Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alistar, incompatibil? Ponta îi analizează dosarul

Alistar, incompatibil? Ponta îi analizează dosarul

scris de A.B.
2 afisari

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că va  studia documentele potrivit cărora Victor Alistar s-ar putea afla în incompatibilitate,  precizând că dacă va fi o situaţie controversată sau elemente neclare, va face altă nominalizare.

victor ponta

radicalonline.info

Victor Ponta a anunţat că Alistar rămâne nominalizat în Cabinetul său şi nu va fi schimbat la sesizarea sau la acuzaţiile lui Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL. Liderul USL a spus că analizează, împreună cu Alistar şi cu juriştii, situaţia şi documentele legate de acesta.

“La o primă vedere, din documentele pe care le are şi le-a prezentat Alistar, rezultă că nu ar fi probleme”, a spus Victor Ponta.

Premierul desemnat a menţionat însă că dacă vor fi elemente neclare, atunci va face, până luni, altă nominalizare.

Victor Alistar are interdicţie de a ocupa funcţii publice timp de trei ani, până în 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilităţii sale, rămas definitiv în august 2009, iar alte litigii iniţiate de ANFP se referă la alte situaţii, a precizat, miercuri, ANI.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat, marţi seară, pentru Mediafax, că litigiul instituţiei sale cu Victor Alistar este încheiat, directorul executiv al Transparency International România aflându-se sub interdicţia de a ocupa o funcţie publică.

Aşadar, Victor Alistar, propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcţia de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, transparenţă şi relaţii cu societatea civilă, s-ar putea afla în incompatibilitate după ce nu ar fi contestat o decizie a ANI în acest sens care îl viza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult