Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL va susține decizia președintelui. Ciolacu anunță că PSD vrea guvern de tehnocrați

PNL va susține decizia președintelui. Ciolacu anunță că PSD vrea guvern de tehnocrați

scris de Misu Andrei
84 afisari

Președintele Klaus Iohannis are astăzi consultări cu partidele politice pentru desemnarea unui premier, în urma deciziei CCR și după ce Ludovic Orban a renunțat la calitatea de premier desemnat.

sursa presidency.ro

După consultările cu președintele, Marcel Ciolacu a declarat că l-a anunțat pe Klaus Iohannis că social democrații vor susține doar un guvern de tehnocrați.

„Am înștiințat președintele că nu am vrut să venim cu niciun nume de premier. Decizia președintelui și a PNL a fost de a prelungi această criză. Vom vedea decizia de această dată.

Nici în visele cele mai rele ar fi să votez un premier pe domnul Cîțu. Dacă se vină cu un guvern de specialiști PSD nu are nimic împotrivă să îl voteze până la alegerile la termen. Nu ne-a spus președintele niciun nume de premier. Nu am avut discuții despre alegeri anticipate.”, a declarat Ciolacu, după consultări.

Liberalii au fost chemați la consultări la ora 16.00, iar discuțiile au durat aproximativ 15 minute.

Așteptăm decizia președintelui. PNL va susține decizia președintelui. Avem convingerea că va lua decizia corectă. Vom acționa în litera și spiritul Constituției, cu siguranță că vom încerca să strângem o majoritate. Dacă se va ajunge la anticipate, va fi rezultatul lucrurilor care se vor petrece în Parlamentul României”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL, după consultările de la Cotroceni.

Delegația care a mers la discuția cu președintele a avut mandat de la conducerea PNL să susțină orice propunere va considera Klaus Iohannis că este potrivită pentru funcția de premier.

După liberali, la discuții cu președintele au intrat social-democrații. Aceștia au anunțat că nu vor face o propunere de premier.

Urmează la consultări USR, UMDR, PMP, ALDE, Pro Europa și minoritățile.

ALDE a anunțat că-i va propune lui Klaus Iohannis „să identifice și să desemneze un premier independent, care să propună și să asigure formarea unui Guvern menit să gestioneze activitatea până la organizarea la termen a alegerilor parlamentare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult