Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD

Ponta: Acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD

scris de S. P.
1 afisari

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD.

Ponta: Dan Diaconescu nu va fi ministru

Ponta: Dan Diaconescu nu va fi ministru (foto: qmagazine.ro)

Premierul a precizat, luni seară, că Dan Diaconescu nu va putea ocupa un post de ministru, funcţie solicitată de către PPDD.

Preşedintele PSD a arătat că PPDD a solicitat un post de ministru, ceea ce nu a fost exclus de către PSD, discuţia urmând să continue.

„Protocolul se semnează, dar se semnează cu partidul, iar preşedintele partidului este doamna Man. În materie de miniştri, şi cu PNL, când erau la guvernare, PC, UNPR, UDMR am spus că există două criterii: susţinerea politică şi capacitatea mea de a lucra cu ministrul respectiv. Uneori am mai lăsat de la mine, dar nu pot lăsa mereu. Diaconescu o să fie preşedinte, o să fie multe alte lucruri, nu poate sta ca ministru”, a spus Ponta la România TV, explicând astfel de ce Dan Diaconescu nu va putea ocupa un post de ministru.

Liderul PSD, premierul Ponta a susţinut că motivul pentru care este avută în vedere încheierea unui acord de colaborare cu PPDD este acela că, la nivel local, aceasta este singura formaţiune cu care se mai poate colabora după apropierea dintre PNL şi PDL.

Anterior, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD, celelalte formaţiuni politice componente ale USD, respectiv PC şi UNPR, nefiind parte, el arătând că doar PSD va ceda funcţii.

Întrebat dacă există un consens cu celelate partide din USD privind încheierea unei alianţe cu PPDD, Ponta a răspuns: „Sigur că am vorbit şi sigur că sunt informaţi şi ştiu foarte bine”.

„Acordul se face însă între PSD şi PPDD, pentru că e vorba de funcţii ale noastre, ale celor de la PSD. PC şi UNPR nu trebuie să cedeze nicio funcţie şi nici UDMR, nici vorbă. Deci celelalte trei partide îşi păstrează absolut toate funcţiile politice, aşa cum le aveau şi până acum. Dacă e ceva de cedat pentru PPDD, cedăm noi, de la PSD”, a spus Ponta.

El a arătat că negocierile dintre PSD şi PPDD au fost suspendate în perioada sărbătorii de Rusalii.

„S-au blocat de Rusalii, doar nu credeţi că de sărbători, ieri, stăteam să facem negocieri. Ieri eram cu familia de exemplu, sunt convins că şi doamna Man a stat cu familia şi toţi ceilalţi, că aşa stau oamenii normali de Rusalii”, a spus Ponta.

Solicitat să comenteze faptul că PPDD încheie alianţe cu partidele de dreapta în teritoriu, respectiv la Braşov, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Dâmboviţa, Ponta a răspuns: „Ei…discută”.

Evident că, dacă semnăm un acord, îl semnăm ca să se aplice în practică. Dacă nu, nu are rost să-l mai semnăm, dar, din câte am văzut eu şi am discutat cu colegii noştri, la Timiş s-a făcut majoritate, la Galaţi. Singurul lucru este la primăria Braşov, acolo unde PNL, PDL şi PPPD au schimbat vicepremierul nostru”, a menţionat Ponta citat de Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult