Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta, audiat la DNA, Gabi Oprea, discuţii la Cotroceni

Ponta, audiat la DNA, Gabi Oprea, discuţii la Cotroceni

scris de D.P.
17 afisari

Premierul Victor Ponta a mers astăzi la DNA, în legătură cu dosarul Turceni-Rovinari, în care este urmărit penal.
ponta iohannis opreaDeclarațiile lui Victor Ponta, la sosirea la DNA:

Reporter: Astăzi veţi da declaraţii?

Victor Ponta: Când doreşte procurorul, dăm! Acum, că avem expertiza.

Protestatari: Daţi-vă demisia, aţi minţit poporul…

Victor Ponta: Cu televizorul, da!

Procurorul i-a prezenta lui Victor Ponta expertiza contabilă făcută în dosarul său.

Dosarul a început în 2011, la sesizarea ANAF. Fiscul a descoperit ilegalităţi în contractele dintre Complexul Energetic Turceni şi casa de avocatură a lui Dan Șova, cu care a lucrat şi Victor Ponta. Dan Șova a fost pus sub urmărire penală în 2013.
La ieşirea din sediul DNA, Ponta a spus că a plătiti 2000 de lei taxe suplimentare la stat, dar că nu va solicita recuperarea lor.
Vicepremierul Gabriel Oprea şi premierul victor Ponta s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Întâlnirea a avut loc în contextul discuţiilor despre noul Cod Fiscal. 

Potrivit unii comunicat de presă primit din partea Administraţiei Prezidenţiale, „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri, 19 august a.c., cu Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta. Pe agenda discuțiilor s-au aflat prioritățile legislative din această toamnă, fiind abordată, în cadrul acestei consultări instituționale, inclusiv tema Codului Fiscal.
Reamintim că Gabriel Oprea a făcut încă un pas spre ceea ce pare să fie declararea independenţei partidului pe care îl conduce faţă de PSD. Liderul UNPR a prezentat marți un program naţional care cuprinde cinci mari teme, de la rolul familiei în societate şi până la rolul României în lume.

Vicepremierul susţine că a fost inspirat de Unirea din 1918, a cărei aniversare de 100 de ani se aproprie. Acelaşi eveniment istoric a fost folosit şi de premierul Victor Ponta, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult