Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Pocora (PNL): Programul Guvernului Ponta 3, tragicomic

Pocora (PNL): Programul Guvernului Ponta 3, tragicomic

scris de S. P.
6 afisari

Purtătorul de cuvânt al PNL afirmă că programul noului Guvern este „tragicomic”, precizând că liberalii vor analiza dacă acest document păstrează spiritul USL.

Pocora: Programul Guvernului Ponta 3 este tragicomic

Pocora: Programul Guvernului Ponta 3 este tragicomic (foto: arq.ro)

„Discursul politicianist al celor din PSD nu rezolvă problemele, ci doar le îmbracă frumos. PNL va analiza cu foarte mare atenţie dacă programul păstrează spiritul USL, aşa cum am fost anunţaţi iniţial de premier, sau avem de-a face cu un program care s-a deplasat semnificativ spre stânga. Vorbim de un program făcut pe genunchi, dovadă fiind greşelile de scriere care au ieşit în evidenţă. Acest program de guvernare este tragicomic pentru o economie încă fragilizată, neconsolidată financiar în această etapă post-criză”, a scris, luni, Cristina Pocora pe pagina sa de Facebook.

Ea menţionează şi că programul noului Guvern nu oferă termene şi măsuri asumate explicit, ci este dominat de precizarea „în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite”.

„Principiul economic al guvernării PSD alături de celelalte partide satelit este „tuturor după nevoi, de la noi, după posibilităţi”, în care apare în mod obsesiv sintagma „în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite”. Remarcăm că măsurile privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, mărirea salariului minim şi reducerea TVA, deşi măsuri importante în guvernarea USL, Cabinetul Ponta III le menţionează cu precizarea „în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite”. După ce în 2013 România a înregistrat cea mai mare creştere economică din UE, Guvernul PSD arată că este incapabil să spună ceva concret cu privire la o serie de măsuri importante pentru România”, spune deputatul liberal.

Cristina Pocora afirmă că menţiunea „în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite” demonstrează că Victor Ponta nu a fost „onest” când a spus că doreşte să păstreze în actul de guvernare componenta liberală.

Ea adaugă şi faptul că premierul Victor Ponta a „tergiversat timp de doi ani adoptarea acestor măsuri printr-o ordonanţă de urgenţă sau proiect de lege, întreg demersul rămânând doar la nivel declarativ”.

„Există resurse în Bugetul de stat pentru anul 2014 care utilizate cu discernământ pot acoperi deficitul creat la care se adaugă şi trendul ascendent al veniturilor încasate în luna ianuarie precum şi previziunile optimiste pentru luna februarie”, arată Pocora.

Ea arată că parlamentarii liberali au depus proiecte la Camera Deputaţilor care vizează reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit.

„Nu putem să stăm pasivi şi să vedem cum măsuri despre care premierul Ponta le dădea ca sigure, măsura de neimpozitare a profitului reinvestit, ca şi reducerea CAS la angajator, de la 1 iulie 2014, nu mai sunt atât de sigure în noul program. Ele sunt la latitudinea ‘cadrului fiscal-bugetar’. PNL solicită imperativ miniştrilor PSD să facă în aşa fel încât ‘cadrul fiscal-bugetar’ să permită adoptarea măcar a celor două măsuri, prevăzute în programul de guvernare al USL, măsuri esenţiale pentru revigorarea mediului de afaceri. Noul guvern trebuie să înţeleagă că cel care trebuie adaptat priorităţilor de politică economică este cadrul fiscal-bugetar, nu invers. Dacă într-adevăr acest program este acelaşi cu cel al USL, atunci aceste măsuri promovate de PNL ar trebui să fie adoptate cât mai curând posibil”, mai scrie Pocora potrivit Agerpres.

2 comentarii

mircea 10-03-2014 - 12:21

tanti KOKORA esti aeriana rau da tot,cel mai bine ar fi sa nu mai umbli vopsita sa stie boboru ce coloare politica ai

BULA 10-03-2014 - 12:40

Motocicleanu vorbeste despre „continuarea proiectului USL”, desi si-a dat demisia din PNL. E damblagiu tipul asta !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult