Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta, bruiat in Parlament

Ponta, bruiat in Parlament

scris de A.H.
9 afisari

Discursul premierului Victor Ponta la tribuna Parlamentului a fost întrerupt din primele minute de mai multe persoane, între care Mihail Neamţu, aflat în sală ca invitat.

Premierul a dorit să le spună parlamentarilor că a fost la dispoziţia liderilor de grup şi a tuturor grupurilor parlamentare pentru a discuta textul scrisorii privind un nou acord preventiv cu FMI, CE şi Banca Mondială, aceasta după ce parlamentarii PP-DD au anunţat că părăsesc sala pentru că premierul n-a fost interesat de părerea lor.
Potrivit premierului, este extrem de necesară şi utilă prezentarea situaţiei actuale privind stadiul negocierii şi implicaţiile pentru economia românească ale unui eventual nou acord cu instituţiile financiare internaţionale. „Ponta şi poporul, salvaţi tricolorul”, s-a auzit din sală, moment în care senatorul PSD Cristian Dumitrescu le-a spus chestorilor să apeleze la forţele de ordine.

„Sunt persoane care nu aparţin Parlamentului României. Cum au intrat în sală, conform regulamentelor? Nu au ce căuta în hemiciclu, nu tolerăm acte de huliganism”, a afirmat Cristian Dumitrescu, după care premierul Victor Ponta şi-a reluat discursul.

Cele mai importante declaraţii ale premierului Victor Ponta, referitoare la noul acord cu FMI:

– s-au reintregit salariile, s-a returnat contributia la Sanatate pentru pensionari, salariul minim a crescut la 800 lei
– am iesit din procedura de deficit excesiv si am redus deficitul pe sistemul ESA. Am garantat imprumuturile autoritatilor locale.
– pentru prima oara de la intrarea in UE, am dat imprumuturi din Trezorerie pentru finantarea fondurilor europene.
– au fost masuri pe care guvernul le-a stimulat pentru mediul de afaceri – plata arieratelor la medicamente
– absobtia fondurilor europene s-a triplat de la 7,5 în 2012 la 21% în acest moment
– gradul de absorbţie va continua sa creasca
– va fi al treilea acord consecutiv intre noi si FMI
– acest imprumut va fi de 4 mld euro, jumatate de la Comisia Europeană, jumatate de la FMI
– suma va fi folosită doar în cazuri exceptionale
– Romania se imprumuta azi mult mai ieftin decat tarile din regiune
– imi doresc ca acesta sa fie ultimul acord pe care Romania sa-l mai incheie cu FMI, cred ca suntem intr-o etapa de insanatosire fiscala
– vreau ca peste 2 ani sa putem spune ca nu mai avem nevoie de niciun fel de acord cu institutii internationale

– despre obligararea persoanelor care obtin venituri din chirii sa plateasca cotele de sanatate – intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014

– se prevede majorarea garantiilor de stat la 8 mld lei in 2014
– acordul mai prevede majoararea sumelot pentru garantii de stat de la 3 mld lei la 8 mld lei

– nu se impoziteaza persoanele fizice autorizate sau drepturile de autor

– nu exista privatizari majore: listarea 15% Compania energetica Oltenia, 10% Hidroelectrica, implicarea capitalului privat in companiile energetice
– prin angajamentele asumate fata de CE si FMI, propunem un mod transparent prin care Romania sa-si asigure o stabilitate necesara pentru cresterea economica si o dezvoltare de care avem nveoie
– fiecare ministru a negociat pentru bugetul sau lucrurile pe care Romania si le poate asuma
– toate deciziile importante ale guvernului trebuie sa fie prezentate, ratificate de catre Parlamentul Romaniei, guvernul administreaza tara

30 comentarii

Tache 17-09-2013 - 22:33

Hai ca v-ati facut de “merde” si Basescu si Ponta si implicit Antonescu. Diavolul sa mai creada in cuvintele si promisiunile voastre. Norocul romanilor, poate, ca Dumnezeu le-a deschis putin ochii in al 12-lea ceas, inainte de a canta cocosii. Rusine sa va fie, creaturi inumane de nimic. Sunteti in stare sa va vindeti si parintii si copii si soacrele si nevestele, numai ca sa faceti bani. Doar de atata sunteti in stare. Ca politicieni romani, sunteti ZERO, nuli ! Ati furat si unii si altii voturile pe minciuni si inselatorii. Acum trebuie sa dati banii inapoi sponsorilor vostri, Soros si Steinmetz ? Da, platiti-le cu casele, cu banii, cu libertatea si sanatatea, toate ale voastre, si nu ale poporului Roman, care va mai suporta inca (nu stiu cum) !

Tache 17-09-2013 - 22:39

Victoras goes to Washington…. La ce sa te astepti cand pleaca un politician Roman la Wasihington?

Toti politicienii Romani de dupa ’89 sunt niste nevertebrate, fara coloana vertebrala, fara mandrie, fara caracter.
La ce poti sa te astepti de la un individ care, intr-un an de zile, a uitat toate promisiunile facute electoratului, a facut intelegeri cu toti cei care si-au batut joc ani de zile de Romani? Crede cineva ca un politician Roman va avea demnitatea unui Polonez, Ungur sau al oricarui stat european cat de mic?

NU! Ponta va veni iarasi cu o lista precum cea de la Bruxelles,o va secretiza si va face la fel ca anul trecut.

Cu asemenea politicieni, Romania nu va apuca aniversarea centenarului din 2018 ca stat national independent.

Salut 17-09-2013 - 22:56

„Cu asemenea politicieni, Romania nu va apuca aniversarea centenarului din 2018 ca stat national independent.”

===============================

Am aceiasi impresie.

MalVerde 18-09-2013 - 13:42

corect!

Antibasistul 18-09-2013 - 14:46

Corect!

Salut 17-09-2013 - 22:49

Sa fiu bine inteles: Ponta ramane Nemernicul numarul 2 al Romaniei, e drept la ceva distanta de Jigodia Nationala, Basescu.

Dar acest „Neamtu”, parca asa ii spune, pare o caricatura pe langa care pana si prostalanul de UnUL (prostalanul forumului -explicatie pentru noii veniti -) pare Gioconda.

Ce tara e aia in care o caricatura ca acest Neamtu ajunge sa faca un partid si sa fie si sustinut de „Presedintele in vigoare”?

UnUL 18-09-2013 - 09:20

Salaud, văd că ești obsedat de mine; vezi că dai în paranoia!

UnUL 18-09-2013 - 12:31

Şi fiindcă veni vorba de namţu : Mihail Neamţu este filosof, teolog ţi eseist. licenţiat în filosofie (2000) cu o teză despre opera lui Jean-Luc Marion. Are şi o licenţă în teologie ortodoxă (2005) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Este student Erasmus al Universităţii Ludwig Maximilian din München (2000-2001), master of Arts în patristică la University of Durham (2002) în Marea Britanie şi doctor în teologie la King’s College London (Universitatea din Londra) cu o teză despre „The Nicene Christ and Desert Eschatology” (2008). Victoraş Tonta este absolvent de Bucureşti, cu un masterat fals la Catania şi un doctorat plagiat condus de patronul lui politic Bombo. Avantaj Neamţu.

UnUL 18-09-2013 - 12:33

Scuze : „Şi fiindcă veni vorba de Neamţu…”

MalVerde 18-09-2013 - 13:47

aoleu ce greseala uriasa, nimic nu se mai intelegea, noroc ca ai facut corectia!

dar, oare nu se scrie cu 2 de u: „neamtuu”, cum se pronunta?

UnUL 19-09-2013 - 11:40

Malule, măluţule, baţi câmpii, drăguţule.

Antibasistul 18-09-2013 - 13:18

Toți pupincuristii lui Basescu sint buni, toți care-l critica sint rai!

UnUL 18-09-2013 - 14:05

Băşinel, tu cu cele 4 clase ale tale terminate la FF nu ai cum să pricepi ce înseamnă un masterat şi un doctorat luate în Anglia.

mircea 18-09-2013 - 14:16

trebuie sa-l iertam ca e dupa cheful la care a fost si a baut prea multa apa de la ziua lu Ana ca a fost tratat de Largareta aia cu multe scoli ca masa si tacsu aia cu multe licente ,la fel ca tine bolsevicule

Antibasistul 18-09-2013 - 14:42

Dobitoc portar basist UnuL eu am cu adevarat o licența si un masterat in Psihologie, nu-s portar ca tine!

UnUL 18-09-2013 - 15:22

După cum scrii româneşte, Băşinel, n+ai nici 8 clase.

Antibasistul 18-09-2013 - 15:29

Vai de capul tau de retardat portar basist!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-09-2013 - 19:00

…..,,Şi fiindcă veni vorba de namţu : Mihail Neamţu este filosof, teolog ţi eseist. „………….

===================================================

Dar de calitatea de LEGIONAR (de MUCAVA), nu se aminteste ,

nu este mentionata , desigur este si el in …OASTEA DOMNULUI …

Oare asocierea unui LEGIONAR autodeclarat public,nu este in bon-ton cu Pacaliciul de la trei coceni !

UnUL 18-09-2013 - 19:12

Parpanghel, eu vorbeam doar de intelectualul Neamţu. în legătură cu omul politic Neamţu am şi eu destule rezerve.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-09-2013 - 20:07

Acest gen de abordare este net ticalos, separand partea care convine , focalizand si adoptand si o lumina care sa evidentieze BENEFICUL .(Metoda este folosita si medicina).
Si mai este un amanunt; privind impartialitatea pe care un intelectual (cel putin , autodeclarat) ar trebui sa-l manifeste in general.Un individ cu o cultura medie spre superioara, foloseste 35/45 000 de cuvinte, avand termeni de proprietate asupra sensului,
iar ce vedem noi pe aici, diferenta intre ,,frazele …”sic-sic ale mostrei de inteligenta a Ciuhabului, nu DIFERA semnificativ , cu cele care au aparut in cele cca. 245 de postari ale unui profesor univ. doctor … de la UBB!

UnUL 18-09-2013 - 20:21

Ce este acela un „ciuhab”, Parpangheluţ?
P.S. „Nu diferă DE”, nu „Nu diferă CU” !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-09-2013 - 20:31

http://www.catavencii.ro/uploads/files/2013/09/17/523817844037c/13.jpg

Odată la zece ani și pentru mai puțin de cinci minute, Băsescu vorbește ca un președinte. Faptul rămîne la fel de improbabil ca nimerirea unui vers celebru de maimuța care dactilografiază. Dar, luni seară, minunea s-a întîmplat. Ceea ce trebuia să spună premierul despre aur și cianuri a spus președintele. Chiar dacă între minerale se numără și apa cu care unii ospătari pîngăresc spirtoasele, discursul i-a ieșit. Jocul dialectic între capitalism și democrație, între bunăstare și aer pur, între civism și foame, între natură și numerar a fost descifrat. Băsescu a înțeles, firește, cum stă treaba cu resursele țării. El știe că profitul e bun, că fără capital nu se poate, că multinaționalele, dacă ar fi fost rele, le-am fi căpătat noi pe toate și că, dacă n-ar fi existat lăcomia, azi înnoptam cu lumînări. De fapt, o știe toată lumea. Progresul omoară, dar omoară ceva mai lent ca natura. Automobilele ucid, e adevărat, electricitatea poluează, industriile distrug planeta. Dar fără ele am locui în scorburi. Viața hipsterului ar fi un chin și, practic, s-ar încheia într-o frigare. Tehnologia produce otrăvuri, dar fără ea mori de abces la măsea. Prețul vieții moderne include taxa pe distrugere adăugată și impozitul pe extincție. Oamenii exploatează resursele, fiindcă din păstrarea lor n-a ieșit niciodată vreo concluzie de viitor.

Cu cuvintele lui, Băsescu s-a arătat mai rațional decît îi permite firea. O clipă, am crezut că a înnebunit. Un președinte care îndeamnă părintește la inteligență și calm nu s-a mai văzut pe aceste meleaguri de la vizita lui Nixon. Dar, ca întotdeauna, luciditatea i s-a scurs din trup odată cu căderea întunericului, iar el a redevenit vampirul care bîntuie ruinele statului modernizat. Acest atac de normalitate n-a avut de-a face nici cu patria și nici cu poporul, ci cu revenirea, fie și ușoară, a acțiunilor pe bursă. Roșia Montană a fost o miză financiară pentru mai multe generații de prădători politici, iar acul seismic de la stock exchange produce încă sume care aprind imaginația. Din 1998, RMGC face în România nu afaceri, ci un fel de pușcărie. O țin prizonieră nu numai setea ei de cîștig și banii deja cheltuiți, ci prostia, lăcomia și corupția guvernării. Cincisprezece ani la rînd, opt guverne și doi președinți au coborît în beci ca s-o mulgă pe deținută, ca monstrul din Florența, care își vizita victimele legate în subsol. Luni seară, Băsescu i-a zîmbit Roșiei Montane așa cum fac pedofilii la reconstituire, și i-a amintit, mîngîind-o pe lănțișorul de aur, că încă îi poate face rău.

UnUL 18-09-2013 - 20:39

Parpanghel, eu te-am întrebat ce e un „ciuhab” şi tu mă sufoci cu poliloghii aiurea, fără legătură cu subiectul.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 18-09-2013 - 20:48

Ti-am raspuns in maniera ta. Una discutam , si altceva ….mimam !

Hai nu te da mai prost, decat credeam !

UnUL 18-09-2013 - 20:52

N-ai răspuns nimic, ai bătut câmpii. Şi te rog încetează cu insultele, că mârlăniile îmi ridică tensiunea.

Salut 18-09-2013 - 19:18

Aoleu, abia acum am vazut ca secatura aia de UnUL s-a bagat si la subiectul asta.

Extraordinar. Se uita toata lumea la o inregistrare in care acel individ, Neamtu se comporta ca iesit din minti, autentic bolnav mintal.

La care, in loc sa taca perpetuu, sau macar sa astepte ca ala sa iasa public cu o alta imagine decat cea de dement…
…UnUL, adica un alt bolnav mintal din tabara basista…
…se apuca si-i pune nu stiu ce CV pe internet, sa lumineze natia ce destept e ala pe care tocmai l-am vazut cu totii ca fiind handicapat mintal.

Sa mai vorbesc despre paradoxul ca UnUL se da mare anti-legionar si ca cracanatul ala nebun dinainte (pe care UnUL il apara) vrea sa infiinteze un asa zis partid legionar?

Cine dreaq poate sa inteleaga secaturile aste basiste?

UnUL 18-09-2013 - 19:20

Veyi ce scriam mai sus, cretinache!

UnUL 18-09-2013 - 19:23

P.S. Şi „cretinache” e de alint, ca şi „boulene”.

BULA 18-09-2013 - 06:04

Acesti „Jirinovski” locali sunt scosi in fata de servicii, ca sa deturneze si sa zapaceasca miscarea de opozitie reala.

Adi 18-09-2013 - 07:37

Care opozitie? In Constanta avem 20 de loji masonice in care toti sunt prieteni intre ei. Iar liderii se duc la instructaj in SUA la fel ca fostii securisti la Moscova.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult