Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Politicieni din toate partidele, lasati-ne!

Politicieni din toate partidele, lasati-ne!

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Un observator independent si nu prea familiarizat cu politica damboviteana ar exclama “Kafka, frate!” daca miercuri ar fi ascultat cum se discuta la nivelul Senatului si Camerei Deputatilor, ce nedumeriri are primul ministru si ce mai creeaza unii lideri politici pe blogurile personale.


@ Pesedistul Adrian Nastase propune in batjocura, pe blogul sau, un proiect de lege privind accesul liber al cetatenilor in toate spatiile detinute de autoritati si institutii publice. Fost sef al Camerei Deputatilor si fost prim-ministru, Nastase scrie pe blog ca proiectul isi propune sa aduca in circuitul romanilor o serie de spatii care au fost ocupate „in mod abuziv” de autoritatile si institutiile publice „in detrimentul cetatenilor”. Astfel, conform legii ce ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011, va fi asigurata “intrarea libera a tuturor cetatenilor in curtile aferente Parlamentului Romaniei, Palatului Victoria, Palatului Cotroceni, Ministerelor si ale celorlalte autoritati si institutii publice”. Bataia de joc a fostul premier continua: autoritatile si institutiile publice vor trebui sa organizeze zilnic, in spatiile proprii, activitati instructiv – educative, sportive si recreative pentru cetateni

 

@ In timp ce companiile aviatice isi plang de mila pentru pierderile de peste un miliard de euro din cauza zborurilor anulate, premierul Emil Boc l-a rugat pe ministrul Apararii, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern sa-i explice: ”Domnule ministru Oprea, dar tancurile cum se descurca in Afganistan… nu in Afganistan, in Irak, in nisipul… si nu se opreau motoarele… La avioane de ce se opresc motoarele?”In Irak se mai si opreau, domnule prim-ministru, pe nisipul fierbinte, dar de regula au functionat. Spun specialistii… eu am crezut ca este vorba de platforma, dar mi-au spus ca nu. Datorita lipsei de oxigen se opresc motoarele la avioane. Aici este pericolul de prabusire a avionului”, a raspuns scolareste ministrul Oprea. Profesorul Boc a completat: ”Sunt convins ca vor gasi solutii. Cum au gasit in Armata sa mearga tancurile prin nisip, asa vor gasi si avioanele solutii sa nu mai aiba probeme cu particulele din norul vulcanic”. 

@ Deputatii s-au certat aprig miercuri pe marginea infiintarii unei Comisii pentru romanii de pretutindeni, propusa de William Branza (PDL). Initiativa a fost respinsa, iar circul a fost pe masura. Opozitia a acuzat PDL ca, prin crearea acestui for se doreste “rasplatirea” lui Branza pentru serviciile aduse partidului. Mai rau, Aura Vasile (PSD) i-a certat pe reprezentantii puterii ca nu se gandesc la reducerea cheltuielilor. “Oare domnu’ Branza nu mai are tribuna de unde sa isi aranjeze treburile? Oare trebuie neaparat ca toti cei care fac servicii actualei conduceri sa fie rasplatiti cu scaune, soferi, secretare, bani pusi la  dispozitie, transport gratuit si altele?”, s-a enervat Aura Vasile. Deputatul liberal Mihaita Calimente a acuzat PDL ca se gandeste doar la cei 130.000 romani care l-au votat pe Traian Basescu la prezidentiale, uitand de restul pana la 5 milioane sau de romanii din Valea Timocului. Democrat-liberalul Petru Movila a replicat ca, prin afirmatiile anterioare, Replica a venit de la pedelistul Petru Movila care a sustinut ca prin declaratiile unor deputati au fost jigniti romanii din afara granitelor, amintind ca unii dintre acestia “n-au plecat de bunavoie, ci si-au pierdut cetatenia din cauza unor tratate politice militare”. Pesedistul Valeriu Zgonea a concluzionat: colegii care vor Comisia isi doresc doar sa aiba “secretara si sofer”.  

@ Senatorii si-au facut reprosuri si au schimbat amabilitati pe tema unei noi initiative de modificare a Legii referendumului. Un grup de parlamentari din toate partidele au propus ca, in momentul in care se declanseaza o procedura de referendum, Guvernul sa fie obligat sa elaboreze un document de pozitie, indiferent daca este pro sau contra consultarii populare si care sa fie adus la cunostinta populatiei. Guvernul a respins propunerea. Senatorul PSD Ilie Sarbu si-a exprimat ingrijorarea ca o tema a referendumului ar putea fi, la un moment dat, chiar desfiintarea Parlamentului. Liberalul Varujan Vosganian a invocat un sondaj de opinie al Pro Democratia cu „intrebari nazbatioase”, in urma caruia ar rezulta ca majoritatea romanilor cere pedeapsa cu moartea, vrea retragerea cetateniei romilor infractori, precum si pedepsirea penala a celor care combat credinta ortodoxa. Apoi, pedelistul Dumitru Oprea s-a plans ca asista la jignirea poporului roman in Parlament, precizand ca ceea ce-i trebuie poporului roman este o societate civila puternica. A intervenit pesedista Lia Olguta Vasilescu: “Stim ca ce spunem noi unii nu pricep pentru ca nu pot sa priveasca dincolo de ochelari de cal”. “Aceasta doamna care crezand ca orice persoana care trece prin cabina pilotului se numeste aviator si orice persoana care a fost printr-o scoala se numeste dascal, isi permite sa faca astfel de declaratii (…) Iar in privinta ochelarilor, cred ca este obisnuita cu niste ochelari care i-au diriguit primele drumuri in politica”, a complimentat-o Dumitru Oprea pe fosta peremista Vasilescu. Ea nu s-a lasat: “N-am inteles cum e aia cu aviatorii, dar in general nu prea pricep ce spuneti dumneavoastra. Asta tine de profesiune, ca unii au mai mult bun simt si altii au mai multa nesimtire”. In privinta proiectului, nu s-a luat nici o decizie.

0 comentariu

CALUGARUL 03-03-2010 - 17:17

Baaa, io am un mastercard cu 6.8% ! Pai, cine-i nebun sa-si traga un astfel de card, cu 27% ? Cu oglinda cu tot ? Oglinda, oglinjuara, spune-mi, cine-i mai fraiera din tara ? … Irina Loghin ! … Lasati-o dracului de aiureala. In loc sa ne dati o astfel de stire, mai bine ne faceati o rubrica speciala in care noi, cetitorii, sa-i injuram cu cele mai clasice si ordinare injuraturi, pe jartelele astea comunale. I-auzi, dom’le, Oglinda pe card cu 27% dobinda !, ‘mi-ash picioarele !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS