Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL și PSD vor vota pentru ridicarea imunității fostului premier Florin Cîtu

PNL și PSD vor vota pentru ridicarea imunității fostului premier Florin Cîtu

scris de A.P.
304 Afisari

În urma acuzațiilor procurorilor DNA, Florin Cîțu, își va da demisia din grupul senatorilor PNL și va deveni senator neafiliat. Este decizia luată în urma discuțiilor avute cu președintele Partidului Național Liberal. Nicolae Ciucă a mai declarat, joi seară, că liberalii vor vota pentru ridicarea imunității fostului premier. Și președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații vor vota în favoarea solicitării procurorilor anticorupție.

Întrebat ce va decide în cazul ridicării imunității lui Florin Cîțu, Nicolae Ciucă a declarat că va face exact ce prevede legea. În regulamentul de funcționare a Senatului voi trimite solicitarea la Biroul Permanent de acolo la Comisia Juridică și pe baza deciziei Comisiei Juridice mergem la vot în plenul Senatului (…) Am vorbit cu dumnealui și mi-a comunicat că va lua decizia să se retragă din grupul parlamentar al PNL. Partidul Liberal tot timpul a votat pentru ca justiția să poată să-și îndeplinească procesul pe care îl derulează în astfel de situații, a spus Nicolae Ciucă.

Și președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că social democrații vor vota pentru ridicarea imunității.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Întotdeauna aflarea adevărului duce ca o societate să fie mult mai așezată și mult mai liberă. N-am comentat niciodată decizia unui magistrat n-o să comentez nici de această dată. Categoric colegii mei vor vota pentru ridicarea imunității.

Cu privire la prejudiciul mare din acest dosar, Ciolacu a amintit că vorbea despre el imediat după pandemie. Nu a existat, am fost făcut prost, am fost făcut în toate felurile când spuneam că a fost o decizie aberantă în acel moment. Vedem din comunicatul DNA că avem pârghii de a trece în contract că să nu se piardă acești bani, a spus Ciolacu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS