Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Adoptarea legii CCR de către Parlament susţinută de Guvern

Ponta: Adoptarea legii CCR de către Parlament susţinută de Guvern

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Victor Ponta a declarat într-o conferinţă de presă de miercuri, 18 iulie, că este de acord ca legea privind funcţionarea Curţii Constituţionale a României să fie adoptată de către Parlament conform deciziilor CCR.

ponta

Ponta - Singura modificare la referendum susţinută de Guvern este extinderea programului de vot

La conferinţa de presă de miercuri,18 iulie, premierul României a anunţat referitor la legea privind CCR,  că „Guvernul susţine şi eu personal voi vota astăzi în Camera Deputaţilor pentru ca legea CCR să fie astăzi adoptată de către Parlamentul României în acea formă şi cu acele prevederi care au rezultat din deciziile succesive al Curţii Constituţionale. De asemenea, potrivit Agerpres, Victor Ponta a menţionat că „CCR se pronunţă asupra constituţionalităţii hotărârilor cu caracter normativ ale plenului Camerei Deputaţilor, Senatului şi plenului reunit ale celor două Camere”. Prim ministrul Ponta a subliniat că prin deciziile Parlamentului doreşte să închidă dezbaterile interne şi internaţionale legate de CCR.

Camera Deputaţilor are miercuri o şedinţă extraordinară de plen în care va discuta, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale. Totodată, deputaţii vor da un vot final pe legea referendumului. Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că singura modificare pe care Guvernul o va susţine în privinţa legii referendumului este prelungirea programului de vot, pentru ca votul să se desfăşoare de la 7 la 23. Preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a afirmat marţi, 17 iulie, că parlamentarii sunt obligaţi să pună în acord OUG cu deciziile Curţii Constituţionale.

1 comentariu

Timotei 18-07-2012 - 11:48

Pesedeii nu au nevoie de CCR, le sta in gat.

Dictatorul Ponta zice: „o sa facem o democratie simpla si rapida, noi zicem, voi faceti, si discutii sa nu aud, ca nu sunt productive!”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult