Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta a cerut adoptarea votului electronic

Ponta a cerut adoptarea votului electronic

scris de Z.V.
5 afisari

Premierul Victor Ponta a afirmat în plenul Camerei că regretă că cetăţeni din diaspora nu au putut vota şi a făcut apel la partide să fie adoptat cadrul legislativ necesar.

ponta

Ponta a cerut adoptarea votului electronic

“Mulumesc tuturor care au votat din diaspora, indiferent pentru care candidat. Vreau să spun încă o dată că regret faptul că nu toţi au putut vota, că am plătit preţul politic, dar îmi permit să atrag atenţia că cei care au votat în diaspora nu ştiu dacă au venit, sigur au votat cu candidatul Klaus Iohannis majoritatea, mai puţin cu mine, dar nu cred că au venit neapărat de dragul unor partide politice care vorbesc în numele diaspora”, a spus Ponta în dezbaterea din plenul Camerei, potrivit mediafax.

Premeierul a arătat că partidele politice trebuie să adopte legislaţia necesară pentru participarea la vot, arătând că votul electronic este soluţia tehnologică care trebui decisă. “Cred că este de datoria celor reprezentanţi în Parlament, tuturor grupurilor politice, să adopte aceste măsuri legislative, unu – crearea cadrului de vot modern, de participare la vot şi doi – atribuţii pentru o instituţie nepolitică care să organizeze votul astfel încât următoarele alegeri să aibă alte teme politice”, a adăugat Ponta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult