Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta amenință: DESCENTRALIZARE în 2015

Ponta amenință: DESCENTRALIZARE în 2015

scris de A.H.
5 afisari

Victor Ponta readuce în discuție problema descentralizării. Premierul a declarat că acest proiect nu trebuie abandonat, urmând să fie pus în aplicare din 2015.

DESCENTRALIZARE în 2015.

„Să nu vă ștergeți din minte această problemă a descentralizării și să nu vă dați bătuți că eu nu mă dau bătut. Până în noiembrie o să fie mai greu, da, principiul e corect și dacă mă întrebați pe mine în 2015 trebuie să o luăm de la capăt, cum a zis Curtea Constituțională, nu toate o dată, dar în 2015 chiar trebuie să facem descentralizare pentru că administratori de la ministere din București … dumneavoastră știți foarte bine cu ce vă confruntați la București, după semnături, după aprobări și după toate celelalte”, a spus premierul la Adunarea Generală a Municipiilor din România care se desfășoară la sediul Prefecturii județului Dolj.

El a adăugat că autoritățile locale se pot ocupa mult mai bine de problemele locale și a dat exemplul unei regii care se ocupă de cinematografe și care este „mai tare decât Guvernul”.

„Vă dau un singur exemplu. Avem în România o regie care e mai tare și decât Guvernul și decât Parlamentul, RADEF, sau cum se numește, aia cu cinematografele, nu a reușit nimeni, nici guvernul Boc, nici guvernul Ungureanu nici noi, acolo ei sunt ai lor, aveți toți în orașe cinematografe părăsite, săli, șobolani, cu tot felul de lucruri, de copii ai străzii, am schimbat consilii de administrație, am încercat, am făcut legea… E un sigur exemplu, aveți multe alte exemple, aveți case ale sindicatelor care cad pe dumneavoastră, am vrut să trecem palatele copiilor, ni s-a spus că e neconstituțional, dar Ministerul Educației nu o să aibă niciodată banii necesari, aveți comunitățile locale și aveți din fonduri europene, nu mai vorbesc stadioane, săli. Ideea e următoarea, trebuie după ce scăpăm de nebunia asta electoralo-politică, să nu abandonăm ideea cu descentralizarea, eu tot cred că cea mai bună soluție e descentralizarea și tot cred că acei primari, consilii locale, județene, administrează mai bine decât o face un minister de la București”, a precizat Ponta.

8 comentarii

pathfinder 29-07-2014 - 22:11

E interesant de stiut ce intelege maimutoiul prin descentralizare.
Daca nu cumva confunda termenii.
Din nou…

jan dinu 29-07-2014 - 22:21

Uite asta o sa fie
Un tzigan sus la domnie
La boboru dobitoc
Prost mereu fara noroc !
Astia sunt ortodoxshi
Leneshi ,hoti dar shi faloshi
Dushi cu pretul in permanentza
Natie in deligventza !!
JD-USA

Pungescu Gazian 29-07-2014 - 23:02

HUO PSD VANDUT GAZELR DE SIST!

Cazul Miruna Munteanu: Jurnalista concediata pentru un articol anti-RMGC.

O jurnalista a fost concediata dupa ce a anuntat public ca un editorial despre Rosia Montana nu i-a fost publicat in ziar. Simple neintelegeri in redactie sau presiuni din partea RMGC, compania care intentioneaza sa dezvolte proiectul de exploatare miniera?

Jurnalista Miruna Munteanu a scris un editorial pe tema proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana. Editorialul nu a fost publicat in ziar.

In ziua de 12 septembrie, jurnalista a postat pe contul ei de Facebook: „Inca un editorial nepublicabil… Poate ca nu mai scriu eu destul de bine pentru JN”. In acel moment, ea se afla inca sub contract cu publicatia.

Imediat, pe retelele de socializare, pe site-uri si bloguri, multi utilizatori si-au exprimat solidaritatea cu Miruna Munteanu, care fusese, in opinia lor, „cenzurata”. Cateva ore mai tarziu, colaborarea dintre cele doua parti luase sfarsit.

„In mailul prin care mi se anunta, foarte informal, concedierea, motivul invocat este ‘prejudiciul de imagine’ pe care l-as fi adus Jurnalului National. Deci, nu faptul ca am postat doua editoriale pe FB a suparat conducerea redactiei, ci precizarea mea ca acele texte fusesera scrise pentru JN si nu aparusera. Contractul meu de colaborare nu era exclusiv si, de-a lungul ultimilor ani, am scris si pentru alte publicatii”, a declarat Miruna Munteanu, pentru DailyBusiness.ro.

Nu am avut niciun fel de diferend cu conducerea ziarului si continui sa-i respect pe multi dintre cei care lucreaza acoloMiruna Munteanu, jurnalista

„Mi-as dori sa pot crede teoria coincidentelor nefericite care ar fi „intarziat” publicarea editorialelor in chestiune. Din pacate, nu pot. Cele doua texte au fost scrise la interval de o saptamana – timp suficient ca cineva din redactie sa ma avertizeze daca prima data trasesem concluzii pripite”, a adaugat jurnalista.

Ea banuia ca editorialele privind Rosia Montana nu ii vor fi publicate.

Cioxe 29-07-2014 - 23:30

Miruna e minunata dar tu bey Porcescule, esti da mare kkt !

Pungescu Gazian 29-07-2014 - 23:31

Ok, pai atunci sa ne sooogi poola !

jan dinu 29-07-2014 - 23:17

—- TZIGAN —-
Sunt tzigan ROMAnizat
Lumea ‘ntreaga am colindat
Tata a fost securist
In regimul ceausist !
Am stiut cum sa traiesc
–SIMPLU –fara sa muncesc
De bis$nitza am fost in stare
Chiar shi acum sunt boier mare !
Dupa anu optzeci shi noua
M-amfacut putinca – ploua – …
Apoi repede am intrat
In politica la stat
Sunt coleg cu VICTORA$
EL mi-a devenit shi nash
Ca’m destui puradei
Toti cu slujbe printre ei
Avem bani strinshi berechet
Shi-o tzinem doar in banchet !!
JD-USA

Cioxe 29-07-2014 - 23:27

Ok, pai atunci sa ne sooogi poola !

jan dinu 29-07-2014 - 23:50

— FU — TE — RE — !!!

NU am ce sa va mai spun ,prieteni…
Timpul tot aici l-am consumat
Vin alegeri shi voi ramineti lefteri
Soarta v-o meritat cu virf shi indesat !

Pasesc pe alte cai mai blinde
Unde – antibasistii – loc nu au
Traiti la fel de rau – oriunde – …
Mainele voastre sunt doar pentru diribau !!!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult