Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PNL: Votam orice motiune de cenzura care sa duca la caderea Guvernului Boc

PNL: Votam orice motiune de cenzura care sa duca la caderea Guvernului Boc

scris de Ziua Veche
2 afisari

Mihai Voicu, vicepresedintele PNL, a declarat, marti, la RFI Romania, ca Partidul National Liberal va vota orice motiune de cenzura, care sa duca la schimbarea Guvernului condus de Emil Boc.

Purtatorul de cuvant al PNL a precizat, pentru RFI, ca nici macar textul motiunii PSD nu va conta, atat timp cat documentul va duce la caderea Cabinetului Boc.

 

Sustinem orice fel de motiune de cenzura care sa duca la caderea Guvernului Boc. Nici macar textul, chiar daca PSD doreste sa introduca in textul motiunii solutii social-democrate, spiritul constitutional al unei motiuni de cenzura in Romania este acela de a schimba Guvernul. Asadar, nu ne vom uita foarte mult nici macar la textul motiunii, o vom vota, pentru ca aceasta este finalitatea constitutionala”, explica Mihai Voicu.

El da de inteles ca in cazul in care Executivul actual cade, viitorul Guvern va trebui format din PNL si PSD: „O motiune de cenzura se aproba prin formarea unei noi majoritati parlamentare, majoritate care ar trebui sa ramana stabila si dupa aceasta motiune. Suntem dispusi sa participam la un Guvern, suntem dispusi sa sustinem, de asemenea, un Guvern independent, de tehnocrati, care sa aiba un mandat limitat in timp si care, eventual, acest mandat sa se incheie cu alegeri anticipate”.

Intrebat daca PNL ar sustine un Guvern minoritar PSD, Mihai Voicu a raspuns: „N-am discutat acest scenariu, un Guvern minoritar PSD, de aceea momentan ma abtin sa dau un raspuns, dar, daca vreti, orice e mai bun decat Guvernul Boc„.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca formatiunea sa va depune motiunea de cenzura in sesiunea parlamentara din toamna, chiar daca nu va reusi sa stranga 236 de semnaturi, necesare demiterii Guvernului.

0 comentariu

NP 12-03-2010 - 23:52

mai fratilor, dar de la coreienii astia de nord cu advansul lor technologic ne putem astepta la orice,pot sa ne si bombardeze. amu noroc ca avem scut!

gemenaru 14-03-2010 - 07:03

Sunteti un demnitar curajos si demn de admirat.
Va iubesc!

Adrian D 14-03-2010 - 11:38

cui foloseste afirmatia prezidentului:
– Iranului, spre a-si identifica o posibila tinta
– Americanilor? Chiar credeti ca Pentagonul ezita sa atace pentru ca-i lipseste sprijinul vajnicei armate romane?
– Romaniei? Tot asa cum i-a folosit si razboiul din Iraq
– Basescului? pentru a mai bifa o limba in fundul licuriciului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult