Acasa Stiinta-ITIT Seiko pregateste lansarea unui ceas cu e-paper

Seiko pregateste lansarea unui ceas cu e-paper

scris de Ziua Veche
278 Afisari

SeikoSeiko se afla pe punctul e a lansa un ceas de mana cu display e-paper. Ceasul a fost prezentat initial prin aprilie, dar acum, odata cu apropierea lansarii, au iesit la iveala si niste specificatii. Deocamdata nu si un nume.

Pentru inceput, se pare ca bateria acestui ceas nenumit nu va necesita inlocuire. Niciodata. Ai pus ceasul la mana, nu mai ai grija functionarii sale. Explicatia durabilitatii asa lungi a bateriei este faptul ca unicul ei scop serveste la schimbarea display-ului, adica o data la un minut. In plus, pe acolo sunt si niste celule solare care impulsioneaza bateria.

 

Ecranul are o rezolutie de 300DPI si unghi de vizualizare ultra-lat, spre deosebire de LCD-uri. Cinci butoane controleaza toate functiile, iar dimensiunile sunt de 45,5 x 46,0 mm, cu o grosime de 9,5 mm.

Si inca ceva: nu veti avea grija reglarii orei. Deloc. Ceasul este setat automat prin semnal radio dupa cel mai apropiat ceas atomic. Iar Seiko da asigurari ca acoperirea exista in Statele Unite, Japonia si cea mai mare parte a Europei. Exista si un calendar continuu pentru 32 de orase pana la 31 decembrie 2060. Iar pentru a vedea ora pe intuneric, ceasul are cu o lumina LED.

Ce lipseste? Un cronometru. Dar se pare ca exista motivul este foarte bine intemeiat. Ati vazut cat de repede se misca cifrele la un cronometru digital? Ei bine, cerneala electronica nu poate oferi viteza asta. Sau poate ar putea, dar nu s-ar mai bucura nimeni de baterie.

Ceasul va fi disponibil in variante de negru, argintiu si auriu pana la finalul anului in curs. Cat despre pret, momentan nu se stie, dar exista vorbe care spun ca Seiko vizeaza un nivel relativ accesibil.

Detalii pe Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult