Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL Sector 2: Crima de mediu de la Electroaparataj

PNL Sector 2: Crima de mediu de la Electroaparataj

scris de D.P.
3 afisari

În urma invitației Partidului Național Liberal Filiala Sector 2 de participare la discuția publică privind excepția de la lege, susținută de actualul edil al Sectorului 2 – Neculai Onțanu, ce privează acest sector de 15.400 mp. de spațiu verde, mai multe organizații civice, reprezentanți ai partidelor politice și locuitori din Sectorul 2 au fost prezenți la sediul PNL din Șos. Ștefan cel Mare nr. 31, luni, 5 decembrie 2011, începând cu ora 14:00, se arată într-un comunicat de presă..

Dan Cristian Popescu, presedinte PNL Sector 2

“În condițiile în care calitatea mediului și în special a aerului din Sectorul 2 este cu mult sub normele acceptate în domeniu de Uniunea Europeană (26 mp./ locuitor), Sectorul 2 se află pe ultimul loc, cu numai 12 mp./ locuitor, în ceea ce privește numărul de metri pătrați alocați spațiului verde, considerăm că PUZ-ul pentru Bulevardul Pierre de Coubertin nr. 3-5 este un nou atentat ce afectează sănătatea bucureștenilor din Sectorul 2. Încălcarea gravă a legii, privind aprobarea PUZ-ului prin care se reglementează construcția unui mall și a unei clădiri de birouri la adresa Bulevardul Pierre de Coubertin nr. 3-5, pe spațiul rezultat din demolarea fostei întreprinderi Electroaparataj, cu abatere gravă de la norma privind amenajarea de spații verzi în cadrul oricărui proiect de construcții, a devenit un subiect de interes major pentru toți participanții.

Considerăm că primarul Onțanu promovează două fapte cu iz penal. O afacere imobiliară care implică legături suspecte între Primăria Sectorului 2 și firme private și în același timp, încălcarea grosolană a legislației de mediu și a Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 234/ 2010 care prevede în mod explicit că: “aprobarea pentru realizarea oricărei construcții noi va fi condiționată de amenajarea și întreținerea corespunzătoare a unui spațiu verde cu suprafață de cel puțin 30% din suprafața totală a parcelei afectată proiectului”.

Pentru elaborarea măsurilor necesare ce vor fi luate pentru oprirea proiectului imobiliar prin care se urmărește reducerea normei în ceea ce privește spațiul verde de la 30% la doar 8%, respectiv de la 21.000 mp. la doar 5.600, se va constitui un grup tehnic de lucru și se vor implica în mod direct domnul Remus CERNEA, activist civic și co-președinte al Mișcării Verzilor – Democrați Agrarieni, domnul Dan Cristian POPESCU, Președintele PNL Filiala Sector 2, domnul Mihai TOADER, vicepreședinte PSD Sector 2 și consilier local, domnul Niculae RĂDULESCU DOBROGEA, preşedinte al organizaţiei nonguvernamentale Eco-Civica și domnul Mircea GHEORGIU, președinte executiv al Asociației Frontul Negustoresc Obor”, se mai arată în comunicatul semnat Departamentul de Comunicare/ PNL Filiala Sector 2.

3 comentarii

NRDobrogea 11-12-2011 - 02:12

Este unul din atentatele pe care Onțanu le face împotriva robinetelor de oxigen ale sectorului 2, sectorul cel mai sărac în arbori și spații verzi din tot Bucureștiul

Ereticul 11-12-2011 - 03:50

Atentat pe dracu` …
Daca suprafata demolata (Electroaparataj) ar fi detinut si un spatiu verde ar fi fost corect sa-l acuzati pe Ontanu, dar cum s-a demolat o suprafata betonata si urmeaza a fi inlocuita tot cu una construita / betonata, dpdv al urbanismului si al „robinetului de oxigen” nu se schimba nimic.
P.S. – E jenant sa incercati sa va faceti propaganda din orice, oricand si cu orice chip, dar daca tot o faceti, macar gasiti ceva palpabil si nu doar pretexte.

BULA 11-12-2011 - 07:25

Aveti ordin de la americani sa-i faceti reclama lui Dan Cristian Popescu ? Credeti ca il voteaza lumea ? Ne-am fript cu slugile americanilor la conducerea tarii, asa ca lasati-o moarta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS