Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Alegeri parlamentare, la începutul lunii noiembrie sau pe 2 decembrie

Ponta: Alegeri parlamentare, la începutul lunii noiembrie sau pe 2 decembrie

scris de A.B.
3 afisari

Alegerile parlamentare ar putea fi organizate la începutul lunii noiembrie sau pe 2 decembrie a anunţat premierul Victor Ponta.

alegeri

foto: emaramures.ro

La sfârşitul lunii trecute, Victor Ponta afirma că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie, astfel încât noul Guvern să îşi poată promova în Parlament proiectul de buget cel târziu în luna noiembrie, spunând că speră să ajungă cu PDL la un acord politic în acest sens. El a arătat că alegerile parlamentare în luna octombrie se justifică prin faptul că nu avantajează nicio formaţiune politică, dar pot duce la prezentarea şi adoptarea în Parlament a bugetului de stat pentru 2013. Cum era de aşteptat, Crin Antonescu a spus atunci că susţine propunerea lui Ponta de organizare a alegerilor parlamentare în luna octombrie, deoarece România are nevoie rapid de o majoritate solidă în Parlament, în timp ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că Uniunea este de acord cu organizarea de alegeri parlamentare în luna octombrie doar dacă se respectă procedurile constituţionale, o soluţie la mica înţelegere între partide nefiind de acceptat.  În schimb, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că, potrivit Constituţiei, durata unei legislaturi poate fi scurtată într-o singură situaţie, şi anume cea în care preşedintele României dizolvă Parlamentul, ca urmare a respingerii a două propuneri de guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult