Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Băsescu nu cedează, nu mă lasă să merg la Bruxelles

Ponta: Băsescu nu cedează, nu mă lasă să merg la Bruxelles

scris de A.B.
5 afisari

Victor Ponta a recunoscut că nu a reuşit să îl convingă pe Traian Băsescu să meargă el la Bruxelles, în calitate de premier.

pontaPremierul Victor Ponta este dezamăgit de discuţia pe care a avut-ţo cu Traian Băsescu, înainte de şedinţa CSAT, pe tema reprezentării României la Consiliul European. „Nu am avut niciun fel de decizie în acest sens. Orice decizie v-am fi anunţat-o”, a spus Ponta. El a precizat că, în opinia sa, România va avea totuşi un mandat de reprezentare comun şi echilibrat. „Rămâne să stabilim, inclusiv joi. Poziţiile noastre pe creştere economică şi creare de locuri de muncă le ştiţi, trebuie doar să vedem în ce măsură reflectarea lor în România va fi consistentă”, a spus Ponta pentru Mediafax. El a precizat că, în calitate de premier, nu are un conflict cu Parlamentul. „E un conflict între preşedinte şi Parlament. Eu nu am niciun conflict cu preşedintele pentru că nu am acţionat unilateral, ci am venit în faţa Parlamentului, care a adoptat o anumită declaraţie. Dacă preşedintele consideră că este într-un conflict cu Parlamentul, Curtea Constituţională poate să-şi spună punctul de vedere”, a explicat premierul Ponta. Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind reprezentarea României la Consiliul European, sesizarea urmând să fie discutată miercuri. Curtea Constituţională a confirmat că şeful statului a formulat o sesizare pe acest subiect, care va fi discutată, miercuri, 27 iunie. Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis prim-ministrului Victor Ponta, săptămâna trecută, o scrisoare în care îi atrage atenţia că participarea la Consiliul European fără mandat din partea şefului statului echivalează juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui. „Vă atrag atenţia asupra faptului că absenţa unei aprobări exprese din partea preşedintelui României cu privire la mandatul participării la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborată cu lipsa delegării exprese a prim-ministrului în calitate de reprezentant al statului român va echivala din punct de vedere juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui României de către prim-ministru”, se arată în scrisoarea trimisă de preşedinte, potrivit Antena 3.

18 comentarii

digital 26-06-2012 - 13:17

lasă-l mă să meargă kiombelixu,că sigur mai are ceva de vândut!
ai văzut cum a primit fordul ăla,normal că mai are de ~donat~ câte ceva!!!!

ciufulici 26-06-2012 - 13:22

Haide bai, faceti o sfortare ceva, caci viata de presedinte sub teroarea rosie nu e usoara, si oricum mandatul trebuie scurtat ca sa se potriveasca cu normele europene si ciclul parlamentar.

digital 26-06-2012 - 13:28

aștept să apară și khooorveeeethurile alea două,cameluța-ciulămița&zenovița-cordeluța,și apoi vă iau pe toți trei la măciuci,tu-vă-n bot de stârpituri!

ciufulici 26-06-2012 - 13:31

Asteapta, caci ai ceva de invatat, dar nu te baga, citeste si ia notite, reflecteza 2-3 zile si apoi sa te vad.

ciufulici 26-06-2012 - 13:18

Incepe cearta liberali-pesedisti. Caci Basescu este la ultimul mandat, si va trece la liberali, care n-au si ei o conducere serioasa… Dar Urbos, vazand aceasta, la trece la pedelisti, ca sa se distanteze de astfel de politici.

digital 26-06-2012 - 13:23

comentariu de băsist retardat!
ce să le ceri,altceva,boilor,ei atâta știu:grajd-iesle-tarla!
…-ț-ai dreq de prostalăi,cu cine v-a inventat!

ciufulici 26-06-2012 - 13:30

Bai baiete cucuiete, Basescu s-a rafinat si maturizat in anii astia, deabea de aici inainte va arata maiesterie. La librali se va dovedi mai bun decat insusi Bratianu.

digital 26-06-2012 - 13:34

s-a rafinat,auzi la fraier!
ce să rafinezi din kkt?!
nici bici nu poți face din neica nimeni,ăsta!
poate se rîncarnează ,cel mult în vreun șobolan,fi-v-ar prostu al dreq!
iar voi să-i călcați pe urme!
hahaha!

ciufulici 26-06-2012 - 13:57

Dragutza, parca nu va stiu eu? Eu am vazut tot felu de gagici, stigati si voi nu-nu-nu dar sunteti ude pe dedesupt, daca stie omu cum sa va ia cu binisoru….

ciufulici 26-06-2012 - 13:33

MAI, ASTA CU POZE DIGITALE, hei! Ia uita-te la Ponta ce galben e, sa nu aiba icter, ca la cat si-a mancat ficatii cu Nastase asta…

digital 26-06-2012 - 13:38

gălbenelul ăsta vă va futiza direcția,proștilor,o să vedeți și o să simțiți!
eu bag pariu că deja,chiar o simțiți!
ia zi-i,nu-i așa că e groasă?!

ciufulici 26-06-2012 - 13:54

Mai, am o banuiala, daca e chiar Huhu sa sunt leiti poleiti in idei fixe, inteligenta, cultura si diplome, MAI ALES DIPLOME.

maria 26-06-2012 - 21:25

in final mototolul asta de Ponta iar a pierdut? Vai de capul nostru!

digital 26-06-2012 - 21:42

gigi duru,ce faci p-aici?!

maria 26-06-2012 - 21:32

Daca Ponta nu este capabil de a face fata acestui razboi sa lase locul altcuiva!
E slab si usor de prostit in trufia lui! Am o deceptie mare!
Il rog pe Crin Antonescu sa preia conducerea armatei (ma refer la USL)

jan dinu 26-06-2012 - 21:36

Maria ,TU vrei sa-mi cuceresti inima prin fortza cu armata …-:))))
Mai asteapta ,tu shi Roxana Iordache …ve-ti fi pe lista
mea de sponsor – USA- !-:)))
JD-USA

digital 26-06-2012 - 21:44

ia preia tu hățurile măriuco să te vedem la manșă!
poate chiar ești revelația de care aveau nevoie românașii!
mai ai o încercare,vezi să nu o blufezi!!!!

Timotei 27-06-2012 - 13:34

TEZELE POPORULUI ROMAN

una – PeMeu asta conduce din pewl@ mea, da din gura de te doare capu

– semnat indescifrabil cu un scuipat strivit cu calcailul –

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult