Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta anunţă că alegerile de duminică nu vor fi corecte

Ponta anunţă că alegerile de duminică nu vor fi corecte

scris de P.C.R.
1 afisari

„În numele USL am vrut să atrag atenţia opiniei publice asupra faptului că, din păcate, duminică pe 21 în România nu se vor desfăşura alegeri democratice şi corecte.

victor-ponta

foto: gorjnews.ro

Votul este deja sau s-a încercat deja să fie fraudat, să fie cumpărat, să fie influenţat de către PDL şi de către cei de la putere, folosind mijloace vădit împotriva legii fără ca instituţiile statului să îşi facă datoria”, a spus Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a afirmat că joi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, s-a deplasat personal la Baia Mare unde „nu s-a întâlnit cu electoratul, cu electorii, ci cu o parte din primari şi a promis în numele Guvernului României că semnează proiecte numai în măsura în care duminică aceşti primari vor obţine pentru candidata PDL voturile respective”.

„Afirmaţiile şi apelul pe care USL îl face, acela că din păcate pe 21 august nu vom avea alegeri corecte, indiferent de rezultat, chiar dacă vom câştiga vom spune acelaşi lucru pentru că este o realitate, se bazează aceste alegeri din partea PDL pe mită electorală directă, aşa cum a fost prezentat de presă şi aşa cum a fost sesizat la poliţie, pe presiuni şi ameninţări directe la adresa primarilor făcute de către liderii judeţeni, de către ministrul Elena Udrea, de către Ioan Oltean, secretarul general al PDL, prin bani daţi sau promişi primarilor numai în funcţie de rezultatul de pe 21 august, prin implicarea directă în campanie – şeful de campanie de la Neamţ este prefectul judeţului, funcţionar public, teoretic, şi a şefilor serviciilor de deconcentrate, prin controalele ANAF trimise de Sorin Blejnar de la Bucureşti pentru a-i controla pe care îndrăznesc să-i sprijine pe candidaţii USL şi prin candidaturi ilegale aşa cum este cea a candidatului PER de la Maramureş”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Liderul PSD a anunţat că USL intenţionează ca luni, indiferent dacă candidaţii Uniunii vor câştiga, să facă sesizări către poliţie, către Autoritatea Electorală Permanentă, „în aşa fel încât abuzurile comise să fie sancţionate şi să fie un exemplu pentru următoarele alegeri„.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, vineri, că preşedintele PSD, Victor Ponta, prin declaraţiile referitoare la alegerile parţiale din 21 august din judeţele Neamţ şi Maramureş, nu face decât să pregătească „explicaţia eşecului”.

1 comentariu

urbos 19-08-2011 - 18:36

In Romania Rolanzilor nu vor mai fi niciodata alegeri corecte, pana nu dispare naparca securista si comunista de la Cotroceni, declarativ de dreapta, bineinteles.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult