Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Am cerut Academiei Române să-l verifice pe Mang

Ponta: Am cerut Academiei Române să-l verifice pe Mang

scris de A.B.
11 afisari

Victor Ponta a cerut Academiei Române să verifice acuzaţiile de plagiat aduse ministrului Educaţiei. Premierul a anunţat că, dacă Mang a copiat, va trebui să plece din Guvern. Şi Consiliul Naţional de Etică începe vineri o anchetă proprie, ca răspuns la sesizarea depusă de preşedintele unei organizaţii neguvernamentale.

pontaVictor Ponta a recunoscut că fost informat despre acuzaţiile formulate la adresa ministrului Educaţiei, Ioan Mang, de către preşedintele PDL, Emil Boc, şi cei apropiaţi opoziţiei.  El a precizat că a solicitat Academiei Române să înceapă verificările în cazl ministrului Ioan Mang.

„Am hotărât să solicit – şi sper să fi fost acceptată această solicitare – către o instituţie independentă, respectiv către Academia Română, dacă există posibilitatea ca un grup format din câţiva specialişti să analizeze în cel mai scurt timp acuzaţiile care i-au fost aduse ministrului, iar în măsura în care aceste acuzaţii ce confirmă, domnia sa va trebui să îşi asume răspunderea politică şi să părăsească funcţia”, a declarat Ponta pentru Mediafax.

El a întărit că dacă acuzaţiile se dovedesc adevărate, ministrul pleacă, îşi va prezenta demisia, dacă nu se confirmă, mergem mai departe şi se dovedeşte că funcţia de ministrul al Educaţiei este cea mai periculoasă din România în acest moment, a spus Ponta.

La rândul său, ministrul Educaţiei Ioan Mang îşi susţine nevinovăţia şi ameninţă că îi va da în judecată pe cei care îl acuză de plagiat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult