Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Băsescu şi sistemul său securist trebuie să dispară de la putere

Ponta: Băsescu şi sistemul său securist trebuie să dispară de la putere

scris de A.B.
5 afisari

Victor Ponta îşi doreşte ca şeful statului, Traian Băsescu, să plece de la putere cât mai rapid ca să se termine cu sistemul său securist.

pontaLiderul PSD Victor Ponta a recunoscut că vrea ca Băsescu şi sistemul său securist să dispară de la putere. „Eu ştiam că să fiu prim-ministru cu Băsescu preşedinte o să fie un joc de-a şoarecele şi pisica: eu o să mă ocup de investiţii în România şi de joburi, dumneavostră o să vă ocupaţi de votat legi în Parlament şi el o să se ocupe să ne facă dosare. Dar nu e o surpriză, cu asta se ocupă, aşa a stat la putere şi aşa va face până va pleca de la putere, lucru pe care, evident, îl doresc să se întâmple cât mai rapid, ca să mai terminăm cu dosarele, mizeriile şi cu acuzaţiile şi cu sistemul securist al lui Băsescu„, a declarat Ponta pentru Mediafax. El le-a cerut liderilor social-democraţi să fie calmi şi să îşi respecte obligaţiile faţă de cei care i-au ales. „Am rezistat atâţia ani împotriva lui, mai rezistăm puţin şi cred că avem obligaţia să ne facem datoria faţă de cei care ne-au votat. Băsescu şi cu Funeriu nu ne-au votat, nu ne-au iubit vreodată, nu cred că nu avem nicio obligaţie faţă de ei. Să fim calmi şi să mergem mai departe neabătut către ceea ce oamenii aşteaptă de la noi”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate. Preşedintele Traian Băsescu a făcut referiri ironice, în câteva rânduri, săptămâna trecută, în legătură cu calitatea de doctor în drept a premierului Victor Ponta. Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu l-a anunţat, măcar telefonic, înainte de şedinţa de Guvern, despre mutarea ICR de sub coordonarea şefului statului, afirmând că aceasta denotă o lipsă de respect, şi adăugând: „Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!”. Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va renunţa la titlul de doctor dacă se va stabili, de către comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei, că a greşit trecând la sfârşitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, şi nu în subsolul paginii. „Mă prezint la comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei. Sunt gata să dau toate explicaţiile necesare. Sunt gata să răspund dacă trebuia să pun la subsolul paginii bibliografia”, a spus Ponta. El a spus că nu ştie care este sancţiunea pentru o astfel de greşeală şi a precizat că va întreba comisia de specialitate.

26 comentarii

urbos 19-06-2012 - 16:55

Corect.

ciufulici 20-06-2012 - 01:49

PONTOLACILOR, RUSINE !!!

Ati dus poporul in greseala, l-ati mintit fara rusine cu chichitele democratiei, l-ati facut sa tradeze interesele tarii. In vremuri de criza acuta politica economica trebuie sa fie conservativa, trebuie stransa cureaua.
Tara va avea de suferit sub politica voastra iresponsabila.
Pana unde va urca datoria publica, pontolaci nebuni? 100 de miliarde? 200 de miliarde? Visteria tarii are oare cele necesare pentru o vacanta socialista?

digital 19-06-2012 - 17:06

normal că porkul-kotrocenist,face ceea ce știe cel mai bine,scormonește kkt-ul doar doar o găsi ceva în balega-Nature!
vezi să nu rămâi cu niscaiva bălegar pe șhuvițza aia pe care ți-ai tuns-o din greșeală!
ești un cadavru ambulant,marinero!!!
hahaha!

digital 19-06-2012 - 17:29

unde-s ratații ăia doi să-l aplaude pe pork?!
val și make!
ordinarii!

ciufulici 20-06-2012 - 01:28

Nu Basescu trebuie aplaudat, ci Ponta, pt curaj.
N-o sa-i fie usor.

ciu huhu 19-06-2012 - 17:34

La puscarie pe VIATA cu dictatorul Basescu si slugile lui Videanu, Blejnar, E. Udrea, Berceanu, Patapievici, Anastase, Boc…!!!!!

ciufulici 20-06-2012 - 01:30

Sigur, repede te-ai inghesuit tu la Udrea si Anastase!
Hotomanuleeeeeeee….

tdc 19-06-2012 - 18:24

si sa vina sistemul lui voiculescu si iliescu

urbos 19-06-2012 - 18:43

Ce Voiculescu si Iliescu bai muistule, unu e nimeni cu 2% electorat iar alalalt e pe duca. Mars inapoi intre hemoroizii Kiorului ma putoare.

jan dinu 19-06-2012 - 18:46

La famiglia siciliana …

Amore ,amore – dottore – dottore
Piur ragatzzo segnore dottore :

Peee ceru tzarii mele…..
SZboara ciori ca rindunele ….
Toate ‘s’ trinse in stol ….
Croncanind pentru popor :

Una paloma blancaaaaaa
Una paloma blancaaaaaaaaa….

Noi de jos le tot privim ….
Ca’s trimise de destin…..
S-a’n’earate ca se poate
Cum hotia este’n toate …..

Una paloma blanca ……
Una paloma blancaaaaaaaa

Pe horizontu’ntunecat ….
Vine un porumbel curat …..
Ratacit prin VINTU lor ….
Ciripind incet farav spor:

Una paloma blanca
Una paloma blancaaaaaaa

Ele nu sunt rindunici….
Doar cioroi cu kariki ….
Invatati tot ce s-a ia….
Off ,of tzarisoara mea !!!

Una paloma blancaaaaaaaa….
Una paloma blanca.

JD-USA

digital 19-06-2012 - 18:49

te-ai dilit rău măi jane!!!

ciufulici 20-06-2012 - 02:44

Ponta s-a transformat din COPILOT in COPY LOT

HEHEHEHE! Tolomacule!

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 19-06-2012 - 18:53

Ponta are dreptate, dar dreptate are si Basescu. Si, cind doi se omoara intre ei, al treilea cistiga, sau, cel putin, ar trebui sa cistige, dar nu la noi, la romani, ci, intr-o tara civilizata si normala.

A plagiat Ponta? Bineinteles ca a plagiat. La noi, la romani, plagiatul este ca respiratul aerului. De aceea Ponta se arata asa de surprins de amploarea pe care a aluat-o acest … „caz” !! Deontologia academica impune niste reguli clare asupra tezelor de doctorat. O teza de doctorat este o lucrare intelectuala de nivel academic prin care autorul isi reveleaza capacitatea lui academica prezentind un stadiu de calificare stiintifica intr-un anumit domeniu. Intr-o astfel de lucrare pot aparea fragmente, citate, paragrafe din alte lucrari, iar aceste preluari trebuie sa se distinga clar de textul original al autorului tezei. Nu se paote sa preiei paragrafe intregi, pagini intregi si sa insiri la sfirsitul lucrarii tale niste nume, Ionescu, Popescu, Titel, etc., fara sa indici sursa din care ai preluat paragrafele lor. Deontologia academica are standardele ei, cerind autorului tezei de doctorat sa indice perfect sursa din care a preluat citatele, titlul cartii,e diti,a anutl tiparirii, si chiar pagina unde apare citatul respectiv, iar acest citat trebuie sa apara in cartea ta imprejmuit de ghilimele iar dupa ghilimele un numar cu superscript. Acel numar trebuie sa apara la subsolul paginii, sau la sfirsitul capitolului, urmat de sursa din care a fost preluat textul. Treaba e cit se paote de clara. Ponta nu se paote disculpa si sa spuna simplu: renunt la doctorat! Ce-i asta? Cum adica, renunti la munca ta? O arunci la cos doar ca sa-ti mentii pozitia ta de prim ministru? Moral, asa ceva nu poate fi acceptat. Toata Europa il cunoaste pe Ponta nu pt. faptul ca este prim ministrul Romaniei, ci, ca este plagiatorul care ocupa functia de prim-ministru. Dictatorul si megaciocoiul Basescu, a reusit o miscare pe shahul politic absolut maiestuasa. El la asta se pricepe cel mai bine, dupa ce si-a atras de partea lui srviciile secrete ale tarii. El se foloseste de serviciile secrete ale tarii ca sa-si intareasca pozitia lui de presedinte, care, intr-o tara normala ar fi trebuit dat afara in doua ore. Ponta are dreptate cind spune ca Basescu trebuie eliminat pt. jocurile murdare pe care le joaca, dar si el, Ponta, trebuie eliminat o data cu Basescu pt. ca amindoi sunt murdari d.p.d.v.d. moral.

digital 19-06-2012 - 19:00

ai apărut și tu,mă coadă de topor,să-ți flendurești știrbul p-aici?!

ia du-te tu de prășește ceva că,virgulă c-am faci valuri degeaba pe uscat!
în toamnă o s-o s*u*g*i,și tu și știrbul cu bentley!
dreq de redus!

RomanVerde 22-06-2012 - 09:21

Domnule sau doamna „USL+PDL”, felicitari pentru punctul dumneavoastra de vedere clar si la obiect! Imi pare rau pentru raspunsul primit mai jos, cauzat de lipsa cronica de prezervative din anii 80, ca si a multor avorturi partiale, neterminate cum trebuie…

Din pacate aveti dreptate 100% referitor la teza de doctorat, si vorbesc in cunostinta de cauza, fiind cercetator „in afara”. Spun din pacate, pentru ca sincer nu inteleg cum d. Ponta poate sa faca pe prostul in asa hal, cum ca nu ar intelege gravitatea faptelor! Din pacate aveti dreptate si cu situatia amandorura (Basescu si Ponta) si mafia actuala de la putere, dar probabil ca stiti si zicala lui de Maistre cu „fiecare popor are guvernantii pe care ii merita…” 🙁

GIORGIUT 19-06-2012 - 19:22

Foarte de acord cu primul ministru, insa aceasta problema sa se rezolve foarte repede. Sa fie inlaturat marele pasa de la Cotroceni, cat si ceilalti supusi ai lui. Nu trebuie uitat ca in ministere inca mai sunt oameni care ” il ling pe marinar ” in fund si…inca ii mai saruta mana.

BULA 19-06-2012 - 19:48

Basescu e protejat de anglo-americani. Ai uitat ca el e bagat in AXA si face tot ce i se cere.

kiki 19-06-2012 - 20:03

la puscarie cu toti tradatorii de neam si tara unde sa mai pomenit ca benzina curentul papa sa fie ale altora?trebuie suprataxate toate astea cu 80 la suta din PATRIOTISM CA BANII SA RAMINA ACI PT SALARII CA N UE CA PRETURILE SINT CA N UE.
unde sa mai pomenit ca io saracu europei sa dau subventii cehului italianului arabului pt eoliene ca el sa mi scumpeasca curentul
da nu mai sint PATRIOTI nici in conducere nici in servicii vai de urmasii nostril slugi vor fi

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 19-06-2012 - 20:37

Ati semnat adeziunea pentru PP DD?, caci vad ca vorbit EXACT ca toti suporteriilui Dan Diaconescu ! 🙂

ciu huhu 19-06-2012 - 20:48

Sictir gunoiule!

Pribeagul 19-06-2012 - 20:28

A elabora o lucrare de doctorat inseamna, odata, in primul rind, a aduce societatii elemente de noutate si progres. Nu mai este cazul. Bani sa ai si ti se pun la dispuzitie elemente de noutate cite vrei. 🙂

Acum, a devenit o moda, ceva obisnuit, sa ai doctoratul. Nu conteaza cum, de unde si circul asta.

Initial, oferea statutul de a fi posesorul unor cunostinte deosebite, de virf, precum si o garantie ca persoana respectiva este in stare sa duca la progresul societatii, nu la… distrugerea ei 🙂 , si parca se lua ceva si la salariu 🙂 .

Din pacate dintr-o marfa rara, a devenit una obisnuita, in special pentru acei care au bani. In aceste conditii a avea un doctorat aproape ca nu mai conteaza. Toti timpitii sunt sau pot deveni… doctori. 🙂

jan dinu 19-06-2012 - 21:31

Presedintele Basescu se afla in spatele acestei – mishelii –
impreuna cu Vladimir UlianovTismaneanu ce-au pornit un razboi impotriva
d-lui profesor doctor universitar Victor P.care ishi rupe din putinul lui timp
ce-l are la dispozitie ca prim ministru mergind la
cursuri pentru studentii – Universitatii Romano Americane .pregatindu-i
temeinic pentru a deveni cadre de nadejde in institutiile statului
cu competentza lor dobindita prin studii !dezvalirile aparute in
presa NU vor stirbi cu nimic din prestigiul de care se bucura in rindul romanilor gresit numiti de Patavievici ca !
D-le Victor Ponta de ce presa nu s-a sesizat cind atzi mers
la Auswitz copiind (asemanator ) intreaga prezentza de rememorare a
Holocaustului indentica ca apresedintelui Basescu ….??!
NU e asta tot un – plagiat – calificat – ???
Greu de inteles ,de aceea poporul e cu dumneavoastra indiferent
ce-othi – face pe mai departe …ramineti al nostru om cu carte !
JD-USA

jan dinu 19-06-2012 - 21:34

<<>>au fost scoshi de pe ecran !
JD-USA

jan dinu 19-06-2012 - 21:35

OK …>> Bularii – patii << cred ca trec necenzurati !..-:))
JD-USA

ciufulici 20-06-2012 - 02:30

DA, PONTA A PLAGIAT, DAR A PLAGIAT PENTRU POPOR!
Ca ce adica mare nenorocire?
A venit el cu minerii ca sa zmulga O diploma? Nici pe departe, bai! Si inca, tineti cont ca e de la fesenisti….
Deci, a fost o fapta pozitiva si buna pentru popor.

ciufulici 20-06-2012 - 02:47

Dar, tot copiatul e spre bine, CACI VINE PRIM-MINISTRU ADRIAN NASTASE. Pai de ce il pastrau prin conducerea superioara, cu toata condamnarea?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS