Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: 7 ianuarie – ultimatum pentru pregătirea bugetului

Ponta: 7 ianuarie – ultimatum pentru pregătirea bugetului

scris de Z.V.
1 afisari

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor joi, 27 decembrie în şedinţa de Guvern, să pregătească bugetul până pe data de 7 ianuarie.

Ponta: 7 ianuarie – ultimatum pentru pregătirea bugetului

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că prima sedinţă de Guvern pe anul 2013 va avea loc pe 3 ianuarie şi a cerut ca demnitarii să fie „pentru buget, pentru FMI”. Ponta a adăugat că ”Practic, după şedinţa de Guvern, toată lumea lucrează tot weekend-ul, stă şi lucrează până joia următoare, sper ca Finanţele şi cei care lucrează la buget să fie foarte avansaţi şi asta înseamnă că până când vine delegaţia FMI toată lumea lucrează să avem bugetul pregătit pentru data de 7 ianuarie”.

Premierul a menţionat că atunci când va sosi delegaţia FMI trebuie ca toţi miniştrii să aibă pregătit bugetul pentru 2013 şi să fie pregătiţi pentru discuţiile pe care le vor avea cu partenerii internaţionali şi la dezbaterile din Parlament. El a spus că „În mod normal pe 14 ianuarie măcar comisiile de specialitate, Comisiile de buget– finanţe vin la serviciu şi apoi vom discuta bugetul în fiecare comisie în parte”.

De asemenea, în debutul şedinţei de joi a Guvernului, premierul a declarat că „Pe 3 februarie avem alegeri pentru funcţiile vacantate.”, iar „campania începe pe 9 ianuarie”. El a mai spus că ar vrea ca anul 2013 să-i rezerve „liniştea necesară” pentru ca Guvernul să se ocupe de administraţie, nu de alegeri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult