Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Botiş, Lăzăroiu şi Sulfina Barbu au golit bugetul României

Ponta: Botiş, Lăzăroiu şi Sulfina Barbu au golit bugetul României

scris de A.B.
6 afisari

Victor Ponta arată cu degetul către Botiş, Lăzăroiu şi Sulfina Barbu. Premierul îi acuză pe foştii miniştri ai Muncii  că au dat cea mai mare gaură bugetului României.

pontaPremierul Ponta a anunţat că Guvernul a început să cureţe mizeria şi hoţiile lăsate în urmă de Botiş, de Lăzăroiu şi de Sulfina Barbu. “Anul acesta, bani de la POSDRU, din fericire e vorba doar de o sută de milioane de Euro, spun din fericire, pentru că anul viitor trebuie să salvăm 1,1 miliarde de Euro, pentru că ceea ce s-a întâmplat la POSDRU sub conducerea acestor trei miniştri este un noian de fraude, de folosire ilegală a banilor, motiv pentru care CE va lua faţă de România cea mai radicală măsură posibilă, adică suspendarea fondurilor”, a spus Ponta.

În opinia sa, ceea ce s-a descoperit la POSDRU este o uriaşă reţea de proastă gestionare şi de fraudare a banilor sub aceşti trei foşti miniştri şi sub şefii de la Autoritatea de Management. „Cred că v-o amintiţi cu toţii pe doamna Zevedei, prietena doamnei Udrea. Acum ne trezim cu o dublă pagubă: nici nu mai luăm banii de la UE şi ne trezim că trebuie să-i dăm din bugetul de stat banii aceia pentru că contractele au fost aprobate fără respectarea niciunei proceduri legale sau europene de către fostele conduceri. Mai mare gaură dată bugetului României decât au dat aceşti trei oameni membri de frunte ai PDL încă nu am găsit”, a spus Ponta.

El a precizat că nu doreşte să vorbească în acest moment despre plângeri penale împotriva celor trei miniştri şi că vrea ca oamenii să ştie că din cauza acestor miniştri pe care i-a calificat drept incompetenţi nu există bani. România riscă să piardă definitiv fonduri europene de 100 milioane euro în acest an şi 1,1 miliarde euro anul viitor prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), din cauza unor grave nereguli sesizate la derularea programului în intervalul 2010-2011, a declarat pentru România TV, premierul.

El a atenţionat că a anunţat Departamentul de Luptă Antifraudă, care gestionează astfel de probleme, şi că Guvernul va încerca să aplice un program de acţiuni prin care să evite pierderea fondurilor europene şi că, dacă acest program nu va putea fi aplicat până la sfârşitul anului, va dispune o măsură radicală de restructurare totală a Autorităţii de Management a POSDRU, inclusiv cu riscul reacreditării.

Ponta a arătat totodată că persoanele vinovate trebuie să răspundă civil şi penal pentru acest jaf. Comisia Europeană a decis, în 21 februarie, întreruperea rambursărilor pentru declaraţiile de cheltuieli din cadrul POSDRU, măsura putând fi menţinută cel mult şase luni. Ulterior, potrivit Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Comisia Europeană a anunţat decizia de reluare a plăţilor pentru POSDRU, hotărâre care se bazează pe progresele înregistrate în implementarea programului, ce au fost reflectate în raportul Autorităţii române de Audit transmis CE în 5 martie.

6 comentarii

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 21-05-2012 - 14:26

Demersul lui Ponta nu este decit laudabil, dar, intrebarea se pune: Cit va tine aceasta stare de descoperiri ale atrocitatilor financiare ale fostilor ministri? Aici e intrebarea. De ce? Pentru ca, de fiecare data cind s-au schimbat echipele guvernamentale, s-a vorbit despre faradelegile fostilor ministri, pt. ca, noii veniti sa cistige imediat credibilitatea societatii civile. Aceasta meteahna, culmea, s-a petrecut chiar atunci cind guvernul schimbat a apartinut aceluiasi partid sau majoritate parlamentara. Sa ne amintim ce razboi a fost intre Berceanu si Sulfina Barbu, amindoi de la PDL, cind, Sulfamida Barbu a venit in fata presei sa ne spuna ce dezastru a lasat in urma lui Berceanu! Problema e ca, de fiecare data cind se schimba ministrii, cei noi sint buni, iar cei vechi sint cei rai. Noii ministri fac dezvaluiri iar poporul si, uneori si presa, rasufla usurati : uffff, in sfirsit ne indreptam pe un drum bun. Numai ca, nu stiu cum naiba se intimpla, dar de 22 de ani incoace, scenariile se repeta la indigo. Noile guverne isi cistiga imediat credibilitatea, dupa care se asterne din nou o liniste spuspecta si, in scurt timp, presa iar se umple de dezvaluiri de deturnari de fonduri prin contractele baietilor destepti cu statul, si, ZBANG, iar apar viloaie, lacuri, elicopterse, lamborghini-uri la noii ministri, sau la amantele lor, la verisorii lor, la vecinii lor, la matusele Tamara, etc. Acesta este momentul cind apare reversul increderii poporului fata de „noii” ministrii, cind, acestia vin in fata presei sa se disculpe spunind ca, ceea ce spune presa nu sint adevarate ca toate aceste dezvaluiri nu sint nimic altceva decit atacuri politice mirsave ale „opozitiei”, care opozitie tocmai facuse un jaf imens inainte ca sa fie schimbata de actualii ministri ce-i copiaza pe predecesorii lor la indigo si acum traieste pe propria lor piele ceea ce au trait cei pe care tocmai i-au schimbat. Cu alte cuvinte, pleaca-ai nostrii, vin ai nostrii, si uite-asa s-a format in Romania, de 22 de ani in coace, o clasa politica „mult incercata” care, de fiecare data vine in fata electoratului si ii anunta ca ei lupta – AUZITI AICI NERUSINARE – pentru SCHIMBARE. 🙂 Care schmibare moncher, ca de 22 de ani incoace ne tot anunti ca schimbi si te schmbi, dar nimic nu se schimba. Aaa, pardon, ceva-ceva se schimba, se merge din rau in mai rau.

Actuala clasa politica, si fraierii care au fost prostiti de ei si care inca i (mai) sustin, nici nu pot accepta ca pe eshicherul politic sa mai apara vreo alta forta politica, virgula, care sa incerce sa scoata tara din marasmul care s-a instaurat de 22 de ani incoace. Faptul ca in viata politica romaneasca a aprut un nou partid, cu o noua imagine, care contrabalanseaza si contrazice toata clasa politica actuala care au distrus Romania, produce cele mai hilare reactii. „Aaa, haide, domnule, sa fim seriosi, ppdd-ul?, niste populisti; un partid antisistem, niste anarhisti care speculeaza situatia grea prin care trece economia mondiala si care afecteaza si tara noastra; nu sint demni de incredere.” Asa sint catalogati de actuala clasa politica noua forta politica a ppdd-ului. Ii vezi la televizor cum iau in deridere orice eparitie a lui Dan Diaconescu, ii vezi cum se umfla in pene cind aud ca pp dd-ul urca in sondaje.

Vechile partide nu mai au ce sa ofere Romaniei decit un singur element : FRICA. Actualele partide, usl+pdl=aceeasi mizerie, nu au de oferit Romaniei decit un singur element : FRICA. „Romani, nu-i luati in seama pe astia ai lui Diaconescu; daca astia ar pune mina pe putere ne-am duce de ripa. Astia habar nu au cum se conduce o tara; sint prosti, nescoliti, ei reprezinta o clasa sociala frustrata de oameni fara scoala, needucati, sarantoci, prosti, trogloditi, care, daca-i lasam sa preia conducerea natiunii, ne vor duce de ripa; daca vreti ca sa va fie bine, veniti si ne alegeti tot pe noi, caci, noi, acum, la anul de gratie 2012, ne-am dat seama ca v-am adus la disperare si in cea mai lucie saracie, dar, vedeti d-stra, am invatat lectia, si acum ne vom schimba, si va garantam numai lapte si miere daca ne alegeti tot pe noi!”

Trebuie sa fii schizofrenic ca sa-l crezi pe unul ca Ponta. El, sarmanul, poate ca e bine intentionat, insa, el trebuie sa stie ca sub fusta lui stau sute de hirciogi care asteapta semnalul verde sa porneasca la atac; cei care stau ascunsi sub fusta lui vor face exact ceea ce au facut cei care au stat sub fustele lui Boc si Basescu, intre ei nefiind nici o diferenta. Malraux spunea ca „o natiune poate fi pacalita dar nu poate fi corupta”; Romania a fost pacalita de 22 de ani incoace, dar minciuna nu mai poate supravietui la nesfirsit. A venit timpul schimbarii. Ponta si USL-ul lui Felix Motanu nu mai pot oferi Romaniei nimic altceva decit FARICA. Numai ca, romanul, aflat intr-o stare de disperare a iesit de sub teroarea fricii si acum el a devenit indraznet. Bicicletele, pungile cu malai, faina sau sticlele de ulei, intr-un cuvint, „mita electorala” nu mai sint „arme” democratice cu care FSN-ul (pnl-ul, pdl-ul, psd-ul) mai poate prosti Romania. Nici aparitiile la televiziunile aservite ciocoilor care au distrus tara nu mai impresioneaza pe nimeni. Dan Diaconescu a batut cu piciorul tara inlung si in lat, peste toata Romania a nins cu fulgi de zapada violet si tara sa violetizat in speranta schimbarii cu adevarat. Degeaba vine Ponta si anunta furtuni intr-un pahar cu apa, ca el nu mai impresioneaza cu nimic. Tara nu se uita la Ponta ci la cei care sint sub fusta lui. Dan Diaconescu este intimpinat in teritoriu de toti cetatenii Romaniei ca pe o ultima speranta. Daca Tonta si ai lui, isi programeaza auditorii minjindu-i cu bani si produse ca sa vina sa asiste la mitingurile lui fade si mincinoase, la Dan Diaconescu, romanii vin neinvitati, neademeniti, ci din proprie initiativa si convingere. Stadioanele comunelor si micilor orase se umplu pina la refuz cind apare Dan Daiconescu, acolo, sutele de mii de romani isi pling soarta, si-si spun necazurile, si mai toate ofurile romanului sint aceleasi: furtul paminturilor, furtul banilor, faradelegile pdl-istilor si usl-istilor de 22 de ani incoace. Cine mai poate sa-i intoarca pe romani de la acest adevar?

Romanul 24-05-2012 - 06:59

Scrii foarte bine , si nu vreau sa cad in capcana de a acuza ca PP nu merita sa fie luat in seama . DAR nu pot sa nu constat ca si-a cladit tot discursul politic pe MINCIUNA , dar nu una obisnuita ci una GOGONATA asa cum se spune in popor . Este inandmisibil sa speculezi necazul unor oameni modesti intelectual si sa le promiti chestii pe care nici macar idilicul comunism nu a indraznit sa le promita . Ce incredere pot avea in oameni care ma mint cu atata nonsalanta ?

Mache 21-05-2012 - 16:29

Iar reuseste Ponta sa se bage intr-un ungher din care e greu de iesit. Spune zevzecul :” El a precizat că nu doreşte să vorbească în acest moment despre plângeri penale împotriva celor trei miniştri „.

Pai Ponta e responsabil de buna administrare a tarii si banilor publici. Daca el este constient de un jaf si nu face nimic pentru a opri jaful si a aduce vinovatii in fata justitiei, atunci el automat devine complice la acel jaf. E ceva pe care chiar si ex-procurorul Ponta ce nu a fost in stare sa prinda niciodata pe nimeni, ar trebui sa stie. 😉 🙂 🙂

Punem pariu ca circul va continua dar nimeni nu va fi acuzat oficial si condamnat sub guvernarea Ponta? Si stiti de ce? Cele mai mari pungasii s-au produs tocmai in judetele PSD-ului. Cea mai mare parte a firmelor implicate in gainarii sunt ale PSD-istilor de vaza. Cand au inceput anchetele Sulfinei Barbu pe aceasta tema, PSD-eii chiraiau ca din gura de sarpe ca PDL-eii vor sa se razbune pe „intreprinzatorii” cu carnet de PSD-ist 😉

urbos 21-05-2012 - 16:32

Numai basistii trebuie acuzati si condamnati ma gunoiere, cand o sa pricepi treaba asta?

Mache 21-05-2012 - 17:01

O sa o pricep abia dupa ce pierdeti alegerile si veti mai avea inca cel putin 4 ani de guit disperat 😉

Romanul 24-05-2012 - 06:50

Vrem aplicarea legii altfel sunt doar vorbe goale spuse in campanie electorala . Daca ii asculti pe ceilalti care sunt acuzati , vorbesc la fel de frumos si au si ei dreptate . Numai justitia atata cata avem trebuie sa ne spuna cine-s vinovatii .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult