Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta ȋn Turcia. De ce a fǎcut deplasarea cu un Spartan al MApN

Ponta ȋn Turcia. De ce a fǎcut deplasarea cu un Spartan al MApN

scris de Laurentiu Banches
22 afisari

Premierul Victor Ponta a plecat, joi dimineaţa, spre Ankara (Turcia) cu un avion militar Spartan al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), susțiȃnd cǎ ar fi mai ieftin ca o cursǎ aerianǎ de linie.

Ponta ȋn Turcia. De ce a fǎcut deplasarea cu un Spartan al MApN

Avionul militar Spartan folosit a fost adaptat curselor civile, având circa 24 de locuri pentru delegaţia oficială şi fiind dotat cu aparatură de comunicaţii pentru demnitari, decolarea fǎcȃndu-se ȋnsǎ de la o bază aeriană militară. Premierul Victor Ponta se aflǎ, joi, 19 septembrie, în Turcia, pentru o vizită oficială în care se va întâlni, la Ankara, cu preşedintele Abdullah Gul, cu conducerea Parlamentului şi cu omologul său turc, Recep Erdogan. Ponta este însoţit la Ankara de miniştrii Agriculturii, Apărării, Energiei, precum şi de către deputaţii minorităţilor turcă şi tătară, respectiv Iusein Ibram şi Varol Amet.

În luna august, Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă achiziţionarea unei aeronave pentru înalţi demnitari, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Corneliu Dobritoiu  (PNL), precizând, miercuri, pentru mediafax, că suma totală necesară achiziţionării în leasing a aeronavei se ridică la 56 de milioane de euro. La data adoptării ordonanţei, premierul Victor Ponta declara că Guvernul şi-a propus să achiziţioneze o aeronavă de 12 locuri pentru a fi folosită în deplasările oficiale de către preşedintele României, prim-ministru, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi miniştri.

Ponta preciza că România este singura ţară din UE care nu are aeronavă oficială, iar pentru astfel de zboruri este închiriată o aeronavă de dimensiuni mai mari de la Tarom. Ponta susţine că astfel costul deplasărilor oficiale este foarte mare, iar oricum, din această toamnă, aeronava respectivă va intra în reparaţii. Preşedintele Traian Băsescu declara tot în august că şi-a anulat deplasarea la sesiunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York din „motive bugetare”.

2 comentarii

cetateanul turmentat 19-09-2013 - 13:13

Cu 56 milioane euro cumpara un F16 nou nout. A intrat frica in el ca il darima protestatarii cu prastia.

Antibasistul 19-09-2013 - 19:04

Probabil sa economisesca banii Guvernului.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult