Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL Sector 2: Guvernul experimentează pe copiii noştri

PNL Sector 2: Guvernul experimentează pe copiii noştri

scris de C.P.
3 afisari

Nu mai vrem ca Guvernul să experimenteze pe copiii noştri! Aceasta a fost mesajul general care a reieşit în cadrul dezbaterii „Suntem pregătiţi pentru clasa zero?”, iniţiată la solicitarea părinţilor de către Organizaţia Femeilor Liberale la sediul PNL Sector 2.

Amelia Boroş, Preşedinte OFL Filiala Sectorului 2

Timp de câteva ore, părinţi, cadre didactice, psihologi, medici pediatri, jurişti şi reprezentanţi ai ONG-urilor de profil au dezbătut problemele cu care se confruntă prin aplicarea prevederilor noii legi a educaţiei referitoare la introducerea clasei zero (clasa pregatitoare), impactul produs de aplicarea noii metodologii asupra copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice, precum şi soluţiile concrete menite să corecteze măsurile luate de Minister, se arată într-un comunicat de presă. Amelia Boroş, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale Sector 2 consideră că: “Este nevoie de o implicare activă pentru a nu lăsa Guvernul să continue experimentele pe seama copiilor noştri. Actuala guvernare a demonstrat, prin măsurile implementate în sistemul de educaţie, că a introdus haosul şi a scăzut major calitatea actului de învăţământ. Nu este prea târziu pentru a corecta măsurile actualei guvernări. Alături de părinţi, cadre didactice, specialişti în domeniu, noi căutam şi am găsit soluţiile. Totul ţine însă de voinţa politică a coaliţiei PD-UNPR.”
Alături de cei prezenţi, s-a aflat şi domnul avocat Mihai Radu, reprezentatul părinţiilor în instanţă, care este de părere că: „Angajarea răspunderii s-a făcut pe o lege goală de conţinut, bazându-se pe multă legislaţie secundară care, iată, se dovedeşte a fi imposibil de pus în practică.” Deputatul PNL Diana Tuşa consideră că: „Lipsa dezbaterilor parlamentare privind legea Educaţiei, adoptarea ei prin angajarea răspunderii Guvernului, precum şi lipsa unor strategii coerente din partea Ministerului Educaţiei sunt singurele vinovate de situaţia actuală.  Din nefericire, copii sunt singurii care plătesc greşelile altora!”, se mai arată în comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult