Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL sustine ca legea ANI adoptat de Senat contine prevederi neconstitutionale

PNL sustine ca legea ANI adoptat de Senat contine prevederi neconstitutionale

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Partidul National Liberal considera ca sistemul politic romanesc are nevoie de o lege care sa reglementeze un control strict al averilor demnitarilor, dar atrage atentia ca legea privind Agentia Nationala de Integritate adoptata marti de plenul Senatului contine prevederi neconstitutionale.


„Este suspect modul in care guvernantii au promovat legea ANI sub aceasta forma, neconstitutionala. Ne exprimam temerea ca au adoptat-o in aceasta forma, pentru ca, intr-o eventuala contestare a unui verdict dat de ANI, clientela portocalie sa aiba castig de cauza. Apreciem ca un control real, eficient al integritatii demnitarilor nu poate fi realizat, daca nu este reglementata si declaratia de interese”, afirma Mihai Voicu, purtator de cuvant al PNL, intr-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, Partidul National Liberal „constata ca PSD a ramas la linia politica din 2004, cand refuza sa promoveze orice demers legislativ privind controlului averilor si conflictului de interese, ceea ce a pus in pericol aderarea Romaniei, la termen, la Uniunea Europeana”. Senatul a adoptat marti, in calitate de Camera decizionala, proiectul legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), in varianta in care acesta a trecut de Camera Deputatilor.

0 comentariu

Ion Sigheorghe 15-03-2010 - 20:45

Complexul istoric al „minoritatii” eterne[vezi proportia fino-ugrica, austro-ungara ,sau ungureasca in Ardeal],a marcat devenirea acestei populatii,isterizand-o,provocandu-i eterne surse de conflicte si frustrari. Daca acum,in sec.XXI,presedintele Solyom Laszlo mai crede ca U.E. trebuie sa „abordeze conflictele”minoritatilor etnice si Ungaria sa profite de anumite „oportunitati”, nu ne mai ramane decat sa rescriem istoria popoarelor migratoare,a diplomatiei europene si a bunului- simt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult