Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta a dat-o afară din guvern pe Corina Dumitrescu. Vezi cine a fost propus la Educaţie

Ponta a dat-o afară din guvern pe Corina Dumitrescu. Vezi cine a fost propus la Educaţie

scris de D.S.S.
12 afisari

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat duminică seară că a renunţat la nominalizarea Corinei Dumitrescu pentru portofoliul de la Educaţie, iar luni dimineaţă îl va propune pentru această funcţie pe senatorul PSD Ioan Mang.

Anunţul vine după ce presa a scris în cursul săptămânii despre greşelile din CV-ul Corinei Dumitrescu şi despre acuzaţiile de plagiat care i se aduc, şi a ridicat semne de întrebare cu privire la studiile sale la Stanford.

Corina Dumitrescu nu mai este ministru la educatie

„Deciziile politice şi dureroase trebuie să le iau eu. Am considerat că în perioada următoare, ministrul Educaţiei are imediat de organizat admiterea, care e complicată, a copiilor în clasa pregătitoare, Bacalaureatul, admiterea la liceu.

senatorul PSD Ioan Mang, propus ministrul Educatiei

Un ministru care trebuie să se vadă în fiecare zi cu dumneavoastră şi să răspundă la întrebări, nu este unul care poate funcţiona la capacitate maximă. Mâine dimineaţă voi propune în cadrul listei de miniştri pe domnul senator Ioan Mang, şeful departamentului de educaţie”, a precizat Victor Ponta.

Am apreciat foarte mult şi cred că a fost foarte bine că doamna profesor Corina Dumitrescu, astăzi (n.r. – duminică), punct cu punct, a dat răspunsuri la ceea ce presa, evident, criticase ca motive de îndoială sau chiar de acuzaţie. E important acest lucru, pentru că propunerea mea către doamna Dumitrescu de a ocupa această funcţie a fost făcută cu toată buna-credinţa şi cu toată dorinţa de a se implica într-un proces important de conducere a Ministerului Educaţiei şi, după aceea, evident, de schimbare a ceea ce este de schimbat în acest domeniu’, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă, la care s-a prezentat alături de Corina Dumitrescu.

Liderul PSD a adăugat că era foarte important ca prestigiul, probitatea profesională şi personală a Corinei Dumitrescu să nu aibă de suferit iremediabil în urma acestor zile ‘fierbinţi’ pentru ea şi pentru el, cel care a făcut propunerea.

Decizia a venit după o discuţie între premierul desemnat, Victor Ponta, şi ministrul propus pentru Educaţiei, Corina Dumitrescu.

Ioan Mang, vicelider al grupului PSD din Senat, s-a născut pe 15 iulie 1958, la Ineu, în judeţul Arad.

A fost ales în colegiul uninominal 4 din circumscripţia electorală 5 Bihor. Conform site-ului Senatului, Ioan Mang este membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi în Comisia pentru egalitatea de şanse. Mang este, din 2003, profesor universitar la Universitatea din Oradea. A fost vicepreşedinte al PSD Bihor (2001 – prezent), preşedinte interimar al PSD Oradea (2004 – 2005), consilier judeţean (2004 – 2006).

2 comentarii

urbos 06-05-2012 - 21:52

N-a dat-o afara bre, n-a mai luat-o in potentialul guvern.

MI-5 07-05-2012 - 07:28

Individa asta vorbeste mult si incalcit.
Oricum, nu era potrivita pentru postul de ministru.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult