Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Accesul liderului Jobbik în România poate fi interzis

Ponta: Accesul liderului Jobbik în România poate fi interzis

scris de C.S.
17 afisari

Premierul Victor Ponta se declară în favoarea interzicerii accesului lui Vona Gabor pe teritoriul României. Liderul partidului extremist maghiar Jobbik ar putea fi declarat drept persoană indezirabilă, dacă preşedintele Traian Băsescu, ca şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, avizează procedura.

Liderul partidului extremist maghiar Jobbik.

Ponta spune că România poate interzice prezenţa pe teritoriu a unei persoane, iar Guvernul a transmis Preşedinţiei un material al Ministerului de Interne privind activitatea liderului Jobbik, preşedintele Băsescu putând acţiona în acest sens dacă i-a „reevaluat” pe acesta şi pe Laszlo Tokes.

„Nu poate fi – şi cred că ştie toată lumea- interzisă intrarea în România a unor cetăţeni europeni care aparţin unui partid, pentru simplul motiv că nu putem să le cerem carnetul de partid la intrarea în ţară, dar putem să interzicem prezenţa pe teritoriul României a unei persoane şi am transmis către preşedintele României materialul întocmit de Ministerul de Interne legat de activitatea preşedintelui Jobbik, domnul Vona Gabor, şi preşedintele, dacă acum nu mai este susţinător al domnului Tokes şi al domnului Vona Gabor, dacă i-a reevaluat şi îi consideră un pericol pentru România, sunt convins că va acţiona în baza sesizării Guvernului”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Potrivit premierului, Ministerul de Interne a elaborat de marţi dimineaţa documentaţia în acest sens, dar preşedintele, având informaţii despre ce se întâmplă la nivelul Guvernului, a vrut să „fure caimacul”.

Anterior, preşedintele Traian Băsescu ceruse interzicerea extremiştilor de la Jobbik pe teritoriul României după violenţele care au avut loc în timpului mitingului pentru autonomie de la Târgu Mureş.

3 comentarii

salut 12-03-2014 - 16:29

„Ponta: Accesul liderului Jobbik în România poate fi interzis”
======================
Bineinteles. Ca persoana individuala. Nu ce manca ieri Dementul National „ca o sa ceara parlamentului sa interzica partidul”.

Mircea 12-03-2014 - 17:52

salut
„Cred ca a venit timpul sa punem capat prezentei acestui partid pe teritoriul Romaniei.”

Mai citeste inainte de a comenta si mai ales inainte de a injura. Sper ca faci diferenta intre interzicerea unui partid din alta tara si interzicerea prezentei lui aici.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-03-2014 - 20:11

De cand …shogory de la ude meleu ,au fost urkatzi in carutza violelului, brusc si instantaneu Vom A , noastra cere vizitiului sa debarce …voma panonica !
Era o perioda in care Viktor Orban PM a Hu , era in …koabitare cu voma .repudiata !
Iar Orbetele a fost implicat la Referendum , indemnand shogorimea sa …nu iasa la vot, in favoarea …vomei noastre !
Acum , a schimbat macazul,ungurimea intra in malaxor, Borbely si alti ciraci de odinioara , intra la lustruit clante la deneauri ….
voma hu , voma tra lala !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult