Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Politicienii si primarii, considerati coruptii Capitalei

Politicienii si primarii, considerati coruptii Capitalei

scris de Ziua Veche
3 afisari

Mai mult de jumatate din populatia Bucurestiului considera foarte grava situatia tarii si este de parere ca sunt necesari mai mult de 25 de ani pentru a rezolva problemele Romaniei, potrivit unui studiu SNSPA realizat in perioada 18 aprilie-3 mai.


Politicienii sunt considerati cei mai corupti, ultimul loc pe lista ocupandu-l jurnalistii.

Pe o scara de la 1 la 10, mai mult de jumatate din bucuresteni considera foarte grava situatia tarii, acordand note de 8,9 si 10 pentru gravitate. Acelasi procent considera ca problemele tarii se vor rezolva in mai mult de 25 de ani, mergand chiar pana la 100 de ani. Media raspunsurilor depasind trei decenii, orizontul de speranta privitor la rezolvarea problemelor depaseste, astfel, o generatie, observa autorii studiului. „Un astfel de orizont induce pasivitate sociala, lipsa de angajare si scepticism social”, arata SNSPA.

Pe de alta parte, in opinia publica a bucurestenilor, de departe cei mai corupti sunt politicienii, cu o nota de 8,36 (din 10), urmati de primari, politisti, procurori, judecatori. Ultimul loc in topul coruptiei bucurestenilor este ocupat de jurnalisti.

Legionarii, eroi sau revolutionari

Studiul mai arata ca o treime din bucuresteni s-ar „bucura daca ar reveni comunistii la putere si ar aresta politicienii actuali, ceea ce inseamna ca „gradul de stres si de nemultumire fata de politicienii din spatiul public a atins o cota foarte mare”. De asemenea, 16% din locuitorii Capitalei considera legionarii ca fiind eroi sau revolutionari, in timp ce 15% este ponderea subiectilor care considera acelasi lucru despre comunisti. Securistii sunt vazuti mai rau fata de legionarii si comunisti. Doar 14 procente ii considera pe legionari drept asasini, aproape dublu este procentul pentru comunisti si mult mai mare (45%) pentru securisti. In egala masura, revolutionarii din decembrie 1989 au o cota mare de apreciere (42%) in timp de , la 20 de la mineriade, minerii au o imagine mai buna decat in trecut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult