Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Banii necheltuiţi de primarii PDL, nu vor ajunge la USL

Ponta: Banii necheltuiţi de primarii PDL, nu vor ajunge la USL

scris de A.B.
5 afisari

Premierul Victor Ponta  a simţit nevoia să precizeze că banii care vor fi luaţi înapoi de administraţiile locale nu vor fi redistribuiţi către primarii şi preşedinţii de consilii judeţene ai USL, ci vor fi folosiţi pentru pensii şi salarii.

ponta„Este dreptul Guvernului care acordă bani, a fost Guvernul Ungureanu, dar tot al Guvernului României, acum condus de mine, să oprească risipirea banilor publici în campania electorală”, a declarat, pentru Mediafax Victor Ponta.

El a ţinut să sublinieze că nu le-a luat banii pedeliştilor ca să-i dea primarilor sau preşedinţilor de consilii judeţene ai USL.

Ponta spune că banii îi va pune înapoi la buget, tocmai pentru a da la pensii, la salarii.

De asemenea, primul ministru a afirmat, în acelaşi context, că actul normativ prin care s-a decis returnarea fondurilor alocate de fostul Guvern este prefect legal, existând un precedent în anul 2008.

„Ordonanţa prin care am oprit folosirea banilor pe care domnul Ungureanu i-a dat pentru campania electorală primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene PDL este o ordonanţă copiată practic, ca text, după ordonanţa emisă în decembrie 2008 de către primul ministru Emil Boc. Acea ordonanţă a fost atacată şi în instanţă şi la Curtea Constituţională şi a fost declarată de toată lumea ca fiind legală”, a precizat Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a participat vineri, alături de preşedintele PNL Crin Antonescu şi preşedintele PC Daniel Constantin, la un miting electoral desfăşurat la Alexandria cu ocazia lansării candidaţilor USL din judeţul Teleorman la alegerile locale.

2 comentarii

BULA 12-05-2012 - 13:24

Este mita electorala pe fata.

Mache 12-05-2012 - 17:32

Nu va certati ba, ca e pacat…. Bateti-va!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult