Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Victor Ponta în calitatea candidat la functia de prim ministru, după cum anunţase în prealabil, după consultările de la Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru, informează Preşedinţia. Într-un comunicat al Preşedinţiei se indică faptul că „a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru”.
Decretul era necesar co-liderului USL, Victor Ponta, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern. Consultările preşedintelui Traian Băsescu cu liderii partidelor s-au încheiat după 20 de minute.
19 comentarii
Acceptarea UDMR la guvernare este un semnal ferm trimis partenerilor europeni, totodata va elimina formulele de campanie (populiste cu ton nationalist) pentru viitor. Barroso, dar si liderii PPE trebuie sa admita ca nu se pot pune semne de egalitate intre Victor Ponta si Viktor Orban (un lider care a a cauzat derapaje masive in cadrul statului de drept din tara vecina).
Social-democrat, liberalii si populari din toate tarile uniti-va !
Ce nevoie mai este de doctrine politice ? Redescoperim centralismul-democratic internationalist in jurul iudeo-masoneriei.
Gandeste-te putin la circulatia marfurilor, serviciilor, tehnologiilor şi capitalurilor din zilele noastre, la interdependenta economiei globale, la avansul tehnologiilor de virf (microchipul, tehnologiile informationale, mobilitate,etc) precum si la efectul acestora asupra noului mod de viata si asupra fenomenului de globalizare. Omenirea a fost mereu…. si va ramane in schimbare (nu bate pasul pe loc). Vechiul concept al statului national (protectionist) este depasit de timp.
Gandeste-te putin ca in SUA, patria neoliberalismului, 30 milioane de oamenmi dorm pe straz. Prosperitatea unora se bazeaza pe nenorocirea altora.
Cu tot jaful la nivel mondial, SUA nu reuseste sa ofere egalitate de sanse pt toti cetatenii. Legea celui mai puternic si condamnarea la moarte prin infometare sau infractionalitate, a devenit ideologie oficiala.
Norvegia neintegrata in UE e de departe preferabila.
chiar asa, bre? 30 de milioane? 10% din americani? mai las-o, ca macane de te asurzeste…. sau fa un dus rece si bea o cafea fierbinte sa te trezesti. vezi ca si lamiia face bine la mahmureala….
” 30 milioane de oamenmi dorm pe straz.”
===
Impartaseste cu noi sursa numarului asta.
L-ai visat?
Il pui acolo ca suna bine?
Esti bineintentionat, dar idiot sau esti rau intentionat si ne crezi idioti?
Da, din pacate USA nu e nici ea capabila sa ofere siguranta sociala pentru toi cetatenii ei (dar din acest pdv sta mult mai bine decat Rusia sau China). USA trebuie sa depuna si ea eforturi serioase daca vrea sa-si mentina avantajele sociale si sa ramana in acelaşi timp competitiva la nivel international. Acelasi lucru este valabil si pentru tarile membre UE.
P.S.
Norvegia si Arabia Saudita nu sint modele de referinta sau unitati de masura (bogatiile lor naturale -imense- se impart la o populatie foarte mica).
Da, din pacate USA nu e nici ea capabila sa ofere siguranta sociala pentru toi cetatenii ei (dar din acest pdv sta mult mai bine decat Rusia sau China). USA trebuie sa depuna si ea eforturi serioase daca vrea sa-si mentina avantajele sociale si sa ramana in acelaşi timp competitiva la nivel international. Acelasi lucru este valabil si pentru tarile membre UE.
P.S.
Norvegia si Arabia Saudita nu sint modele de referinta sau unitati de masura (bogatiile lor naturale -imense- se impart la o pop.ulatie foarte mica).
Europene, explica ce intelegi prin „siguranta sociala” si da un exemplu de tara ca indeplineste criteriile tale de „siguranta sociala”
ValVerde, eu traiesc in Germania si sint platitor de taxe si impozite (si le platesc mereu la timp, fara mari dureri de inima). Aici, copii perdantilor in societate au acces la educatie si mai presus de toate „dreptul lor la viata” este asigurat (poseda si ei o asigurare medicala).
P.S.
Secutitatea este intradevar necesara… dar cele 600 miliarde de dolari pe an (care se scurg in buzunarul industriei militare in USA) este o exagerare grosolana.
@ Europeanul
1. Asigurarile de sanatate vor fi rezolvate in mare parte de Obamacare. Exista argumentul valid ca extinderea beneficiilor catre toti va genera o scadere in calitate.
Personal cred ca mai putin de 100% calitate (considerind 100% ceea ce e acum) pentru 98% din populatie, e preferabil procentajului de 100% pentru 88% din populatie.
2. Nu mai intram la educatie, pentru ca ti-am mai spus ca ai idei eronate despre educatia din SUA. Nu exista restrictii economice pentru cei care vor sa studieze.
In alte cuvinte, daca un tinar vrea si are capacitatea de a studia, situatia materiala nu este un impediment.
3. Invoci bugetul apararii ca piedica la asigurarea „sigurantei sociale”. Cum ai ajuns la concluzia asta?
Personal, sint de acord ca bugetul militar si aventurile militaristice ale SUA sa fie tinute sub control.
De acord ca US nu ar trebui sa cheltuiasca banii cetatenilor pentru a asigura securitatea…Europei, de exemplu…
dar asta nu inseamna ca deca prin miracol se elibereaza o mare suma de bani, asta ar trebui aruncata pe programe pentru milogii care nu vor sa munceasca.
Atentie: una e sa nu poti sa muncesti, (exista social safety net) si cu totul altceva sa nu vrei sa muncesti, sa nu vrei sa te califici si sa stai cu mina intinsa in gloriosul stil Bula.
Molfai niste concepte pe care oricum nu le intelegi. Esti doar un spalat pe creier.
Explica ce vrei sa spui tu, care esti murdar pe creier…cornuta.
In plus, Comisia de la Venetia a dat verdictul in ceea ce priveste „incalcarile” democratice si constitutionale ale USL din vara(aviz si vitelor de orice culoare).
Accelereza mult mai usor si porneste instant si cand este frig afara! Nu uita sa si respiri din cind in cind!
Text super recorectat:
Mancatorule de fecale, UDMR care a girat distrugerea tarii sustinand pana la capat un regim criminal si o lepra in fruntea tarii, nu are ce cauta laturi pe puterea care a castigat alegeril etocmai ca sa se opuna celor dinainte. Cine te-o fi invatat pe tine politica si democratie, infectule. N-ai auzit de politica guvernamentala a celor ce castiga alegerile, de Opozitie si Putere?
Sa faci pe mascariciul ca sa nu creada nu stiu ce, alti mascarici, asta e logica acestui cretin zis „europeanuul”.
Imbecilul Ponta e de inteles, el e un muist, asta a demonstrat-o la referendum, e „scuza’ lui personala in ceea ce priveste cretinismele legate de UDMR, dar e problema lui si nu trebuie sa accepte o tara intreaga mizeriile astea.
Jigodiile d-alde Barosso de care vorbesti, trebuiau sa latre la Basescu, caci el seamana cu Viktor Orban, nu Ponta. Idiotule!
Jmecherie ieftina!!! Dupa ce chiar Barossul Europei a zis despre Ponta „oremierul ales” si a decvalrat ca va colabora cu zisu inVictor Baselu s-a trezit ca plimba catelu prin tot Briuselu… Acum ca se facu de ras la Briusel (unde a promis ca va dovedi milioane de voturi falsificate la referendum!) si aia i-ua zis sa stea cuminte .. nu mai avea ce face! Da ca sa faca pe placu unora de pe aici .. a origanizat o mare intrunire .. ca sa imparta „vina” cu altii. Care cica nu au propus „catindat” (insa au fost avertizati ca nu ar fi cazul … )
Adica orice s-ar zice Basse a trebuit sa inghita nu porcu ci uzantele democratice europene , rocat de nepalcute ar fi optr piopota sa de comnist la a 2a generatie11
Marele jucator De-risu-plinsu a luat un cap in gura si, in patru labe, cauta „Biruinta” pe sub masa.
Ponta nu mai este mitoman, plagiator, a fost… reevaluat.
mai degrabă îl caută….”B iiruința”,pe el!
Comments are closed.