Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Victor Ponta a renunțat la titlul de doctor în drept

Victor Ponta a renunțat la titlul de doctor în drept

scris de A.A.
6 afisari

Victor Ponta a renunțat la titlul de doctor în drept, acordat în anul 2003 de către Universitatea Bucureşti. Premierul a trimis o scrisoare de notificare către rectoratul UNIBUC, document pe care îl redăm integral.

Ponta a renunțat la titlul de doctor în drept.

Ponta a renunțat la titlul de doctor în drept.

Într-un mesaj postat pe Facebook, premierul susține că acesta este un gest pe care trebuia să îl facă mai demult, încă din momentul apariţiei acuzaţiilor publice cu privire la teza sa de doctorat, dar că nu a făcut acest lucru deoarece s-a considerat de bună credinţă în argumentele sale la momentul apariţiei contestării şi nu a vrut să amestece planul pur profesional cu cel politic.

Ponta precizează însă în acelaşi timp că, după ce va părăsi viaţa politică, îşi doreşte să iniţieze un nou demers doctoral, „respectând toate standardele şi cerinţele de la acel moment”.

Lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost subiectul unor acuzaţii de plagiat.

Universitatea Bucureşti (UB) va întreprinde toate demersurile legale necesare cu privire la solicitarea premierului Victor Ponta de renunţare la titlul de doctor în drept care i-a fost acordat în 2003.

UB precizează, în răspunsul transmis lui Ponta, că a primit scrisoarea prin care acesta a anunţat că renunţă la titlul de doctor în drept.

„Am apreciat sinceritatea tonului din scrisoarea dumneavoastră şi buna-credinţă cu care, acum, luaţi în considerare demersul Universităţii din Bucureşti şi decizia Comisiei de Etică din 2012”, se arată în comunicat.

Rectorul UB, Mircea Dumitru, îi transmite premierului că instituţia pe care o reprezintă este de acord cu aprecierile lui referitoare la domeniul educaţiei, ca „domeniu fundamental şi esenţial pentru viitorul nostru ca societate europeană”.

„Universitatea din Bucureşti va face întotdeauna tot ce îi stă în putinţă pentru a asigura educaţie şi cercetare ştiinţifică de calitate. Cu privire la renunţarea la titlul de doctor în drept, ce v-a fost acordat în 2003, vă anunţăm că Universitatea din Bucureşti ca întreprinde toate demersurile legale necesare, în acord cu solicitarea dumneavoastră”, se mai arată în comunicat.

Scrisoarea trimisă de Victor Ponta către rectoratul Universităţii Bucureşti:

scr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult