Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Băsescu ne-a cerut să închidem ochii la abaterile Robertei Anastase

Ponta: Băsescu ne-a cerut să închidem ochii la abaterile Robertei Anastase

scris de D.P.
1 afisari

Şeful PSD Victor Ponta a afirmat, după discuţiile cu şeful statului că cea mai importantă problemă dezbătută a fost cea legată de statul social.

El a ţinut să precizeze că Traian Băsescu le-a cerut social-democraţilor “să închidă ochii” la situaţia din Camera Deputaţilor legată de Roberta Anastase, pentru adoptarea a două-trei legi importante. Alături de Ponta au fost prezenţi, la Palatul Cotroceni, Liviu Dragnea şi Constantin Niţă.

Ne-a solicitat să închidem ochii. Este o interpretare dacă vreţi a mea, a noastră, să închidem ochii la abaterile şi la frauda doamnei Roberta Anastase şi la abaterile de la regulile democratice din Parlament, ca să adoptăm aceste două-trei legi. I-am precizat punctul nostru de vedere. Bun, ce se va întâmpla după? Nu se încheie activitatea parlamentară nici viaţa politică după ce se adoptă aceste două-trei legi”, a explicat Ponta.

Cred (…) că măcar a înţeles de la noi că nu există o dorinţă de blocaj, există o dorinţă de revenire la nişte reguli normale. Acele reguli normale nu le-am incălcat şi nu le-am schimbat noi, iar responsabilitatea, chiar dacă preşedintele o transmite către partidul de guvernământ, către preşedintele Camerei Deputaţilor, responsbailitatea îi revine şi preşedintelui pentru buna funcţionare a acestor instituţii fudnamentale care iată, în acest moment, nu din cauza noastră a opozitiei practic functioneză foarte prost şi anormal”, a mai spus Ponta, citat de Mediafax. El i-a cerut preşedintelui ca pe viitor, invitaţiile la consultări să nu mai fie transmise în ultimul moment, ci din timp pentru a participa la consultări alături de partenerii de opoziţie, PNL şi PC.

La începutul consultărilor, preşedintele Băsescu a ţinut să le spună liderilor PSD: “Mulţumesc că aţi răspuns invitaţiei. Cred că dialogul era necesar şi vă asigur că eram dispus să-l fac şi în alte condiţii decât neapărat la Cotroceni. Dacă aceasta ar fi fost o solicitare a dumneavoastră, bineînţeles, prin excepţie. Însă, problemele care trebuie discutate ţin de opoziţie. Din acest motiv, am ţinut foarte mult să mă întâlnesc cu Opoziţia”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult