Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL stă pe un butoi cu pulbere (video)

PNL stă pe un butoi cu pulbere (video)

scris de P.C.R.
16 afisari

În PNL există o situaţie tensionată după alegerile locale din 5 iunie. Situaţia a rămas în coadă de peşte după ședința conducerii PNL de miercuri, în care ar fi trebuit să se ia o serie de decizii, însă acestea au lipsit cu desăvârșire.
blaga si gorghiuPentru că există mai multe grupări care râvnesc la funcția de lider al PNL București, liberalii au renunțat și la ideea de a înscăuna noii lideri de la Capitală, totul pentru a nu stârni un nou scandal.

Surse liberale susțin că de fapt totul a fost jucat pentru Alina Gorghiu și Vasile Blaga, cei care preferă să rezolve din probleme pe rând și nu toate odată, pentru a nu risca să creeze o masă critică în interiorul partidului, care să le ceară demisiile.

Aceleași surse susțin că organizația de București este o miză prea mare în acest moment și este disputată de vechiul PNL, dar și de vechiul PDL, iar Alina Gorghiu și Vasile Blaga se feresc să ia o decizie până nu vor avea un consens în taberele lor.
Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri seara, dupa sedinta BPN care a durat peste cinci ore, ca a fost „o sedinta fara menajamente”, aratand ca liberalii nu au castigat alegerile locale, dar nici nu le-au pierdut catastrofal.
„A fost o sedinta fara menajamente”, a spus Vasile Blaga. „Noi nu am castigat aceste alegeri, dar nici nu le-am pierdut catastrofal”, a adaugat copresedintele PNL, potrivit news.ro.


Vasile Blaga a spus ca exista o preocupare in legatura cu aceste rezultate, iar in sedinta Biroului Politic National au fost facute si reprosuri din tara, „pe buna dreptate”.
Blaga a subliniat ca adversarul PNL este in continuare PSD.
„Am discutat foarte mult despre ce trebuie facut ca sa obtinem o performana la Capitala”, a spus si Alina Gorghiu.
Ea a precizat ca adversarul PNL ramane PSD, iar liberalii vor folosi toate parghiile pentru a arata romanilor ca au o oferta electorala buna la parlamentare.
Alina Gorghiu a spus ca PNL va avea lideri la Bucuresti care sa corespunda profilului dorit de cetateanul bucurestean si isi va cristaliza mesajele mai bine.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat, miercuri seară, după şedinţa Biroului Politic al partidului în care toţi liderii de sectoare din Capitală şi-au dat demisia, că în maximum două săptămâni vor fi numite alte conduceri, prrin nominalizări care vor fi votate în conducerea centrală, liberalii având de asemenea în plan să finalizeze şi fuziunea PNL-PDL, în cele 19 organizaţii care încă au conducere bicefală.

Deputatul PNL Theodor Paleologu spune că excluderea sa din partid face parte ”din suita de imbecilități piramidale ale conducerii liberale”, punctând că „autorii dezastrului” de la alegerile din Capitală rămân în funcții.
Liberalii care au cerut demisia din funcție a secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, și-au retras solicitarea în Biroul Politic Național, cerându-și scuze, potrivit unor surse liberale.
Tot în ședința BPN, purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda, a cerut excluderea lui Theodor Paleologu și Cristian Bodea din partid.

Toți liderii filialelor PNL București, inclusiv Anca Boagiu, au demisionat miercuri din funcții. In momentul de fată, PNL Bucuresti si filialele de sector au ramas fara conducere, urmand ca numirile sa fie facute de la centru si aprobate intr-o sedinta ulterioara a BPN, lucru ce nemultumeste membrii PNL.
„Din suita de imbecilități piramidale ale conducerii PNL nu putea lipsi și excluderea singurului om care a prevăzut exact ce se va întâmpla, care a avertizat non-stop asupra erorilor și derapajelor, care poate opri hemoragia și degringolada partidului în București. Singurul, totodată, care e pe bune liberal și are în genealogia sa o droaie de fruntași liberali — miniștri, primari, deputați și senatori — încă de la fondarea partidului în 1875″, a scris Paleologu, joi, pe Facebook. El îi acuză pe Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cristian Bușoi, Teodor Atanasiu și Cezar Preda că au dat Bucureștiul pe mâna PSD.

Autorii dezastrului din Capitală rămân toți în funcție: Gorghiu, Blaga, Bușoi, Atanasiu, Cezar Preda. Ei au dat Bucureștiul pe mâna PSD-ului. Și vor duce PNL-ul sub 8% în București, cu consecințe evidente pentru rezultatele din tot restul țării”, consideră Paleologu.

Deputatul PNL Cezar Preda a cerut, miercuri, în ședința Biroului Politic Național, excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu și a senatorului Cristian Bodea.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că în acest caz vor fi respectate procedurile statutare.
Copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au fugit de răspundere şi s-au opus organizării unui Congres rapid în care să fie aleasă o conducere unică a partidului.
Şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL se anunţa tensionată de la primele ore ale zilei de miercuri, în condiţiile în care după o şedinţă-fulger a filialei Bucureşti, liderii de la această organizaţie au cerut demisii la vârf. Mihai Voicu, preşedintele filialei PNL de la Sectorul 1, a anunţat ieri -dimineaţă că, din cei şase preşedinţi de sectoare, cinci şi-au dat demisia. El, Florin Alexe, Marius Rogin, Cristian Olteanu şi Aleodor Frâncu şi-au depus mandatul verbal, fără a-şi redacta propriu zis demisiile. Preşedinţii filialelor bucureştene i-au cerut demisia secretarului general, Ilie Bolojan, politician care a câştigat un nou mandat de primar cu peste 70%, motivul invocat fiind că acesta nu s-a implicat suficient de mult în campanie.

În timpul şedinţei de BPN, Mihai Voicu a revenit asupra solicitării sale. „Voicu a recunoscut că a greşit. Şi-a cerut scuze şi gata“, a declarat Eugen Nicolăescu, liderul deputaţilor PNL. Însă, în spatele deciziei a stat un alt lucru. Revenirea lui Voicu asupra deciziei privind demisia lui Bolojan a venit după ce primului i s-a reproşat faptul că a uitat că a plecat din teritoriu, de la şefia PNL Dolj, după ce aproape că a distrus acea organizaţie, lâsând un „loc pârjolit“.

Potrivit unor surse politice, un alt meci s-a purtat între Dan Cristian Popescu şi copreşedintele Vasile Blaga. Popescu e nemulţumit de faptul că în campanie, foştii PDL-işti, au ascultat de Anca Boagiu, fosta preşedinta de la filiala.Anumiti membrii din PNL Sector 2 nu au mers alături de el, ci, uneori, chiar au jucat pentru PSD. În încercarea sa de a crea presiune, Dan Cristian Popescu a venit însoţit şi de mai mulţi oameni din echipa sa de campanie, însă aceştia au stat la uşă, după ce conducerea liberală a hotărât că toţi cei care nu sunt membri ai BPN să iasă afară. Anca Boagiu a fost în prima parte a zile omul „Gică contra“ de la Bucureşti. Politician cu experienţă, aceasta nu a vrut să-şi dea demisia odată cu colegii săi încă de dimineaţă, ţinând de scaunul de preşedinte de filială. Ştia că odată cu pierderea funcţiei poate pierde şi din influenţa în sector. Spre seară, a fost forţată să-şi dea demisia. Pentru a rezolva situaţia de la sectoare şi de la organizaţia mare a Bucureştiului, europarlamentarul Cristian Buşoi a cerut alegeri în filialele fără lideri, dar a venit şi cu ideea organizării unui Congres până în toamnă. Propunerile nu au fost primite pozitiv de cei din sală.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului, că PNL va trebui să intre în campania electorală pentru alegerile parlamentare cu un premier al PN. „Va trebui să intrăm în campania electorală cu un premier al PNL, pe care să-l susțină PNL. (…) Poate fi și domnul Predoiu. Oricine poate fi dacă îl desemnează partidul”, a spus Blaga.

El a precizat că, probabil, vor exista mai multe propuneri pentru această poziție. „Începem discuțiile pentru a găsi deocamdată oameni competenți care să ne reprezinte cu cinste din poziția de prim ministru. Probabil că vor fi mai multe propuneri, le vom discuta”, a adăugat Vasile Blaga.
„S-au retras cererile de demisie a secretarului general. Cu toate acestea am supus la vot, un vot de încredere în Birou. Dl secretar trebuie să aibă forță ca să-și ducă mai departe mandatul. (…) Cu un singur vot împotrivă și patru abțineri domnia sa a fost validat de către Biroul Politic Național, ca să nu mai fie discuții pe tema aceasta”, a spus copreședintele PNL Vasile Blaga, după ședința BPN.

La rândul său, Ilie Bolojan a arătat că a solicitat un vot de încredere din partea colegilor.

„Este normal când ocupi această funcție, când pui președinți unici, stabilești candidați în multe municipii din țară, când impui o anumită disciplină financiară să apară tot felul de supărări. Astăzi, eu am cerut un vot de încredere în ceea ce mă privește. Acest vot a fost dat pentru că un secretar general sau un om de conducere fără autoritate nu mai este eficient. (…) În momentul în care cineva care obține rezultate îți cere în mod serios demisia trebuie să te gândești bine, dar este greu să-ți ceară niște oameni care au obținut niște rezultate lamentabile”, a spus el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult