru ca Basescu a zis ca nu. Matale nu vezi cum ii fierba Basescu pe toti? Nu vezi cum tremura pnatalonii pe ei de frica? Pai cum sa nu, cind TOTI, dar absolut toti guvernantii si psd-istii stiu ca au umblat la cascaval si s-au infruptat ilegal din ciolanul tarii ? Exista vreunul de la guvern sau din psd care sa fie cinstit ? Toti au furat ca in codru, si sperantele nostre stau NUMAI in dirzenia lui Basescu, a UE-ului, NATO-ului si, ultimul pe lista, cu voia d-stra, a lui B1 tv, care va deveni in citeva luni cea mai buna televiziune din Romania.

costel 13-02-2014 - 20:55

Ne intrebam siderati cum managerul privat DOROBANTU VALENTIN impus de puscariasul Fenechiu la conducerea CFR Calatori in ianuarie 2013, platit regeste din bani publici(peste 9000 de euro lunar)mai conduce si acum acesta societate , in conditiile in care si ultimul acar de la CFR stie ce „invarteli” face acesta.
Mai mult, managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, îşi continuă nestingherit, repet , nestingherit, chiar sub nasul ministrului Ramona Mănescu, aranjamentele şi ingineriile feroviare prin care urmăreşte să tragă pe linie moartă compania de stat ?
Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează la CFR Calatori se crede intangibil, laudandu-se ca el are „spate” si ca Ministrul Transporturilor nu poate sa se atinga de el .
Oare DNA-ul poate ? Au toate motivele sa o faca .

digital 13-02-2014 - 21:04

e băsist, băi proasta dreq, e greu să înțelegi, cretinuleeeeee?!

jan dinu 13-02-2014 - 22:52

NU mai patibulare …o reguleaza bine cu bani pe …
—- Ramona Manescu —- !!
JD-USA-CALIFornia

Antibasistul 13-02-2014 - 22:55

Cind mori porc batrin securist-basist?

jan dinu 13-02-2014 - 23:36

Mah – TZACHE – …
Din piatza lu Matache
Inca nu ai aflat
Ca de drak esti posedat ??!!
JD-USA-CALIFornia

jan dinu 14-02-2014 - 07:39

— Felix Voiculescu a hotarit — : >> USLeul nu se rupe << !!
Bah BOBor patibular de ce-l trimiteti la parnaie 5ani …
pe acest GENYU al politicii ROMAne ??!
Vreti sa-shi scrie acolo – MAIN KAMPFul (lupta mea )??!!
JD-USA-CALIFornia –

Mircea 14-02-2014 - 08:00

Si daca o scrie acolo care e problema ? O face spre binele lui.
„Romanul nu s-a nascut poet ci infractor. Poet s-a facut mai tirziu ca sa-i scada din pedeapsa.”

urbos 14-02-2014 - 09:52

Ma-ta s-a nascut infractoare, acolo in desert, abia dupa aia s-a dus neamu ala imputit la Marea Moarta. Fii corect tartane.

Virgiliu Soare 14-02-2014 - 09:19

Partidul National Liberal are nevoie de ample reforme. Coabitarea cu criptocomunistii PSD -isti sub atenta indrumare a oblomovistului Antonescu Crin au produs macinarea lui prin indepartarea celor care aveau ceva de spus in limpezirea viziunii politice in prezentul romanesc cenusiu, mentinut neschimbat de domnul Victor Viorel Ponta et. comp. Urmatoarea miscare ar fi indepartarea de la conducerea partidului a actualului lider si gasirea unui om din interior (sau din afara, un specialist cu viziune liberala) care sa-i redea ideologia si orientarea spre actiunea ferma in directia rezolvarii adevaratelor probleme romanesti. In primul rand e vorba de economia zdrobita de penalii pe care s-a sprijinit domnul Antonescu Crin. Credem ca viziunea liberala eliberata de politicianismul conjuntural bazat pe continuarea la plus infinit a coruptiei infloritoare, aflata deocamdata sub egida baronilor PSD- UNPR-PC va salva Partidul si Tara. Or, tocmai acum e nevoie de limpezire a apelor. Pana nu va fi prea tarziu! Pasul nr. 1: iesirea de la Guvernare: pasul nr. 2: debarcarea domnului Antonescu Crin. De-abia de aici incolo se poate vedea luminita de la capatul tunelului. Dar sa nu o stinga din nou cu submediocrii, deocamdata frustrati, care tind mereu spre fotoliile de conducere. Si culmea: mereu au avut, pana acum, locurile asigurate in cadrul PNL. Continuarea cu jumatati de masura poate fi fatala. Si e pacat! PNL ramane singurul partid politic istoric care supravietuieste in lumea romaneasca postsecurista.

Antibasistul 14-02-2014 - 09:31

Traiasca partidul comunist roman PMP in frunte cu conducatorul lui iubit, tovarasul Basescu!

UnUL 14-02-2014 - 09:54

Vezi că Partidul Comunist era de stânga! Deci, ca să fim logici și corecți, vom relua: „Traiasca partidul comunist roman PSD in frunte cu conducatorul lui iubit, secretarul general, tovarășul Victor Pontocchio!

Antibasistul 14-02-2014 - 12:37

PMP e comunist, la fel Basescu!

UnUL 14-02-2014 - 12:45

Nostim! Argumente ioc, dar repetarea încăpățnată a aceleiași aberații. Tipic pentru negânditorii de la USL.

Antibasistul 14-02-2014 - 12:56

Membrii PMP in frunte cu Basescu sint fosti, actuali comunisti vopsiți in asa zisi de dreapta!

urbos 14-02-2014 - 09:50

Vezi-ti ma imputitule de ce iese prin dosul betivului de la Cotroceni ma, n-ai tu treaba cu PNL. Omoara-te!
Ia uite cine vorbeste de securisti, un vierme care suge la Basescu, cea mai mare lepra securista in viata.

UnUL 14-02-2014 - 09:56

Tocmai că TU n-ai treabă cu PNL-ul, C u r Bubos. Ești la fel de liberal în gândire ca tovarășul Kim Jong-un

urbos 14-02-2014 - 09:58

Omoara-te ma taratura. O sa-ti moara familia aia blestemata in chinuri. Curand!

UnUL 14-02-2014 - 10:12

QED. Rămâne cum am stabilit. dacă tu ești liberal, eu sunt „președintele Norvegiei” !

UnUL 14-02-2014 - 10:13

Nu-i vorbă că nici Zambilă C ă c ă r ă u și apropiații lui nu sunt.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult