Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL si PSD resping masurile lui Basescu

PNL si PSD resping masurile lui Basescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Liberalii se opun categoric planului de masuri prezentat de presedintele Traian Basesc si de premierul Emil Boc, a anuntat luni seful PNL Crin Antonescu, la finalul sedintei Biroului Politic Central. “Vom respinge planul lui Traian Basescu la nivel parlamentar si public. Vom discuta cu orice guvern de tehnicieni reducerea cheltuielilor bugetare, vom sustine faptul ca, daca trebuie sa facem sacrificii, trebuie sa le facem condusi de oameni cu credibilitate si competenta”, a aratat Antonescu, subliniind: “Da, reduceri de cheltuieli bugetare, dar nu reduceri de salarii si pensii sub limita subzistentei. (…) Guvernul Boc si Traian Basescu sunt ultimii oameni indreptatiti sa aplice un plan anticriza, oricare va fi el. (…) Spre consternarea noastra, FMI si CE cautioneaza un Guvern incapabil si corupt. (…) Este clar ca, daca e de vorbit de masuri, nu acest Guvern va fi mandatat sa le ia, pentru ca nu are credibilitatea necesara”.


Liderul PNL le-a cerut sefului statului si primului-ministru sa prezinte public cate posturi au fost create in sistemul bugetar de fostul Cabinet Calin Popescu-Tariceanu, cate persoane au fost angajate in acea perioada si cate ulterior, cate posturi au fost desfiintate dupa alegerile parlamentare din 2008. Se incearca vehicularea ideii ca nu existau decat doua alternative: majorarea TVA si a cotei unice sau micsorarea salariilor si a pensiilor. Nu este adevarat, dupa cum nu este adevarat ca ceea ce ne propune Traian Basescu este un plan de masuri de dreapta”, a insistat presedintele liberalilor.

 

 

Pesedistii au planul lor

 

Seful pesedistilor Victor Ponta a anuntat ca PSD are un plan alternativ de masuri economice si sociale care va fi finalizat miercuri, cand este convocata reuniunea Comitetului Executiv al partidului. El a refuzat o discutie cu seful statului, ce era anuntata pentru marti, si a informat ca i-a trasmis deja presedintelui o scrisoare in care sunt expuse 10 masuri de iesire din criza propuse de PSD.

Am adresat o scrisoare si speram (…) sa se ia in discutie cele 10 masuri imediate pe care specialistii nostri le-au propus puterii actuale. O profesionalizare a aparatului de colectare a taxelor, o directionare a luptei impotriva evaziunii fiscale, depolitizarea administratiei, acordarea de fonduri publice pe prioritati reale si nu pe criterii politice, reducerea garantiilor cerute companiilor la contractele publice, oprirea contractelor din energie preferentiale, scurtarea perioadei de evaluare a dosarelor pe fondurile europene, deblocarea programelor europene care in acest moment stagneaza, facilitati investitorilor care creeaza locuri de munca si reluarea subventionarii agriculturii”, a explicat Ponta, adaugand: “Sunt masuri care pot fi puse in practica saptamana aceasta daca exista vointa politica”.

La Comitetul Executiv de miercuri ar urma sa fie stabilit un calendar de proteste si un sprijin “al oricarui tip de lupta impotriva masurilor actualului Guvern, mergand pana la greva generala si pana la orice alta masură prin care acest guvern si aceasta putere a presedintelui Traian Basescu pot fi stopate in actiunea lor de distrugere a Romaniei, de genocid social”, dupa cum a mai declarat Victor Ponta.

0 comentariu

leberalu talibanu 04-03-2010 - 20:15

ca si asa a ajuns pnl de rasul coorcilor. ai face echipa cu un escroc ca si tine, patriciu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult